12:00 uur 05-06-2019

Shopify publiceert eerste State of Commerce-rapport

Kopers besteden meer per bestelling online dan in de winkel; 62 miljoen terugkerende klanten in de afgelopen 12 maanden

OTTAWA, Ontario–(BUSINESS WIRE)– Shopify Inc. (NYSE:SHOP) (TSX:SHOP), het toonaangevende multi-channel handelsplatform, heeft vandaag haar eerste wereldwijde State of Commerce-rapport* gepubliceerd, met inzichten in de aspecten die bepalend zijn voor DTC-handel (direct-to-consumer) en aankoopgedrag. In het afgelopen jaar heeft de detailhandelsector een zeer turbulente periode doorgemaakt, en binnen dit gewijzigde detailhandellandschap hebben klanten en handelaars nieuwe mogelijkheden ontdekt voor het kopen en verkopen van goederen.

“Het is onze missie de handel beter te maken voor iedereen. We hebben dit rapport ontwikkeld om algemene inzichten te delen die handelaars kunnen helpen de behoeften van hun klanten beter te begrijpen,” aldus Harley Finkelstein, Chief Operating Officer van Shopify. “Wij van Shopify inspireren de volgende generatie van onafhankelijke ondernemers met de hulpmiddelen en inzichten die ze nodig hebben om succesvol te zijn. We zullen meer van deze rapporten blijven delen terwijl Shopify doorgroeit tot het standaard platform voor het opbouwen van een onderneming en het bevorderen van handel wereldwijd.”

In dit nieuwe State of Commerce-rapport onthult Shopify belangrijke bevindingen, zoals:

  • De inzet van de strijd is merktrouw, en de winnaars zien meer terugkerende klanten. Meer dan 62 miljoen kopers van over de hele wereld hebben meerdere keren een aankoop gedaan in dezelfde Shopify-store. Gemiddeld verrichten klanten 3,8 keer een aankoop in dezelfde store.
  • Klanten hebben graag een aanleiding om iets te kopen, vooral feestdagen, maar in februari lopen de verkopen terug. November is wereldwijd de populairste maand om te winkelen, februari is de maand met de minste activiteit, en januari is de maand buiten de feestperiode met hoogste groei ten opzichte van het voorgaande jaar.
  • Amerikanen winkelen het vaakst, Duitsers het snelst en Japanners geven het meeste uit. Consumenten in de VS kopen bijna twee keer zo veel (6 artikelen) als mensen uit andere landen (2-3 artikelen); online kopers in Duitsland nemen het snelst een aankoopbeslissing en doen een aankoop in minder dan 18 minuten; consumenten in Japan besteden het meeste per transactie, namelijk gemiddeld circa USD 142 tegenover circa USD 81 in de VS.
  • Mobiel, tablet of computer? Hoe klanten aankopen doen, verschilt per land. Consumenten in Brazilië gebruiken eerder een mobiel dan een computer, en kopers in Denemarken, Ierland, Maleisië, Marokko, Nederland, Nieuw-Zeeland, Singapore en Vietnam doen vaker aankopen met een tablet dan met een mobiel. Kopers in de VS, Australië, Canada, China en het Verenigd Koninkrijk kopen echter ongeveer evenveel met tablet, computer en mobiel.
  • Sociale media zijn nuttig om klanten te laten kennismaken met nieuwe producten, maar het is niet de plek waar de meeste klanten hun aankopen doen. Online etalages zijn goed voor 80% van alle aankopen, gevolgd door point-of-sale (POS).

Het volledige State of Commerce-rapport van Shopify met alle inzichten is hier te downloaden.

Over Shopify

Shopify is het toonaangevende multi-channel handelsplatform. Handelaars gebruiken Shopify voor het ontwerpen, opzetten en beheren van hun stores voor meerdere verkoopkanalen, waaronder mobiel, web, sociale media, handelsplatforms, fysieke winkels en tijdelijke verkooppunten. Het platform voorziet handelaars tevens van een krachtige back-office en een centraal overzicht van hun bedrijfsactiviteiten, van betalingen tot verzending. Het Shopify-platform is opgezet voor betrouwbaarheid en schaal, waardoor technologie die geschikt is voor grote ondernemingen beschikbaar komt voor bedrijven van alle soorten en maten. Shopify heeft haar hoofdkantoor in Ottawa, Canada, en levert diensten aan meer dan 800.000 bedrijven in circa 175 landen. Merken als Unilever, Kylie Cosmetics, Allbirds, MVMT en vele andere vertrouwen op Shopify.

*Dit rapport is gebaseerd op een uitsnede van de wereldwijde verkoopgegevens van Shopify voor de periode van april 2018 tot april 2019; een wereldwijde online enquête onder 3832 Shopify-handelaars in maart 2019; en kwantitatief en kwalitatief onderzoek onder consumenten in Canada en de Verenigde Staten in december 2018, waaronder interviews en een online enquête onder 2653 consumenten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Julie Nicholson
Director of Communications
416-238-6705 x 302
press@shopify.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr