01:13 uur 13-11-2019

Michael Buckley keert terug bij True Religion Apparel als Chief Executive Officer

MANHATTAN BEACH, Californië.–(BUSINESS WIRE)– True Religion Apparel, Inc. heeft aangekondigd dat de Raad van Bestuur per direct Michael Buckley heeft aangesteld als nieuwe Chief Executive Officer. Dhr. Buckley was eerder President van True Religion Apparel van 2006 tot 2010. Hij zal verantwoording dragen voor het ontwikkelen en implementeren van de toekomstvisie en roadmap voor True Religion. Dhr. Buckley zal rapporteren aan de Raad van Bestuur van het bedrijf.

Michael Buckley is een toonaangevend bestuurder op het gebied van retail en consumentenproducten, met meer dan 30 jaar ervaring binnen zowel de binnenlandse als de internationale industrie in het succesvol ontwikkelen van merken en het creëren van waarde. Meest recentelijk was hij Chief Executive Officer van Differential Brands Group (hernoemd als Centric Brands na de overname van Global Brands Group), een NASDAQ-beursgenoteerd bedrijf. Differential was eigenaar van de merken Hudson Jeans, Robert Graham en Swims. Vóór Differential was hij van 2011-2016 Chief Executive Officer van Robert Graham Designs, tot de verkoop aan Differential Brands Group voor $ 180 miljoen. Vóór Robert Graham, als President van True Religion van 2006-2010, steeg de omzet van $ 100 miljoen tot meer dan $ 300 miljoen, de EBITDA van $ 30 miljoen tot meer dan $ 90 miljoen en de marktkapitalisatie op NASDAQ verdrievoudigde tot $ 850 miljoen. Het retailplatform groeide van 1 naar 100 winkels, het bedrijf breidde zijn productlijn uit met T-shirts, geweven overhemden, gebreide topjes, bovenkleding en een aantal licenties inclusief schoeisel, parfums, brillen, zwemkleding en accessoires. In zowel 2008 als 2009 was True Religion het meest winstgevende Amerikaanse beursgenoteerde kledingbedrijf onder alle Amerikaanse beursgenoteerde kledingbedrijven, zoals afgemeten aan de winstmarge na belastingen.

Bestuursraadvoorzitter Gene Davis verklaarde: “We zijn enorm verheugd en trots om Michael Buckley terug te verwelkomen bij True Religion Apparel. Hij brengt jaren ervaring mee binnen de arena van het mannen- en vrouwendenim, inclusief zijn voormalige rol als President van True Religion. Michael heeft in de afgelopen 30+ jaar veel bereikt in de kledingindustrie, en hij brengt veelzijdige en zeer relevante kwaliteiten met zich mee naar het managementteam van True Religion. We bedanken Farla Efros voor haar rol als Interim CEO van True Religion in de afgelopen zes maanden. We zijn verheugd dat zij en het HRC-adviesteam True Religion in de komende maanden zullen blijven ondersteunen.”

In een toelichting op zijn aanstelling, voegde dhr. Buckley toe: “Ik ben zeer blij om terug te keren naar True Religion en leiding te geven aan het bedrijf als nieuwe Chief Executive Officer op dit opwindende moment in de evolutie van het merk. Ik kijk er naar uit om samen te werken met de Raad van Bestuur, Farla Efros en HRC Advisory, en het volledige True Religion-team.”

Over True Religion Apparel, Inc.

In 2002 kwam True Religion tot bloei in de denimwereld van Los Angeles met hun baanbrekende constructies van de klassieke 5-pocket jeans. Met de vijfnaalds draad met twee stiksels per inch werd de True Religion Super T-steek direct erkend om zijn stijl die anders was dan ieder ander denimmerk ter wereld. True Religion gaat uit van het unieke in iedere persoon. Het merk wordt gedragen door atleten, muzikanten en artiesten wereldwijd, die er hun persoonlijke stijl mee uitdragen. True Religion Brand Jeans, dat een exclusief assortiment van legendarische stijlen levert, richt zich op de productie van hoogwaardige luxe denim en sportkleding voor mannen, vrouwen en kinderen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor True Religion:

Carol Moniz

michele marie pr

1261 Broadway, Suite 802

New York, NY 10001

O: 646.863.3923

E: carol@michelemariepr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr