09:00 uur 14-05-2019

Corona en Parley for the Oceans werken samen met Stephanie Gilmore, Gabriel Medina en kunstenaars ter ondersteuning van het verbod op wegwerpplastic op Bali en bieden huishoudens herbruikbare alternatieven

  • Corona, Parley en World Surf League doneren 20.000 herbruikbare tassen aan Make a Change World voor distributie naar gemeenschappen, in samenwerking met lokale organisaties die de leiding nemen in de strijd tegen plastic vervuiling: Bye Bye Plastic Bags, Diet Kantong Plastic, Divers Clean Action, Clean Action Network Indonesia en Greeneration Foundation.
  • Corona lanceert ‘La Casa’-pop-up als een ruimte voor samenwerking tussen atleten en kunstenaars, met het eerste project voor het ontwerpen van herbruikbare tassen in beperkte oplage gemaakt van Ocean Plastic® van Parley.
  • De tassen in beperkte oplage zijn online verkrijgbaar bij wslstore.com, waarbij elke aankoop de donatie van 3 extra tassen en de verwijdering van meer dan 20 flessen plastic uit oceanen en van kusten financiert.

KERAMAS, Bali, Indonesië–(BUSINESS WIRE)– Geschat wordt dat elk jaar wereldwijd ongeveer 5 biljoen plastic zakken worden geconsumeerd1, met dagelijks maar liefst 10 miljoen plastic zakken die in Indonesië in omloop worden gebracht2. Eerder dit jaar kondigde Bali een verbod aan voor alle wegwerpplastic (inclusief plastic zakken) dat op 1 juli van kracht wordt. Voor de eerste keer zullen Balinezen alleen op herbruikbare tassen moeten vertrouwen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190514005367/nl/

(Photo: Business Wire)

(Photo: Business Wire)

Ter ondersteuning van de lokale NGO’s die de leiding hebben genomen in de strijd tegen wegwerpplastic en als onderdeel van hun inzet voor de regio waar het jaarlijkse Bali Pro-tected-surfevenement plaatsvindt, doneren Corona, Parley en World Surf League 20.000 herbruikbare tassen gemaakt van Ocean Plastic®. Op locatie worden ook tassen in beperkte oplage gemaakt die in realtime worden verkocht via wslstore.com. De opbrengst van elke gekochte tas financiert de donatie van 3 extra tassen aan de lokale gemeenschap en de verwijdering van een hoeveelheid plastic gelijk aan 20 flessen. De ambitie is om in de loop van de tijd te zorgen voor één tas voor elk huishouden in Indonesië.

De tassen in beperkte oplage zijn ontworpen door Stephanie Gilmore, Gabriel Medina en Rosy Hodge in samenwerking met respectievelijk de kunstenaars Nadia Hernandez, Speto en Gemma O’Brien. Surfers op de WSL Championship Tour hebben ook hun steun betoond door hun eigen tassen te ontwerpen om het bewustzijn ten aanzien van het project te vergroten. De medewerkers maken deel uit van de inaugurele ‘La Casa’-pop-up, een huis gemaakt van 1,5 ton gerecycled plastic in samenwerking met NevHouse. Het huis is opgericht door Corona en wordt een platform voor surfers, kunstenaars en gedachteleiders om aan projecten te werken die een betere wereld kunnen inspireren. Het huis zelf is een positieve herinnering dat plastic een zinvol tweede leven kan krijgen, net als de tassen. Elke pop-up omvat nieuwe medewerkers en nieuwe projecten om bij te dragen aan de bescherming van het paradijs tegen plastic vervuiling.

“Het La Casa-platform gaat over samenwerking en creativiteit om de strijd tegen vervuiling van de zee door plastic van nieuwe energie te voorzien,” aldus Evan Ellman, Corona Better World Director. “In dit geval werden Corona en onze partners Parley en World Surf League geïnspireerd door de beweging om wegwerpplastic in Bali te verbieden en zagen ze de mogelijkheid om de transitie te ondersteunen. Net zo indrukwekkend zijn de getalenteerde medewerkers die zich ertoe verbonden hebben om hun stem en hun gezichtspunt voor het project in te zetten. Het resultaat is een product dat niet alleen een symbool van verandering is, maar ook een aanzienlijke impact heeft op het milieu en de gemeenschap.”

La Casa is het nieuwste initiatief van Corona en Parley for the Oceans die een gezamenlijke missie hebben om de oceanen en stranden van de wereld te beschermen. Tot op heden heeft het partnerschap zich laten gelden op 100 eilanden over de hele wereld via een opruimnetwerk dat aanwezig is in meer dan 23 landen, met als gevolg 537 opruimacties, 25.000 vrijwilligers en meer dan 3 miljoen vierkante meter aan strand dat schoongemaakt is. Dit omvat de ondersteuning door Corona van de strategie van Parley om een einde te maken aan de vervuiling van de zee door plastic: A.I.R. (Avoid, Intercept & Redesign; oftewel: Vermijden, Onderscheppen & Herontwerpen). Onlangs hebben Corona en Parley samengewerkt met de voor een Oscar genomineerde stop-motionartiest PES om een film te maken over Earth Day om het bewustzijn te vergroten dat ‘vermijden’ en ‘onderscheppen’ van plastic de levens van zeedieren spaart. Het La Casa-initiatief op Bali is een voorbeeld van hoe dat plastic kan worden ‘herontworpen’ tot een product dat een vervanging is voor wegwerpplastic.

La Casa Corona is van 13 t/m 25 mei 2019 te vinden op het Corona Bali Pro-tected-evenement in Keramas, Bali, Indonesië. Ga naar wslstore.com voor meer informatie en om een tas te kopen.

-###-

OVER CORONA

Corona werd geboren in Mexico en is het toonaangevende biermerk in het land en het populairste Mexicaanse bier wereldwijd dat naar meer dan 180 landen wordt geëxporteerd. Corona Extra werd voor het eerst gebrouwen in 1925 in de Cervecería Modelo in Mexico-Stad. Corona is een pionier in de bierindustrie door als eerste een transparante fles te gebruiken die de zuiverheid en de hoge kwaliteit aan de wereld laat zien. De artwork die op de fles te vinden is, wordt geverfd, wat onze toewijding aan kwaliteit in onze verpakking en aan ons Mexicaans erfgoed onderstreept. Geen enkele Corona is compleet zonder de limoen. Het limoenritueel, dat op natuurlijke wijze karakter, smaak en verfrissing toevoegt, is een integraal onderdeel van het bieden van een ervaring die echt uniek is voor Corona. Het merk is synoniem met het strand en een viering van de tijd die buitenshuis doorgebracht wordt. Het nodigt mensen uit om een pauze te nemen, zich te ontspannen en te genieten van de eenvoudige geneugten van het leven.

OVER PARLEY FOR THE OCEANS

Parley for the Oceans is het wereldwijde netwerk waar makers, denkers en leiders uit de creatieve industrie, merken, overheden en milieugroeperingen samenkomen om het bewustzijn voor de schoonheid en kwetsbaarheid van de oceanen te vergroten en samen te werken aan projecten die een einde kunnen maken aan de vernietiging ervan. De organisatie heeft allianties gesloten met grote bedrijven, waaronder adidas, Anheuser Busch InBev (Corona), American Express; de Verenigde Naties; de Malediven en medewerkers uit de wereld van wetenschap, kunst, mode, design, entertainment, sport en ruimte- en oceaanverkenning. Meer informatie: www.parley.tv

OVER THE WSL

De World Surf League (WSL) is de wereldwijde thuisbasis van het surfen, gewijd aan het vieren van ‘s werelds beste surfen op de beste golven ter wereld. De WSL verdedigt sinds 1976 het beste surfen ter wereld en organiseert jaarlijks meer dan 180 wereldwijde evenementen op de Championship Tours voor heren en dames, de Big Wave Tour, de Longboard Tour, de Qualifying Series, de Pro Junior Tour en de WSL Big Wave Awards. De League heeft een diepe waardering voor het rijke erfgoed van de sport en promoot progressie, innovatie en prestaties op het hoogste niveau, en bekroont daarmee de onbetwiste wereldkampioenen voor heren en dames voor alle tours. Ga voor meer informatie naar WorldSurfLeague.com.

1https://wedocs.unep.org/bitstream/handle/20.500.11822/25513/state_plastics_WED.pdf?isAllowed=y&sequence=1

2https://www.theinertia.com/environment/indonesia-pledges-1-billion-a-year-to-reduce-its-ocean-waste/

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Alison Brod Marketing + Communications:
Corona@alisonbrodmc.com
212-230-1800

Check out our twitter: @NewsNovumpr