15:20 uur 03-12-2019

VORAGO Technologies kondigt beschikbaarheid aan van door straling geharde, sterk geïntegreerde ARM® Cortex®-M4 microcontroller voor defensie en ruimtevaart

Sterk geïntegreerde, innovatieve en ruimtebesparende halfgeleidertechnologie die het ontwerpproces verkort, de betrouwbaarheid verbetert en de voetafdruk verkleint voor het ontwerp van bedrijfskritische systemen. Technologie die de vraag beantwoordt: “Wat als straling geen probleem was?”

VORAGO Technologies (https://voragotech.com) heeft vandaag de bemonstering aangekondigd van de nieuwe, zeer geïntegreerde VA416X0 Radiation Hardened ARM® Cortex®-M4 Microcontroller (MCU) met en zonder geïntegreerd 256 KB Non-Volatile Memory (NVM), waarin het gepatenteerde bedrijf HARDSIL®-technologie is geïntegreerd.

AUSTIN, Texas– (BUSINESS WIRE) – VA416X0 biedt een ongeëvenaarde oplossing voor ontwerpen die een combinatie van hoogwaardige verwerking vereisen in combinatie met een ongekende reeks sterk geïntegreerde randapparatuur. Deze Microcontroller maakt deel uit van een bredere familie ARM® Cortex® Microcontrollers die geschikt zijn voor ruimtevaart- en verdedigingstoepassingen.

VORAGO Technologies Announces Availability of Its Radiation Hardened Highly Integrated ARM® Cortex®-M4 Microcontroller for Defense and Aerospace

Highly integrated, innovative and space-saving semiconductor technology that shortens the design process, improves reliability and reduces footprint for the design of mission critical systems. Technology that answers the question: “What if radiation wasn’t an issue?”

VORAGO Technologies (https://voragotech.com) today announced the sampling of the new highly integrated VA416X0 Radiation Hardened ARM® Cortex®-M4 Microcontroller (MCU) with and without integrated 256KB Non-Volatile Memory (NVM), incorporating the company’s patented HARDSIL® technology.

AUSTIN, Texas–(BUSINESS WIRE)– VA416X0 offers an unmatched solution for designs that require a combination of high-performance processing paired with an unprecedented set of highly integrated peripherals. This Microcontroller is part of a broader family of ARM® Cortex® Microcontrollers suitable for aerospace and defense applications.

VA416X0 includes the following features and benefits:

  • Industry standard ARM® Cortex®-M4 with Floating Point Unit up to 100MHz
  • Direct Memory Access (DMA) controller
  • VA41630 incorporates 256KB of on-chip NVM, whereas the VA41620 requires external NVM
  • Integrated multichannel Analog-to-Digital Converter (ADC) and Digital-to-Analog Converter (DAC)
  • Broad range of communication interfaces (I2C, UART, CAN, SPI, Ethernet, Spacewire)
  • Utilizes patented HARDSIL® radiation hardening technology, developed by VORAGO, delivering superior radiation hardened performance as compared to other rad-hard MCU options. (VA41620 testing to a TID of up to 300 kRad (Si))
  • Easy-to-design development kit, with exceptional support and service offerings available from VORAGO.
  • To learn more visit VORAGO’s Product Page.

About VORAGO Technologies

VORAGO Technologies is a privately held high, technology company based in Austin, Texas with over 14 years of experience in providing radiation-hardened and extreme-temperature solutions for the Hi-rel marketplace. VORAGO’s patented HARDSIL® technology uses cost-effective high-volume manufacturing to harden any commercially designed semiconductor component for extreme environment operation, and has created a number of solutions throughout Aerospace, Defense and Industrial applications. VORAGO Technologies opens up a new world of possibilities for your designs, no matter how hostile the environment. www.voragotech.com

Contacts

MEDIA CONTACT
VORAGO Technologies

Jason Wells

media@voragotech.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr