16:23 uur 04-07-2019

Teijin neemt Benet Automotive over en breidt hiermee zijn Europees automobielsegment uit

TOKIO–(BUSINESS WIRE)– Teijin Limited heeft vandaag aangekondigd ermee akkoord te zijn Benet Automotive s.r.o. (Benet), een vooraanstaande leverancier van composietonderdelen voor de automobielsector in Tsjechië, over te nemen van Jet Investment. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.

Benet, met hoofdkantoor in Mlada Boleslav (Tsjechië), is een eersterangsleverancier van composietonderdelen aan de automobielsector, die geavanceerde technologieën verstrekt voor met koolstofvezel of glasvezel versterkte kunststof afgietsels, evenals voor het verven en de assemblage van voertuigen. Het bedrijf specialiseert zich in Reinforced Reaction Injection Molding (RRIM), een lagedrukproces met behulp van polyurethaan, en zowel conventionele autoclaaf als Resin Transfer Molding (RTM). Benet heeft drie vestigingen in Tsjechië en één in Duitsland, waarmee Europese OEM’s in de automobielsector bedient worden, zoals Volkswagen, Mercedes, BMW, Audi en Skoda. In het boekjaar 2018 had het bedrijf 720 medewerkers en verkoopcijfers van EUR 35,2 miljoen (USD 40 miljoen).

Teijin breidt zijn composietsegment voor de automobielsector uit met bedrijfseigen, hoogwaardige lichtgewichtmaterialen en superieure ontwerpmogelijkheden, om uit te groeien tot een leverancier van multimateriaalonderdelen aan OEM-klanten in de automobielsector die producten afnemen bij de hubs van Teijin in Europa, Noord-Amerika en Azië. In Europa heeft Teijin in augustus 2018 Inapal Plásticos SA overgenomen, een vooraanstaande leverancier van automobielcomposiet in Portugal. Ook is hij een transportband voor glasvezel en koolstofvezel sheet molding compound (GF-SMC and CF-SMC) aan het plaatsen in de Franse vestiging van Continental Structural Plastics, een wereldleider op het gebied van automobielcomposieten die in Noord-Amerika is gevestigd en in januari 2017 door Teijin werd overgenomen.

Benet is strategisch gelegen vlakbij de centrale en oostelijke regio’s van de Europese markt, waar belangrijke Duitse en andere Europese OEM’s productievoorzieningen uitbaten. De beproefde toevoerketen van het bedrijf zal Teijin een solide basis verstrekken om zijn systeemontwikkelingscapaciteiten en verkoopkanalen in Europa te versterken.

In het kader van zijn multimateriaalstrategie zal Teijin de capaciteiten van Benet in bestaande ontwikkelingsprojecten benutten en de dynamiek van innovaties ontwikkelen met de uitstekende materiaal- en spuitgiettechnologieën en de technische teamleden van Teijin en CSP om op die manier innovatieve composietoplossingen voor de automobielindustrie aan te bieden die voldoen aan de toekomstige behoeften van de klant op het gebied van lichtheid, hardheid, designflexibiliteit, productiviteit en kostenefficiëntie. Tegen 2030 streeft Teijin naar verkoopcijfers van ca. EUR 1,7 miljard (USD 2 miljard) voor automobielcomposiet.

Over de Teijin Group

Teijin (TOKYO:3401) is een technologie-gedreven globale groep die geavanceerde oplossingen aanbiedt in de gebieden milieu; veiligheid en noodhulp; en demografische veranderingen en verhoogd gezondheidsbewustzijn. Zijn belangrijkste sectoren zijn high-performance vezels zoals aramide, koolstofvezels en composieten, gezondheidszorg, films, hars en plasticverwerking, polyestervezels, productconversie en IT. De groep heeft ongeveer 170 bedrijven en circa 20.000 medewerkers in 20 landen wereldwijd. Voor het boekjaar dat eindigde op 31 maart 2019 rapporteerde het een omzet van 888,6 miljard yen (8,1 miljard USD) en een totale activa van 1.020,7 miljard yen (9,3 miljard USD). Zie www.teijin.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Persvoorlichting
Zakelijke communicatie

Teijin Limited

+81 3 3506 4055

pr@teijin.co.jp