18:15 uur 22-01-2020

REPLY: de Autonomous Things-trendonderzoeksstudie toont de evolutie van automatisering in de richting van autonome dingen

Dankzij kunstmatige intelligentie (AI) en machinaal leren (ML) kunnen autonome technologieën objecten vrij laten bewegen en handelen zonder de noodzaak van actieve controle of monitoring door mensen. De technologie is nog in ontwikkeling, maar vooruitgang voedt de toch al snel groeiende markt.

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– De nieuwe studie van Reply, uitgevoerd met het trendplatform SONAR, belicht de ontwikkeling van centrale trends op het gebied van autonome machines zoals drones, robots en voertuigen. Terwijl autonome huishoudelijke apparaten al wijdverbreid zijn, is de grootschalige introductie van autonome auto’s of persoonlijke drones nog steeds niet aan de orde.

De artikelen, wetenschappelijke publicaties en octrooiaanvragen geanalyseerd door het SONAR-trendplatform weerspiegelen een investering in autonome technologieën die een historisch hoogtepunt is. Spelers uit verschillende industrieën verzekeren hun aandeel in de toekomst van autonome dingen. Naast de resterende technologische hindernissen en het te creëren regelgevingskader – bijvoorbeeld voor autonoom rijden op de openbare weg of onbemande luchtdiensten – moet de consumentenacceptatie toenemen voordat de autonome technologieën zich kunnen vestigen.

Aanjager van de huidige vooruitgang

Technologische vorderingen en kostenbesparingen in sensoren, actuatoren, radar-, lidar- en camerasystemen, evenals vooruitgang in multi-sensorintegratie door middel van sensorfusie, verbeteren dieptedetectie voor veilige en geautomatiseerde beweging en brengen autonome dingen dichter bij de realiteit. Snelle vooruitgang op gebieden zoals AI, ML en diepe neurale netwerken, schept de voorwaarden voor autonoom navigerende machines.

De volgende generatie supercomputers en de uitbreiding van 5G-netwerken zijn belangrijke voorwaarden voor autonome technologieën die gegevens in realtime kunnen verwerken en snelle beslissingen kunnen nemen.

Autonome robots en drones, evenals bestuurdersloze voertuigen en transportdiensten zijn de focus van vooruitgang op weg naar autonomie: verdere ontwikkeling op het gebied van AI en navigatietechnologie leidt tot een nieuwe generatie autonome robots en drones, die worden gebruikt in toepassingsgebieden zoals detailhandel, beveiliging, onderhoud, landbouw en transport en logistiek. Robots worden intelligent, mobiel en kunnen onafhankelijk interageren met mensen. Autonome mobiele robots kennen een enorme groei als gevolg van toenemende e-commerce en de noodzaak om de opslagcapaciteit te optimaliseren.

Het gebied van autonome mobiliteit blijft groeien met een nieuw type Transport-as-a-Service-aanbod: commerciële robottaxi’s, korteafstandsbezorgdiensten en autonome voedselbezorgdiensten hebben al een prototype van hun diensten in China, de VS en zelfs in Europa, en trekken groeiende aandacht onder experts. Bovendien komen er speciaal ontwikkelde voertuigen aan waarvan het cabine-ontwerp is afgestemd op nieuwe Mobility-as-a-Service-concepten op aanvraag.

Technologieën voor autonome systemen, zoals AI, ML, 5G, Blockchain, Cloud en Edge Computing, kennen ook een snelle ontwikkeling. Ondanks deze vorderingen zijn er echter technologische obstakels binnen de autonome kerntechnologieën rond het verzamelen, in kaart brengen en verwerken van gegevens. In het geval van hardware neemt de efficiëntie toe en concurreren de kostenbesparingen met elkaar. Solid-state lidar-oplossingen worden steeds belangrijker omdat ze goedkoper en sneller zijn en een hogere resolutie hebben. In radartechnologie ligt de huidige focus op 4D-oplossingen met hoge resolutie die hogere nauwkeurigheid tegen lagere kosten beloven. Op de eerste plaats staat de uitdaging van ‘cyberbeveiliging’.

Filippo Rizzante, CTO bij Reply, vat de resultaten van het trendrapport samen: “We zijn op weg naar een economie van autonome zaken. Naarmate autonome dingen evolueren, worden ze meer geïntegreerd en op slimme wijze met elkaar en hun omgeving verbonden. Ze worden gecombineerd met taaltechnologie en emotionele intelligentie.”

Het trendrapport over Autonomous Things maakt deel uit van een serie over Human Machine Interfaces, AI, Retail Revolution, Consumer-IoT en Quantum Computing.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van oplossingen op basis van nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Als een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven definieert en ontwikkelt Reply zakelijke modellen die mogelijk worden gemaakt door de nieuwe paradigma’s van big data, cloud computing, digitale media en het internet der dingen. Reply levert advies-, systeemintegratie- en digitale diensten aan organisaties in de sectoren telecom en media; industrie en dienstverlening; bankwezen en verzekeringen; en openbaar bestuur. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com
+39 011 7711594

Irene Caia

i.caia@reply.it
+39 340 9289956

Check out our twitter: @NewsNovumpr