14:17 uur 12-06-2019

Current, powered by GE, demonstreert op GreenTech zijn pioniersrol in de tuinbouw met een innovatief volwaardig alternatief voor 1000W-natriumlampen voor glastuinders

  • Current’s programma A Race to the Top – Geographical Trends in Vertical Farming (geografische trends in verticale landbouw) brengt de marktleiders en experts samen om de dynamische marktontwikkelingen te bespreken
  • De nieuwe groeilamp voor kassen is de meest energie-efficiënte lamp op de markt
  • Dankzij de universele installatiemogelijkheden kan de lamp op talrijke manieren worden geïnstalleerd en wordt de installatieduur aanzienlijk gereduceerd

AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Vandaag kondigde Current, powered by GE, op GreenTech de lancering van de Arize Element* Top Light aan, de eerste volwaardige led-vervanging voor 1000W-natriumlampen (HPS) in de branche. De Arize Element is de meest geavanceerde groeilamp op de markt waarmee tuinders voor minder kosten de beste resultaten in hun kas behalen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190612005495/nl/

Arize Element TopLight is the industry’s first One-For-One 1000W HPS retrofit for greenhouse growers ...

Arize Element TopLight is the industry’s first One-For-One 1000W HPS retrofit for greenhouse growers (Photo: Business Wire)

Volgens het rapport van Strategies Unlimited zal de globale markt voor glastuinbouw tegen 2022 een waarde bereiken van $7,94 miljard USD. Met de stijgende nood aan gezonde en verse voeding hebben glastuinders efficiënte, doeltreffende verlichting nodig om het hele jaar door te kunnen telen.

Dankzij Current’s expertise in de verlichtingstechnologie gecombineerd met feedback van vooraanstaande plantenwetenschappers, systeemintegratoren en tuinders, zijn we erin geslaagd een systeem te creëren dat nieuwe dimensies zal geven aan de groei die de glastuinbouwbedrijven van de toekomst kunnen bereiken,” zegt Malcolm Yare, Horticulture Business Development Manager bij Current, powered by GE. De Arize Element Top Light is het eerste werkelijk volwaardige alternatief waar de tuinbouwsector dringend nood aan had. Dit product levert geavanceerde technologie voor de zich snel ontwikkelende tuinbouwverlichtingsindustrie die naar verwachting tegen 2022 meer dan $7 miljard waard zal zijn.”

De Arize Element heeft verschillende lichtspectra om de groei voor specifieke gewassen maximaal te stimuleren. Hierdoor kunnen tuinders de lamp aanpassen aan de specifieke behoeften van elk gewas. Met de universele installatiemogelijkheden kan de lamp op talrijke manieren worden geïnstalleerd en wordt de installatieduur aanzienlijk gereduceerd. De lamp heeft ook een uniek design dat het schaduweffect minimaliseert waardoor het natuurlijk licht maximaal kan doordringen.

Naast oplossingen voor glastuinbouw demonstreert “A Race to the Top – Geographical Trends in Vertical Farming” de toekomst van vertical landbouw en de rol ervan in de tuinbouwsector. Het panel van 12 juni vindt plaats in de Trends and Innovations Theatre van 16 tot 17 uur. De panelleden zijn o.a. Malcolm Yare, Current; Chris Higgins, Hort Americas; Paul Challinor, May Barn Horticulture Consultancy; en Christine Zimmermann-Loessl, Association for Vertical Farming (AVF).

De Arize-productfamilie van Current wordt nu al gepromoot door stadslandbouwbedrijven over heel de wereld, van de Arize Lynk- en Element-installaties in Big Tex Urban Farms tot de 12,3 km Arize Lynk*-lampen in ‘s werelds grootste high-care indoorplantenkwekerij, Jones Food Company Ltd. in North Lincolnshire, Verenigd Koninkrijk.

Extra highlights van de reeks Arize Element:

  • Met een model met een efficiëntie van 3,5 micromol per joule (μmol/J), dat de voordien beste waarde van 3,2 µmol/J verslaat, en een model met meer dan 1800 PPF (photosynthetic photon flux), biedt de reeks de meest volledige en geavanceerde productfamillie voor tuinbouwgroeilampen op de markt.
  • Langere levensduur vergeleken met HPS-lampen: 36.000 uur voor de Arize Element en 8,000 uur voor HPS-lampen.
  • Hoge lichtopbrengst met minder hitte dan een HPS- of MH-systeem. De lampen leveren het ideale lichtspectrum voor optimale groei terwijl tegelijk koelingskosten worden bespaard.

Bezoek de stand GreenTech nummer 08.612 en kom meer te weten over Current, de nieuwe Arize Element en Current’s pioniersrol in de tuinbouwindustrie of neem een kijkje op www.currentbyge.com/horticulture.

Over Current, powered by GE

Current is de digitale drijvende motor voor intelligente omgevingen die geavanceerde ledtechnologie combineert met netwerksensoren en software om commerciële gebouwen, winkels, industriële faciliteiten en steden energiezuiniger en productiever te maken. Gesteund door een uitgebreid ecosysteem van technologiepartners helpt Current bedrijven en steden verborgen waarde te onsluiten en het potentieel van hun omgeving te realiseren. www.currentbyge.com

* Handelsmerk en/of servicemerk van Current, powered by GE

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle van den Hout
M: +44 757 006 7331
michelle.vandenhout@ge.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr