04:06 uur 26-06-2019

IHS Markit gaat technologie van Cappitech opnemen in SFTR-rapportageoplossing

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Cappitech, een toonaangevende leverancier van wettelijke rapportage- en informatieoplossingen voor de financiële dienstverlening, en IHS Markit, een wereldleider in kritische informatie, analyse en oplossingen, hebben vandaag een alliantie aangekondigd om de Securities Financing Transactions Regulation (SFTR)-oplossing van IHS Markit te leveren.

De SFTR-oplossing van IHS Markit zal het bekroonde platform CapptivateTM van Cappitech integreren om een best-of-breed oplossing te bieden die voldoet aan de SFTR-handelsrapportagebehoeften van de industrie door de rapportage van transacties naar transactieregisters voor alle effectenfinancieringsinstrumenten te automatiseren en te stroomlijnen. Het ondersteunt ook out-of-the-box MiFID II-rapportage voor aanvullende instrumenten die in de scope zullen vallen wanneer SFTR live gaat.

Pierre Khemdoudi, Managing Director & Global Co-Head of Equities, Data and Analytics bij IHS Markit, stelde: “We kijken ernaar uit om gebruik te maken van de technologie van Cappitech om een wettelijke rapportage-oplossing te bieden die kan helpen bij het beheren van de uitgebreide vereisten van SFTR. We zijn van mening dat onze gecombineerde expertise de complexe gegevensbeheerprocessen verder zal automatiseren via een zeer schaalbaar, kosteneffectief en verenigd platform.”

Ronen Kertis, CEO en oprichter van Cappitech, verklaarde: “We zijn verheugd om samen te werken met IHS Markit om hun toonaangevende SFTR-oplossing te ondersteunen. SFTR-rapportage is een natuurlijk verlengstuk van ons platform, dat wereldwijd al de meeste transactierapportageverplichtingen afhandelt. Onze missie bij Cappitech is het verlichten van de rapportagelast door klanten technologie van de volgende generatie aan te bieden waarmee ze zowel kunnen zorgen voor naleving als een concurrentievoordeel kunnen behalen.”

Ondernemingen onderworpen aan SFTR, een verordening die in april 2020 in werking treedt, zullen dagelijks 155 gegevensvelden moeten rapporteren, inclusief de unieke transactie-identificatie (UTI), de juridische entiteitsidentificatie (LEI) en de hoofdovereenkomst voor elke transactie. In samenwerking met Cappitech biedt de SFTR-oplossing van IHS Markit de industrie een one-stop-shop voor alle aspecten van SFTR-handelsrapportage, van data-aggregatie, -validatie, -verrijking en -normalisatie, tot afstemming en UTI-uitwisseling voorafgaand aan rapportage naar transactieregisters.

Sinds 2017 hebben toonaangevende financiële instellingen, Pirum Systems en andere partners samen met IHS Markit gewerkt aan de ontwikkeling van een SFTR-rapportageoplossing. Het zal de handelsrapportage naar de registers stroomlijnen voor alle effectenfinancieringstransacties, waaronder repo- en omgekeerde repo-overeenkomsten, effecten- en grondstoffenleningen, prime brokerage margeleningen en hergebruik van onderpand.

– Einde –

Over Cappitech


Cappitech is een toonaangevende leverancier van wettelijke rapportage- en informatieoplossingen voor de financiële dienstverleningssector. CapptivateTM, het jurisdictie-overschrijdende compliance-platform van Cappitech, automatiseert het rapportageproces volledig en biedt een uitgebreid overzicht op één intuïtief dashboard. Cappitech biedt nieuwe generatie analyses en revolutioneert de manier waarop financiële dienstverleners voldoen aan hun nalevingsverplichtingen. Geleid door een team van experts met een staat van dienst van meer dan 20 jaar in het bouwen van financiële technologieproducten, wordt Cappitech vertrouwd door wereldwijde banken, makelaars, vermogensbeheerders en bedrijven. Het bedrijf, dat is opgericht in 2013, wordt door FinTech Global erkend als een van de meest innovatieve RegTech-bedrijven en werd uitgeroepen tot de Best Regulatory Reporting Solution bij de 2019 RegTech Insight Awards. Ga naar https://www.cappitech.com voor meer informatie.

Over IHS Markit


IHS Markit (Nasdaq: INFO) is een wereldleider in kritische informatie, analyse en oplossingen voor de belangrijkste industrieën en markten die economieën over de hele wereld aansturen. Het bedrijf levert informatie, analyse en oplossingen van de volgende generatie aan klanten in het bedrijfsleven, financiën en de overheid, verbetert hun operationele efficiëntie en biedt diepgaande inzichten die leiden tot weloverwogen betrouwbare beslissingen. IHS Markit heeft meer dan 50.000 zakelijke en overheidsklanten, waaronder 80 procent van de Fortune Global 500 en ‘s werelds toonaangevende financiële instellingen. IHS Markit, met hoofdkantoor in Londen, zet zich in voor duurzame, winstgevende groei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Trudy Namer

Director of Marketing, Cappitech

trudy.namer@cappitech.com

Teresa Chick

Public Relations voor Cappitech

teresa@wordperfect.io

Check out our twitter: @NewsNovumpr