23:36 uur 14-03-2020

CGTN: Meest recente gegevens tonen dat meer dan 36.000 patiënten hersteld zijn in Wuhan

BEIJING–(BUSINESS WIRE)– In Wuhan in centraal-China, het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus, zijn nieuwe COVID-19-gevallen gedaald tot een enkel cijfer, met slechts vier gevallen gemeld op vrijdag, volgens een video van CGTN.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200314005036/nl/

Bekijk de volledige video:https://news.cgtn.com/news/2020-03-14/Fight-to-Reunite-How-Wuhan-tackled-COVID-19-ORhUCzRIGs/index.html

Uit de meest recente gegevens blijkt dat meer dan 36.000 patiënten zijn hersteld in Wuhan, goed voor meer dan 70 procent van de totale gevallen. De zwaarst getroffen stad in de provincie Hubei in centraal-China is goed op weg naar herstel.

Terwijl meer patiënten uit het ziekenhuis worden ontslagen, zijn deze week alle 14 tijdelijke ziekenhuizen in de stad gesloten.

Deze ziekenhuizen, omgezet vanuit openbare voorzieningen, zorgden voor tijdige behandeling van patiënten met milde symptomen. Ze hebben meer dan 12.000 patiënten ontvangen.

Dergelijke opmerkelijke vooruitgang kwam niet gemakkelijk. De snelle mobilisatie van nationale medische hulpbronnen speelde een sleutelrol bij het indammen van de epidemie.

Om de strijd in Hubei te ondersteunen, werden in totaal 42.000 medische zorgverleners uit het hele land naar de provincie gestuurd. Tot 3 maart waren er ongeveer 65.000 stuks medische apparatuur, waaronder beademingsapparaten en ECMO’s (kunstlongen), naar Hubei gestuurd.

Behandelingsplannen zoals ademhalingsondersteuning en plasmatherapie werden getest en geïmplementeerd. Traditionele Chinese geneeskunde heeft bijgedragen aan de verlichting van de symptomen van veel patiënten en de verkorting van de behandelingsduur.

Dankzij de maatregelen die het land heeft genomen, is China nu de piek van de uitbraak gepasseerd, aldus een woordvoerder van de regering afgelopen donderdag.

Buiten Hubei komen bedrijven geleidelijk weer tot leven. Meer dan 95 procent van de bedrijven boven de aangegeven grootte hebben de activiteiten hervat, zei een ambtenaar op vrijdag.

Dr. Bruce Aylward, teamleider van de gezamenlijke missie van China en de WGO ten aanzien van COVID-19 stelde dat het succes van de tegenaanval van China op andere plekken vraagt om snelheid, geld, verbeeldingskracht en politieke moed.

Over CGTN

CGTN, met hoofdkantoor gevestigd in Beijing, is actief op televisie en online als een meertalige en multi-platform media-organisatie. Het beschikt over een internationaal team van professionals die gevestigd zijn in Nairobi, Washington D.C. en Londen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Jiang Simin, +86 18826553286

Jiang.simin@cgtn.com
www.cgtn.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr