09:00 uur 19-11-2019

Valamis werpt met wereldwijd onderzoek licht op situatie L&D in 2019

Met in totaal 2.112 respondenten – van startende medewerker tot leidinggevende – afkomstig uit organisaties in ruim 20 branches, belicht dit mondiale vergelijkende onderzoek de houdingen, hindernissen en gebruikte tools op het gebied van leren en kennisontwikkeling in de VS, Duitsland en Finland.

JOENSUU, Finland–(BUSINESS WIRE)– Valamis, wereldwijd toonaangevend aanbieder van digital learning technology en workforce development, heeft het rapport ‘Learning and Development in Organizations in 2019’ gepubliceerd. Dit rapport combineert de belangrijkste resultaten van onderzoeken die van april tot juli 2019 zijn uitgevoerd in de VS, Duitsland en Finland.

Dat leren & ontwikkelen belangrijk is voor een succesvolle organisatie, wordt in ieder land erkend. 96% van alle respondenten vindt het van groot of middelgroot belang dat de kennis en de vaardigheden van medewerkers up-to-date blijven.

Uit de landenvergelijking blijkt dat leren & ontwikkelen zich in de VS in een volwassener stadium bevindt dan in Duitsland en Finland. In de VS gebruiken organisaties op grotere schaal leeromgevingen, die bovendien vaker worden geüpdatet naar nieuwere platforms.

De twee grootste uitdagingen bij leren & ontwikkelen zijn overal gelijk: geen tijd en geen geld. De derde uitdaging is dat niet de juiste tools worden gebruikt (VS, Duitsland) of dat niet is gedefinieerd waar de verantwoordelijkheden voor leren & ontwikkelen liggen (Finland). Interessant is dat er wat betreft aanmoediging tot het verwerven van vaardigheden een verschil bestaat tussen de responses op medewerkersniveau en op managementniveau. In alle markten voelen medewerkers zich minder gestimuleerd om hun skills te ontwikkelen dan managers.

“Volgens ons onderzoek heeft ongeveer een derde van de organisaties in de VS en Duitsland niet bepaald wie of welk team verantwoordelijk is voor leren & ontwikkelen. Als we denken dat gebrek aan geld de grootste uitdaging is op het gebied van leren, gevolgd door gebrek aan geld en het niet gebruiken van de juiste tools, dan is het voor het toekomstige succes van organisaties van cruciaal belang dat L&D over meer resources kan beschikken en dat het mogelijk wordt om te leren tijdens het werk.” Janne Hietala, Chief Visionary Officer, Valamis.

Download hier de infographic met de belangrijkste resultaten van de nationale onderzoeken.

Over Valamis

Valamis, ontwikkelaar van Valamis – Learning Experience Platform, is een digital learning bedrijf dat is gespecialiseerd in workforce development. Lees meer op valamis.com.

Contacts

Chris Göbel

Director, Valamis Benelux

chris.gobel@valamis.com
+31 6 150 652 27

Check out our twitter: @NewsNovumpr