13:51 uur 15-05-2019

Q3 Medical Devices Limited sluit distributieovereenkomst met Medtronic voor haar biologisch afbreekbare gal- en alvleesklierstent

DUBLIN–(BUSINESS WIRE)– Q3 Medical Devices Limited (“Q3 Medical”), gevestigd in Dublin, Ierland, heeft vandaag bekendgemaakt dat het bedrijf een distributieovereenkomst met Medtronic plc heeft gesloten voor ARCHIMEDES, de eerste biologisch afbreekbare gal- en alvleesklierstent op de markt, ontworpen als alternatief voor traditionele stents van kunststof.

De bedrijfsonderdelen Gastrointestinal en Hepatology van Medtronic, onderdeel van de Minimally Invasive Therapies Group, hebben een overeenkomst gesloten met Q3 Medical voor een zesjarige exclusieve overeenkomst voor de distributie van de biologisch afbreekbare ARCHIMEDES-stent in het westelijk deel van de EU, de VS en Japan, met daarnaast bepaalde rechten voor andere regio’s. Q3 Medical gaat verder met de uitbreiding van haar aanwezigheid in Zuidoost-Azië, Latijns-Amerika, Oost-Europa en het Midden-Oosten.

Gal- en alvleesklierstents worden doorgaans gemaakt van kunststof of metaal. De ARCHIMEDES-stent is echter gemaakt van een combinatie van oplosbare materialen, waarmee verschillende afbreeksnelheden kunnen worden gerealiseerd, afhankelijk van de behoeften van de patiënt. Het gebruik van afbreekbare materialen in stents vermindert het aantal herhaalde ingrepen die gebruikelijk zijn bij bestaande stents en maakt het mogelijk de ingreep voor het verwijderen van de stent, die vrijwel altijd wordt uitgevoerd bij stents van kunststof of metaal, te vermijden. Aan ARCHIMEDES is het CE-merk toegekend.

Eric Mangiardi, President en CEO van Q3 Medical merkt op: “We voelen ons verheugd en bevoorrecht om te kunnen samenwerken met een wereldwijd toonaangevende organisatie op het gebied van medische instrumenten als Medtronic. Het sluiten van deze overeenkomst is een belangrijke stap op weg naar de verwezenlijking van ons doel om ‘s werelds toonaangevende ontwikkelaar van biologisch afbreekbare implantaten te worden.” Mangiardi vervolgt “ARCHIMEDES is veelbelovend door de mogelijkheid tot het elimineren van de tweede ingreep die noodzakelijk is voor het verwijderen van traditionele stents van kunststof, waardoor wereldwijd miljarden kunnen worden bespaard in de gezondheidszorg en tegelijkertijd de zorg voor de patiënt kan worden verbeterd.”

Over Q3 Medical Devices

Q3 Medical Devices Limited is een in Ierland gevestigde holding die zich richt op het overnemen van bedrijven die innovatieve medische instrumenten ontwikkelen met een jaaromzet maximaal 10 miljoen euro. De holding richt zich met haar groeiende activiteiten in Winsen, Duitsland (QualiMed Innovative Medizinprodukte GmbH, AMG International GmbH), Shanghai, China (Q-San) en Charlotte, N.C. (QualiMed-USA) op de ontwikkeling, productie en distributie van minimaal invasieve instrumenten voor de behandeling van patiënten met hartziekten, perifere vasculaire aandoeningen en niet-vasculaire aandoeningen.

De volle dochterondernemingen richten zich op de continue wereldwijde ontwikkeling en verkoop van hun kernproducten: micro-invasieve, biologische afbreekbare producten en geneesmiddelentoedieningstechnologieën. De producten van het Bedrijf worden momenteel verkocht in meer dan 50 landen wereldwijd door middel van OEM-, Private Label- en eigenmerknetwerken. Q3 Medical richt zich door middel van haar volle dochterondernemingen op die belangrijke verticalen, waar het Bedrijf de concurrentie wil aangaan: biologisch afbreekbare implantaten, micro-invasieve technologieën en geneesmiddelentoedieningsplatforms.

Q3 Medical Devices Limited werd opgezet door een internationale groep ondernemers, fabrikanten, distributeurs, artsen en beleggers, gericht op de ontwikkeling en overname van bedrijven op het gebied van medische instrumenten. Het bedrijf heeft als motto “Creating Value By Helping People”.

Meer informatie: http://www.q3medical.com/.

“CREATING VALUE BY HELPING PEOPLE”

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Eric Mangiardi
President en CEO
Q3 Medical Devices Limited
+353867827296 (Ierland)
emangiardi@q3medical.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr