07:09 uur 06-02-2020

Imricor maakt eerste met succes uitgevoerde casussen bij hartcentrum in Dresden bekend

MINNEAPOLIS en DRESDEN, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Imricor Medical Systems, Inc. (Company of Imricor) (ASX:IMR) is verheugd om bekend te kunnen maken dat de eerste procedures met gebruikmaking van de producten van het bedrijf, na de CE-markering voor de Vision-MR-ablatiekatheter, zijn uitgevoerd bij het hartcentrum in Dresden.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200205005937/nl/

Drs. Christopher Piorkowski (left) and Thomas Gaspar (right) performing iCMR ablations at the Heart Center Dresden (Photo: Heart Center Dresden).

Drs. Christopher Piorkowski (left) and Thomas Gaspar (right) performing iCMR ablations at the Heart Center Dresden (Photo: Heart Center Dresden).

Drie procedures werden met succes uitgevoerd door dr. Christopher Piorkowski en dr. Thomas Gaspar (https://www.herzzentrum-dresden.com/rhythmologie/unser-team/). Andere artsen bij het hartcentrum in Dresden zullen ook onmiddelllijk beginnen met het uitvoeren van procedures.

Deze procedures betekenen de eerste iCMR-ablaties waar dan ook in de wereld die ooit buiten een klinische trial zijn uitgevoerd. Zij werden uitgevoerd in een iCMR-laboratorium uitgerust met een Siemens 1,5 T MAGNETOM Aera MR-scanner.

“Het is nog een geweldige mijlpaal voor Imricor”, aldus Steve Wedan, Imricor’s Chair en CEO. “Het markeert het begin van routinematig klinisch gebruik en de volwassenwording van dit spannende nieuwe gebied van iCMR.”

Active catheter imaging

De procedures werden uitgevoerd met gebruikmaking van oorspronkelijke MR-beeldvorming op de Siemens scanner, wat het bedrijf active catheter imaging noemt Met deze beeldvormingstechniek kan men de Vision-MR ablatiekatheter gemakkelijk identificeren zonder gebruik van een actief tracking- of mappingsysteem.

Active catheter imaging is bewezen zeer effectief bij de procedures uitgevoerd bij het hartcentrum in Dresden. Dr. Christopher Piorkowski gaf commentaar tijdens een procedure, “Dit is prachtig. Het is beter dan fluoroscopie. Bij fluoroscopie kan je je de anatomie alleen verbeelden. Hier kun je het zien.”

Nick Twohy, Director of Marketing stelde: “Het uitvoeren van onze eerste casussen is erg spannend. We waren er klaar voor om na het ontvangen van de goedkeuring onmiddellijk te beginnen. Behalve het feit dat de active catheter imaging-techniek commercieel verkrijgbaar is, stelt de techniek gezondheidszorgprofessionals in staat patiënten nu zorg te verlenen, terwijl zij zich tegelijkertijd voorbereiden op de toekomstige verbeteringen in 3D-mappingtechnologie.”

Over Imricor

Ga naar http://imricor.com/investors/about-imricor/ voor meer informatie over Imricor, buitenlandse eigendomsbeperkingen en toekomstgerichte verklaringen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Investeerders:
Steve Wedan

Executive Chair, President and CEO

E-mail: steve.wedan@imricor.com

Carrie Barrack

Senior Advisor, Cato & Clegg

E-mail: carrie@catoandclegg.com
Telefoon: +61 422 464 028

Mediacontact voor de rest van de wereld:
Nick Twohy

Director of Marketing, Imricor

E-mail: nick.twohy@imricor.com
Telefoon: +1 952 818 8407

Mediacontact Australië:
Carrie Barrack

Senior Advisor, Cato & Clive

E-mail: carrie@catoandclive.com
Mobiel: +61 422 464 028

Check out our twitter: @NewsNovumpr