19:20 uur 10-10-2019

ARTMS/Odense Universitair Ziekenhuis gaan solide Gallium-68-doelproductierecord presenteren bij Europese Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde

VANCOUVER, British Columbia–(BUSINESS WIRE)– Gebruik makend van het ARTMS QUANTM Irradiation System (QISTM en in samenwerking met wetenschappers en klinische onderzoekers van het Odense Universitair Ziekenhuis (OUH) en de Universiteit van Zuid-Denemarken, heeft ARTMS Products Inc. recordproductienivaus voor gallium-68 (68Ga) aangetoond via een enkele, korte bestraling van QUANTM 68Zn-doelplaten.

Dr. Paul Schaffer, oprichter en CTO van ARTMS, zal ‘Multi-Curie Production of Gallium-68 on a Biomedical Cyclotron’ presenteren tijdens de 305 – M2M – Radionuclide Production-sessie op de aanstaande conferentie van de Europese Vereniging van Nucleaire Geneeskunde. Deze wordt op 12-16 oktober gehouden in het CCIB – het Centre de Convencions International de Barcelona in Barcelona, Spanje.

Datum en tijd: zondag 13 oktober 2019, 11:30-12:45 uur

Locatie: collegezaal 111

“De bekroonde technologie van ARTMS blijft een revolutie teweegbrengen in de nucleaire geneeskunde-industrie door wereldwijde toegang mogelijk te maken tot door cyclotron geproduceerde medische isotopen”, aldus Dr. Schaffer. “Ik ben enthousiast om deze nieuwe gegevens te presenteren die zijn geproduceerd op de hardware en het doelplaatsysteem van ARTMS QISTM.”

“Multi-curie productieniveaus van 68Ga, een veelgevraagde en waardevolle isotoop voor medische beeldvorming bij prostaat- en neuro-endocriene tumoren, is een ongelooflijk belangrijke ontwikkeling in de nucleaire geneeskunde”, stelde universitair hoofddocent Helge Thisgaard, OUH en Universiteit van Zuid-Denemarken.

“We zijn enorm verheugd om het 68Ga-productierecord aan te tonen met behulp van onze QISTM-technologie, -hardware en -doelplaatsysteem”, merkte Charles S. Conroy, CEO van ARTMS, op. “Na het concept en de klinische toepassing voor routinematige en hoogrenderende productie van 99mTc al bewezen te hebben, blijft ARTMS de wereldwijde commercialisering en acceptatie van het gebruik van de QISTM voor de productie van 68Ga, 89Zr en 64Cu stimuleren. Dit is opnieuw een succes waarmee ARTMS versterkt wordt als wereldleider in de innovatie en commercialisering van nieuwe technologieën die de cyclotronproductie van ‘s werelds meest noodzakelijke medische radio-isotopen mogelijk maken”.

Naast de presentatie zal ARTMS op de conferentie een stand voor exposanten (#78) organiseren. Deelnemers worden uitgenodigd om ARTMS-vertegenwoordigers te ontmoeten tijdens de openingstijden van de tentoonstelling.

Neem voor meer informatie of om een ontmoeting te plannen contact op met:

ARTMS

E-mail: info@artms.ca

Telefoon: 604-228-4016

Over de Afdeling Nucleaire Geneeskunde, Odense Universitair Ziekenhuis, Denemarken

De Afdeling Nucleaire Geneeskunde is een interdisciplinaire klinische afdeling zonder bedden. De afdeling bestaat uit drie eenheden – Klinische Fysiologie, Nucleaire Geneeskunde en de PET- en Cyclotron-eenheid – en dient voornamelijk binnen vier hoofdgebieden: routineonderzoeken en therapie, onderwijs, onderzoek en ontwikkeling.

Activiteiten omvatten functionele tests en moleculaire beeldvorming van de meeste weefsels en organen als onderdeel van diagnose, keuze en controle van de behandeling, en prognosebeoordeling bij een verscheidenheid aan ziekten. Het personeel telt ongeveer 85 werknemers en de afdeling is uitgerust met 4 gammacamera’s, 4 SPECT/CT-scanners, 5 PET/CT-scanners en 1 PET/MR-scanner, evenals twee cyclotrons en radiochemische laboratoria voor routinematige productie en ontwikkeling van een verscheidenheid aan PET-tracers. De afdeling ontvangt patiënten van ziekenhuizen en huisartsen op het eiland Funen en omliggende kleine eilanden, evenals in de regio Zuid-Denemarken (1,2 miljoen inwoners).

Over ARTMS

ARTMS Products Inc., gevestigd in Vancouver, British Columbia, is een leider in de ontwikkeling van nieuwe technologieën en producten die de productie mogelijk maken van ‘s werelds meest gebruikte isotoop voor diagnostische beeldvorming, technetium‐99m (Tc‐99m), met behulp van lokale, ziekenhuisgebaseerde medische cyclotrons. Naast Tc-99m heeft ARTMS geavanceerde oplossingen ontwikkeld voor de levering van gallium-68 (Ga-68), zirkonium-89 (Zr-89) en koper-64 (Cu-64). ARTMS bezit de exclusieve wereldwijde commercialiseringsrechten op bekroonde en gepatenteerde Canadese uitvindingen die deze uitdagingen aanpakken en die het vooruitzicht bieden op een revolutie in de nucleaire geneeskunde-industrie.

Voor meer informatie over het QUANTM Irradiation System™ en ARTMS-producten kunt u ons volgen op Twitter @Quantm99 en LinkedIn of bezoeken op http://www.artms.ca/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kamran Shaikh

PR Associates

E-mail:  kshaikh@prassociates.com 
778-846-5406

Check out our twitter: @NewsNovumpr