15:58 uur 24-06-2019

REPLY: Nieuwe Tool “China Beats” verschaft diepe inzichten in de Chinese markt

TURIJN, Italië–(BUSINESS WIRE)– TD Reply, het bedrijf dat is gespecialiseerd in marketing- en innovatie-adviezen binnen de Reply Group, heeft China Beats ontwikkeld, een business intelligence-oplossing die bedrijven in staat stelt een dieper inzicht te verkrijgen in de Chinese markt en de bedrijven die daarin actief zijn. Dit wordt gerealiseerd door middel van door AI ondersteunde ‘social listening’ waarbij wordt gekeken naar alle belangrijke Chinese e-commerce-, social media- en zoekplatforms, zoals Alibaba, Baidu, WeChat en Weibo.

De welvaart van de Chinese bevolking groeit snel. Analisten schatten dat in 2022 circa 550 miljoen Chinezen tot de middenklasse zullen behoren. Als gevolg daarvan wordt de Chinese markt steeds belangrijker voor internationale bedrijven. Doordringen tot deze markt is echter een grote uitdaging, met name wat betreft het bepalen van doelgroepen en de analyse van hun consumptiegedrag en voorkeuren. Digitale data kunnen een oplossing bieden, aangezien het merendeel van de Chinese consumenten actief is op internet en winkelt op digitale platforms, aldaar meningen uitwisselt en dus ook veel digitale sporen achterlaat.

Voordeel door marktinzichten

Het verkrijgen van betrouwbare gegevens van Chinese online platforms is tot dusver een arbeidsintensief en technisch uitdagend proces geweest. Verder is een grondig inzicht in de Chinese markt noodzakelijk om op basis van de gegevens de juiste conclusies te trekken.

Hiervoor is China Beats ontwikkeld – een nieuwe business intelligence-oplossing van TD Reply. De voortgezette ontwikkeling ervan is in gemeenschappelijke handen van de vestigingen in Berlijn en Peking. De vestiging in Peking, geopend in 2010, heeft al diverse vooraanstaande entiteiten ondersteund bij de uitbreiding van hun bedrijfsactiviteiten China met gebruikmaking van digitale data. De in de loop van vele jaren opgedane marktkennis, alsmede de corresponderende technische know-how, zijn sterk geïntegreerd in de ontwikkeling van China Beats.

“China Beats is de eerste SaaS-oplossing die vragen kan beantwoorden als: In welke markten in China kan ik met name succesvol zijn met mijn producten? Wie zijn de andere marktdeelnemers? En bovenal: Wat beweegt de Chinese consument die ik probeer te bereiken?”, aldus Lars Alexander-Mayer, Partner van TD Reply. “Gebruikers verkrijgen unieke marktinzichten, die een fundament vormen voor duurzaam succes in China.”

Inzicht in Chinese consumenten

De antwoorden worden geboden door digitale data en door de door AI ondersteunde geavanceerde analysemodule. Alle relevante Chinese e-commerce-, social media- en zoekplatforms, zoals Alibaba, Baidu, WeChat en Weibo zijn aangesloten als databronnen. Miljoenen inzendingen op social media, forumberichten en recensies worden geëvalueerd. Verder zijn contextgegevens beschikbaar uit wetgevende teksten, octrooidatabases, nieuwsplatforms en vacatureportals.

De reductie en analyse van de data wordt uitgevoerd door geavanceerde verwerkingsalgoritmes en zelflerende systemen, in combinatie met natuurlijke taalverwerking. “De technologie maakt het mogelijk context en jargon te herkennen, en belangrijke informatie in te delen in verschillende onderwerpgebieden. De percepties van consumenten in China worden juist geïnterpreteerd en eenvoudig toegankelijk gemaakt voor de gebruiker,” aldus Lars-Alexander Mayer. “De data en inzichten vloeien samen op het prestatiedashboard. Uiteindelijk beschikken de gebruikers over alle relevante strategische gegevens voor hun bedrijfsactiviteiten in China, allemaal op één plaats.”

China Beats wordt tijdens de Reply Xchange in München en Milaan gepresenteerd aan een breder publiek. De lancering volgt in het derde kwartaal van 2019. Gebruikers van Pulse, het inzichtenplatform van TD Reply, wordt de mogelijkheid geboden China Beats te integreren in hun bestaande dashboards. Meer informatie: www.ChinaBeats.io.

Reply

Reply [MTA, STAR: REY] is gespecialiseerd in het ontwerp en de implementatie van oplossingen die zijn gebaseerd op nieuwe communicatiekanalen en digitale media. Reply is een netwerk van zeer gespecialiseerde bedrijven die vooraanstaande industriële groepen in Europa in de sectoren telecommunicatie en media, industrie en diensten, het bankwezen, verzekeringen en openbaar bestuur helpen bij het definiëren en ontwikkelen van bedrijfsmodellen voor nieuwe verschijnselen als big data, cloudcomputing, digitale media en Internet-of-Things. Tot de diensten van Reply behoren: consultancy, systeemintegratie en digitale services. www.reply.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media:
Reply
Fabio Zappelli

f.zappelli@reply.com

Aaron Miani

a.miani@reply.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr