09:00 uur 06-02-2020

SolarEdge levert aan Enfindus omvormers voor 1GW Europese zonne-energieprojecten

MÜNCHEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– SolarEdge Technologies, Inc. (“SolarEdge”) (NASDAQ: SEDG), wereldleider op het gebied van intelligente energie-oplossingen, kondigde vandaag een contract aan voor de levering van intelligente energieproducten en -oplossingen, waaronder omvormers en power optimizers voor 1 GW aan zonne-energieprojecten van de internationale investeerder in zonne-energie Enfindus. De vierjarige overeenkomst betreft heel Europa en is gericht op commerciële en industriële (C&I) PV-systemen in dakopstelling. Enfindus gaat de PV-systemen financieren, bouwen en exploiteren en Power Purchase Agreements (PPA’s) aanbieden aan eigenaars van daken.

“Het feit dat Enfindus ons heeft geselecteerd voor een Gigawatt aan PV-systemen in geheel Europa getuigt van het groeiend belang van DC-optimalisatie en de voordelen ervan voor grote PV-installaties,” zo verklaart Alfred Karlstetter, General Manager van SolarEdge Europa. “SolarEdge breidt zijn aanwezigheid uit in de C&I-sector en is gecommitteerd om innovatieve en schaalbare DC-geoptimaliseerde omvormers te leveren om de winstmarge van commerciële en kleine PV-systemen te vergroten.”

“Enfindus streeft ernaar te investeren in hoogwaardige en winstgevende PV-systemen in de C&I-sector en concludeerde dat de DC-geoptimaliseerde omvormers van SolarEdge de ideale oplossing is voor een hoger rendement op investeringen in commerciële PV-systemen,” aldus Gino van Neer, de CEO van Enfindus. “Wij kozen SolarEdge voor zijn ’bankability’, wat deels te danken is aan de hoogwaardige technologie die de voorkeur heeft van verzekeringsmaatschappijen, dankzij de verhoogde veiligheid en nauwkeurige monitoring voor verbeterd O&M. Het team bij Enfindus waardeert ook de toewijding van SolarEdge bij het opbouwen van klantenrelaties, wat ons vertrouwen geeft om een samenwerking op lange termijn aan te gaan.”

Via deze projecten willen SolarEdge en Enfindus bedrijven helpen om hun energiekosten te reduceren en hun winstmarges te verbeteren, de hoeveelheid zonne-energie in de Europese energie-mix te vergroten om de energieproductie koolstofvrij te maken en te decentraliseren.

Over SolarEdge:

SolarEdge is een wereldleider op het gebied van intelligente energietechnologie. Door gebruik te maken van engineering van wereldklasse en met een niet aflatende focus op innovatie, creëert SolarEdge slimme energie oplossingendie onze levens verrijken en toekomstige vooruitgang stimuleren. SolarEdge ontwikkelde een intelligente omvormer die een ommekeer bracht in de manier waarop de stroom in fotovoltaïsche systemen (PV) wordt opgewekt en beheerd. De DC-geoptimaliseerde omvormer van SolarEdge maximaliseert de stroomopbrengst en vermindert de kosten van de energie die door een PV-systeem wordt opgewekt. SolarEdge gaat verder in de ontwikkeling van intelligente energie, en richt zich tot vele segmenten van de energiemarkt via PV, opslag, laden van elektrische voertuigen, accu’s, UPS-systemen, aandrijvingen van elektrische voertuigen en systemen voor netwerkservices. SolarEdge is online op het adres solaredge.com

Over Enfindus:

Enfindus is een internationale speler op het gebied van zonne-energie. Zijn missie bestaat in het financieren, bouwen en exploiteren van een reeks zonne-energieprojecten in dakopstelling met een vermogen van een gigawatt in Europa tegen 2025. Enfindus beheert het volledige proces van de voorbereiding, de installatie en de exploitatie van PV-systemen, zonder dat een kapitaalinvestering van de eigenaar van het dak vereist is. Enfindus wordt geleid door ervaren solar professionals in de Benelux, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, en poogt actief activiteiten in andere Europese landen te starten.

Contacts

Contacten voor de pers
SolarEdge Technologies

Jessica Fishman

Public and Media Relations Director

Jessica.Fishman@solaredge.com
+972-523958445

Enfindus

Guido Mivis

Chief Sales Officer

gmivis@enfindus.com
+34 655169543

Check out our twitter: @NewsNovumpr