23:45 uur 16-01-2020

MEVION S250i gekozen door Jinshazhou Hospital om nieuw protonentherapiecentrum in Guangzhou, China uit te rusten

LITTLETON, Mass.–(BUSINESS WIRE)– Mevion Medical Systems is verheugd aan te kondigen dat het een overeenkomst heeft getekend voor de verkoop van een MEVION S250i Proton Therapy System® met HYPERSCAN® Pencil Beam Scanning aan het Jinshazhou Hospital van de Guangzhou University of Chinese Medicine. Dit wordt het eerste compacte protonentherapiesysteem in de Greater Bay Area van Guangdong, Hong Kong en Macau. De ondertekeningsceremonie vond plaats op 20 december 2019 in het Jinshazhou Hospital en werd bijgewoond door bijna honderd Chinese en internationale stralingsoncologie-experts en ziekenhuisbestuurders.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20200116005882/nl/

Wensheng Liu, President of Jinshazhou Hospital (right), and Lawrence Yuan Tian, Ph.D., Chairman of Mevion Medical Systems, at the purchase agreement signing ceremony. (Photo: Business Wire)

Wensheng Liu, President of Jinshazhou Hospital (right), and Lawrence Yuan Tian, Ph.D., Chairman of Mevion Medical Systems, at the purchase agreement signing ceremony. (Photo: Business Wire)

Het MEVION S250i-systeem zal worden opgenomen in het internationale kankercentrum van het ziekenhuis van wereldklasse in Guangzhou en zal naar verwachting in 2021 met behandeling beginnen. Guangzhou is de hoofdstad van de provincie Guangdong, dat meer dan honderd miljoen inwoners heeft. Het International Cancer Center is een samenwerking tussen het Jinshazhou Hospital en de ICON Group, de toonaangevende aanbieder van kankerzorg in Australië. Onder leiding van Yang Wang, Ph.D., een internationaal gerenommeerde medisch fysicus en de Vice President van het Jinshazhou Hospital en Director van het International Cancer Center, is het centrum uitgerust met geavanceerde medische technologieën en een ervaren medisch team dat het voortouw neemt als het gaat om kankeronderzoek. De Universiteit van Wollongong in Australië zal ook samenwerken met het Center om medische fysicatraining en -opleiding te bieden.

Protonentherapie is een geavanceerde vorm van bestralingstherapie die onnodige stralingsdosis op gezond weefsel vermindert en complicaties en secundaire kankers voorkomt. De toonaangevende HYPERSCAN Pencil Beam Scanning-technologie van Mevion verbetert deze voordelen verder met een snellere en scherpere dosisafgifte, die laag voor laag kan worden gecollimeerd om te zorgen voor een nauwkeurigere en conformere dosis voor de tumor.

“We zijn verheugd om samen te werken met Mevion om protonentherapie beschikbaar te maken voor kankerpatiënten in Zuid-China,” aldus Wensheng Liu, President van het Jinshazhou Hospital. “Het MEVION S250i-systeem is het meest geavanceerde protonentherapiesysteem dat momenteel beschikbaar is en is de beste algehele oplossing voor protonentherapie. De toevoeging zal het Jinshazhou Hospital positioneren als een radiotherapiecentrum van wereldklasse. We kijken ernaar uit om onze behandeling van kanker, onderzoekscapaciteiten en medische opleiding naar een hoger niveau te tillen met protonen.”

“Het is geweldig dat het International Cancer Center en de ICON Group in staat zullen zijn om de meest geavanceerde protontechnologie van Mevion te gebruiken,” stelde Mark Middleton, CEO van ICON Group. “Ik denk dat de samenwerking tussen Jinshazhou Hospital, ICON Group, Mevion en de Universiteit van Wollongong een mooie toekomst zal hebben.”

“Mevion stond aan de wieg van ‘s werelds eerste compacte protonentherapiesysteem met één kamer,” verklaarde Lawrence Yuan Tian, Ph.D., voorzitter van Mevion Medical Systems. “Sinds de oprichting is Mevion toonaangevend in de revolutie van compacte protonentherapie naarmate deze geavanceerde technologie voor de behandeling van kanker wereldwijd wordt geaccepteerd. We zijn er trots op samen te werken met het Jinshazhou Hospital en de ICON Group om de meest precieze radiotherapie te bieden aan patiënten in de Greater Bay Area en daarbuiten.”

De verkoop van een MEVION S250i-systeem aan Jinshazhou is een nieuwe concrete stap in de ambitieuze en voortdurende uitbreiding van Mevion in China en de APAC-regio. “Door de technische voordelen van ons product te combineren met een sterk team in China, is Mevion goed gepositioneerd om de snelgroeiende protonenmarkt in China aan te boren,” merkte Tina Yu, Ph.D., CEO van Mevion Medical Systems, op. “Medische instellingen van topkwaliteit in China hebben het afgelopen jaar raamovereenkomsten met ons gesloten en we liggen op schema om onze versneller in 2020 te leveren aan Allcure Kangtai. Onze samenwerking met het Jinshazhou Hospital betekent een nieuwe belangrijke mijlpaal in de wereldwijde groei van Mevion.”

Over Mevion Medical Systems

Mevion Medical Systems, Inc. is de toonaangevende leverancier van compacte protonentherapiesystemen voor gebruik bij de bestralingsbehandeling voor kankerpatiënten. Mevion is gevestigd in Littleton, Massachusetts, met een aanwezigheid in Europa en Azië. Ga voor meer informatie naar www.mevion.com.

Volg ons op Twitter: @MevionMedical
Maak contact met ons op LinkedIn: Mevion Medical Systems
Vind ons leuk op Facebook: MevionMedical

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Melanie Benton

Mevion Medical Systems

Mbenton@mevion.com 1-978-540-1551

Check out our twitter: @NewsNovumpr