00:24 uur 09-07-2019

State Street benoemt hoofd voor haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika

BOSTON–(BUSINESS WIRE)– State Street Corporation (NYSE: STT) heeft vandaag bekendgemaakt dat Jörg Ambrosius is aangesteld als hoofd van haar activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA). Ambrosius, een State Street-veteraan die reeds 18 jaar werkzaam is bij het bedrijf, zal rapporteren aan Francisco Aristeguieta, het nieuw aangestelde hoofd van de internationale activiteiten van State Street. Ambrosius volgt Liz Nolan op die eerder dit jaar werd benoemd tot hoofd van het Global Delivery-team van State Street dat internationale activiteiten en infrastructuur beheert. Ambrosius zal ook dienen in het managementcomité van State Street, de meest strategische en beleidsbepalende groep. De benoeming van Ambrosius is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Als hoofd van State Street voor EMEA zal Ambrosius verantwoordelijk zijn voor alle zakelijke activiteiten in de regio, waaronder het bevorderen van de strategie, het aansturen van klantbetrokkenheid, het ontwikkelen van talent, het toezicht houden op risicobeheer, het nastreven van groeimogelijkheden, alsook het beheren van de relaties met diverse belanghebbenden, inclusief lokale bestuurders en toezichthouders.

Ambrosius heeft meer dan 25 jaar ervaring in de financiële dienstverleningssector. Meest recentelijk was hij mede-hoofd van de Global Services-activiteiten van State Street in EMEA en hoofd van de wereldwijde dienstverlening op het gebied van staatsinvesteringsfondsen van het bedrijf. In deze functies was hij verantwoordelijk voor het aansturen en uitvoeren van bedrijfsstrategieën, risicobeheerprocessen en het leveren van een ‘one state street’-ervaring voor klanten.

“De EMEA-regio is erg belangrijk voor ons en we zijn er trots op daar al bijna 50 jaar aanwezig te zijn met meer dan 13.000 werknemers,” aldus Francisco Aristeguieta. “Gedurende zijn carrière heeft Jörg succesvol leiderschap getoond binnen belangrijke bedrijfsonderdelen en teams en zal hij nu onze EMEA-strategie vooruithelpen. Onze klanten en de industrie zijn aangeland op een moment van diepgaande verandering en de staat van dienst van Jörg als een strategische partner voor institutionele klanten, zijn kennis van complexe en uiteenlopende regionale regelgeving, evenals zijn ervaring met het werken met brede groepen van belanghebbenden positioneren hem perfect voor deze functie. Ik ben er zeker van dat hij succesvolle resultaten zal leveren voor onze klanten en ons bedrijf.”

Ambrosius voegde eraan toe: “Ik ben enthousiast om deze nieuwe functie te bekleden op zo’n belangrijk moment voor State Street, onze klanten en de industrie. Het is van vitaal belang dat we ons richten op het bieden van strategisch partnerschap aan onze klanten om hen te helpen om te gaan met uitdagingen en hun doelstellingen te bereiken, terwijl we tegelijk onze financiële verplichtingen jegens onze aandeelhouders nakomen en onze uitmuntendheid op het gebied risico’s in stand weten te houden. We hebben een zeer sterk platform in EMEA waarop we kunnen voortbouwen en ik kijk ernaar uit om samen te werken met de teams in de regio om te zorgen voor groei en rendement.”

Over State Street Corporation

State Street Corporation (NYSE: STT) is ‘s werelds toonaangevende financiële dienstverlener voor institutionele beleggers en biedt investeringsonderhoud, investeringsbeheer en investeringsonderzoek en -handel. Met $ 32,6 biljoen aan vermogen in bewaring en $ 2,8 biljoen* vermogen onder beheer (AuM) per 31 maart 2019 is State Street in meer dan 100 markten actief en heeft de onderneming meer dan 40.000 medewerkers in dienst wereldwijd. Ga voor meer informatie naar de website van State Street op www.statestreet.com.

* Vermogen onder beheer omvatten de activa van de SPDR® Gold ETF en de SPDR® Long Dollar Gold Trust ETF (ongeveer $ 33 miljard per 31 maart 2019), waarvoor State Street Global Advisors Funds Distributors, LLC (SSGA FD) optreedt als marketingagent; SSGA FD en State Street Global Advisors zijn aan elkaar verbonden.

State Street Corporation One Lincoln Street, Boston, MA 02111-2900.

© 2019 State Street Corporation – Alle rechten voorbehouden

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat toekomstgerichte verklaringen in de zin van de effectenwetgeving van de Verenigde Staten, waaronder uitspraken over rollen, verantwoordelijkheden en mogelijkheden van het recent aangestelde nieuwe hoofd van de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) van State Street (welke benoeming is onderworpen aan goedkeuring door de regelgevende instanties) en de bijbehorende prioriteiten en zakelijke en aandeelhoudersdoelstellingen. Toekomstgerichte verklaringen worden vaak, maar niet altijd, geïdentificeerd door dergelijke toekomstgerichte terminologie als ‘zullen,’ ‘verwachten,’ ‘geloven,’ ‘vooruitzien,’ ‘prioriteit,’ ‘doelstelling,’ ‘plannen,’ ‘strategie,’ ‘anticiperen,’ ‘van plan zijn,’ ‘schatten,’ ‘zoeken,’ ‘kunnen,’ ‘trend’ en ‘doel’ of soortgelijke verklaringen of variaties van dergelijke termen. Deze verklaringen zijn geen garanties voor toekomstige prestaties, zijn inherent onzeker, zijn gebaseerd op huidige veronderstellingen die moeilijk te voorspellen zijn en omvatten een aantal risico’s en onzekerheden. Daarom kunnen de werkelijke uitkomsten en resultaten wezenlijk afwijken van wat in die verklaringen wordt uitgedrukt, en op deze uitspraken moet niet worden vertrouwd als een vertegenwoordiging van onze verwachtingen of overtuigingen op enig moment volgend op de tijd dat dit persbericht voor het eerst wordt uitgegeven. Belangrijke factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de resultaten die worden aangegeven in toekomstgerichte verklaringen, worden uiteengezet in ons Jaarverslag 2018 op Formulier 10-K en onze daaropvolgende SEC-deponeringen. We moedigen beleggers aan om deze deponeringen, met name de rubrieken over risicofactoren, te lezen voor aanvullende informatie met betrekking tot toekomstgerichte verklaringen en voorafgaand aan het nemen van een investeringsbeslissing. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht mogen niet beschouwd worden als een vertegenwoordiging van onze verwachtingen of overtuigingen op enig moment volgend op de tijd dat dit persbericht voor het eerst wordt uitgegeven en we ondernemen geen inspanningen om deze toekomstgerichte verklaringen te herzien om gebeurtenissen na die tijd weer te geven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Marc Hazelton

+1 617 662 1860

MHAZELTON@StateStreet.com
@StateStreet

Ilene Fiszel Bieler

+1 617 664 4122

IFiszelBieler@StateStreet.com
@StateStreet