15:27 uur 12-12-2019

Luxemburgs acceleratieprogramma Fit 4 Start start oproep kandidaturen binnen de sectoren ICT en ruimtetechnologie

LUXEMBOURG–(BUSINESS WIRE)– Fit 4 Start is het acceleratieprogramma in Luxemburg voor de ondersteuning van startende bedrijven. Twee keer per jaar vindt een selectie plaats van bedrijven in Luxemburg of in een ander land, ook buiten de Europese Unie. Het programma is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en het wordt beheerd door Luxinnovation. Fit 4 Start heeft nu zijn volgende oproep gelanceerd voor kandidaten voor nationale en internationale startende bedrijven.

De volgende editie van Fit 4 Start richt zich tot jonge, innovatieve bedrijven die actief zijn binnen de sector informatie en communicatie (ICT) en binnen de sector van de ruimtetechnologie. Kandidaten kunnen zich tot 20 januari 2020 om 12.00 u. (middag Luxemburgse tijd) online inschrijven via www.fit4start.com.

Een preselectie zal worden uitgevoerd op grond van de ontvangen kandidaturen. Kandidaten die door de preselectie zijn, ontvangen hiervan bericht op 3 februari 2020. De vooraf geselecteerde startende bedrijven komen daarna bijeen voor een ‘pitching’-sessie tijdens de ‘Pitching and Graduation day’ op 26 maart 2020 in de stad Luxemburg. Een internationale jury zal 10 startende ICT-bedrijven en 5 startende bedrijven binnen de sector van de ruimtetechnologie selecteren om deel te nemen aan de 10e editie.

Fit 4 Start biedt de 15 succesvolle kandidaten een subsidie van € 50.000, intensieve coaching op maat, en gratis co-working ruimte gedurende vier maanden bij één of twee incubatiepartners,Technoport en de Luxembourg City Incubator. Een extra subsidie van € 100.000 zal worden toegekend aan startende bedrijven die het programma met succes hebben doorlopen en die erin geslaagd zijn om ten minste € 50.000 aan particulier kapitaal aan te trekken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Minister van Economische Zaken
Paul Zenners

Email: paul.zenners@eco.etat.lu
Tel.: (+352) 247-74126

Mobiel: (+352) 621 409 141

Check out our twitter: @NewsNovumpr