13:06 uur 17-05-2019

Novaremed presenteert top-line resultaten van Fase 2a diabetische neuropathische pijnstudie van NRD.E1 in NeuPSIG 2019

BASEL, Zwitserland-(BUSINESS WIRE) – Novaremed AG, een klinisch-stadium Zwitsers biofarmaceutisch bedrijf, kondigde vandaag een affichepresentatie aan die de top-line resultaten van een Fase 2a (Proof of Concept) studie van NRD.E1 (Proof of Concept) voor de behandeling van diabetische neuropathische pijn (DNP) benadrukt. De posterpresentatie vond plaats op het 7e Internationale Congres over Neuropathische Pijn Meeting (NeuPSIG) in Londen, Verenigd Koninkrijk, van 9 tot en met 11 mei 2019.

“Dit was onze eerste mededeling op een toonaangevende neuropathische pijngerichte bijeenkomst. Het belangrijkste geneesmiddel van Novaremed, NRD.E1, is een niet-opioïde kleine molecule voor de behandeling van neuropathische pijn. De resultaten van onze Fase 2a in patiënten met DNP toonden aan dat de klinisch relevante behandeling baat heeft bij NRD.E1 in meerdere primaire en secundaire eindpunten, wat een sterke wetenschappelijke basis biedt voor de ontwikkeling van NRD.E1 in de komende wereldwijde Fase 2b studie in DNP”, zei Sara Mangialaio, hoofd R&D en Chief Medical Officer van Novaremed AG. “NRD.E1 heeft het potentieel om in een belangrijke onvervulde medische behoefte in DNP te voorzien.”

Novaremed Presents Top-Line Results from Phase 2a Diabetic Neuropathic Pain Study of NRD.E1 at NeuPSIG 2019

BASEL, Switzerland–(BUSINESS WIRE)– Novaremed AG, a clinical-stage Swiss biopharmaceutical company, today announced a poster presentation highlighting the top-line results from a Phase 2a (Proof of Concept) study of NRD.E1 for the treatment of diabetic neuropathic pain (DNP). The poster presentation took place at the 7th International Congress on Neuropathic Pain Meeting (NeuPSIG) in London, UK on May 9-11, 2019.

“This was our first communication at a leading neuropathic pain-focused event. Novaremed’s lead drug, NRD.E1 is a non-opioid small molecule for the treatment of neuropathic pain. The results of our Phase 2a in patients with DNP showed clinically relevant treatment benefit from NRD.E1 across multiple primary and secondary endpoints, providing a strong scientific foundation for advancing the development of NRD.E1 into the upcoming global Phase 2b study in DNP,” said Sara Mangialaio, Head of R&D and Chief Medical Officer of Novaremed AG. “NRD.E1 has the potential to address a major unmet medical need in DNP.”

Poster Presentation Details:

Presentation Title: Novaremed is developing NRD.E1, an innovative therapy for diabetic neuropathic pain – Results from a proof of concept study
https://www.novaremed.com/wp-content/uploads/2019/05/PS90_Novaremed_NRDE1PoCinDNP_20190503_c.pdf
Presenter: Sara Mangialaio, MD, PhD, Novaremed
Presentation Date: May 11, 2019

Notes to the Editor:

About Novaremed
Novaremed Ltd. was founded in 2008 in Israel and reincorporated as Novaremed AG in Switzerland late 2017. Novaremed is developing NRD.E1, an orally-active small molecule with a differentiated mechanism of action for the treatment of Diabetic Neuropathic Pain (DPN). In a Phase 2a Proof of Concept study, NRD.E1 showed clinically relevant reduction in patient reported pain. Novaremed is currently preparing for a global Phase 2b study in DPN, expected to start in Q4 2019. For more information, visit www.novaremed.com.

Contacts

Subhasis Roy
Chief Operating Officer
Tel: +41 79 2075715
Email: subhasis.roy@novaremed.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr