09:00 uur 09-05-2019

Nieuwe NICE-richtlijn bevestigt dat het NDT-systeem voor eenmalig gebruik PICO™ van Smith & Nephew betere resultaten oplevert dan normale wondverbanden bij patiënten met een hoog risico op postoperatieve wondinfecties, en dit zonder extra…

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190509005091/nl/

Nieuwe NICE-richtlijn bevestigt dat het NDT-systeem voor eenmalig gebruik PICO™ van Smith & Nephew b ...

Nieuwe NICE-richtlijn bevestigt dat het NDT-systeem voor eenmalig gebruik PICO™ van Smith & Nephew betere resultaten oplevert dan normale wondverbanden bij patiënten met een hoog risico op postoperatieve wondinfecties, en dit zonder extra kosten. (Photo: Business Wire)

Nieuwe NICE-richtlijn bevestigt dat het NDT-systeem voor eenmalig gebruik PICO™ van Smith & Nephew betere resultaten oplevert dan normale wondverbanden bij patiënten met een hoog risico op postoperatieve wondinfecties, en dit zonder extra kosten.

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Smith & Nephew (NYSE:SNN; LSE:SN), het wereldwijde medische technologiebedrijf, verwelkomt de nieuwe richtlijn van het UK National Institute for Health and Care Excellence (NICE) omtrent medische technologieën. In de richtlijn geeft NICE het advies de negatieve druktherapie voor eenmalig gebruik PICO (NDT) te overwegen bij gesloten chirurgische wonden bij patiënten met een hoog risico op postoperatieve wondinfecties (POWI’s).1 De belangrijkste risicofactoren van een patiënt zijn een hoog BMI, diabetes, nierinsufficiëntie en roken.2

NICE kwam tot de conclusie dat het NDT-systeem PICO, in vergelijking met de normale wondverbanden, gepaard gaat met minder POWI’s en seromen bij verschillende types operaties. Een kostenmodel laat zien dat het NDT-systeem van PICO, vergeleken met normale wondverbanden, extra klinische voordelen met zich meebrengt zonder extra kosten voor de ziekteverzekering.1 Voor bepaalde operaties is het NDT-systeem PICO kostenbesparend.1

Bij het opstellen van de aanbevelingen, hield NICE rekening met een overzicht van 31 studies, waarvan 15 gerandomiseerde, gecontroleerde onderzoeken. 1 Een ondersteunende meta-analyse toonde aan dat PICO het risico op POWI’s met 63% verminderde, het risico op seromen met 77% en het risico op dehiscentie van de wond met 30%.3 Belangrijk is ook dat de het ziekenhuisverblijf met bijna 2 dagen verminderde en PICO dus zorgt voor een aanzienlijke kostenbesparing en efficiëntieverbetering binnen de gezondheidszorg.3

“Zorgverleners en patiënten maken zich steeds meer zorgen om postoperatieve complicaties”, zegt Simon Fraser, verantwoordelijke voor Geavanceerde Wondbehandeling bij Smith & Nephew. “Dat NICE de bewezen impact van PICO op zowel klinische resultaten als mogelijke kostenbesparingen erkent, zal hopelijk leiden tot een verdere verbetering van de huidige zorgstandaarden over de hele wereld.”

Het NDT-systeem PICO bevat een AIRLOCK™-laag die de chirurgische wond en de zone rondom de wond constant en gelijkmatig voorziet van negatieve druktherapie.4,5 Deze unieke functie werd ontworpen om het risico op wondcomplicaties te verlagen door postoperatief vocht6,7 en postoperatieve spanning*8 rond de gesloten chirurgische wond te verminderen in vergelijking met gewone wondverbanden. De combinatie van deze technieken verlaagt het risico op de dehiscentie3 van operatiewonden en POWI’s3, de twee meest voorkomende postoperatieve wondcomplicaties.

Meer informatie over de aanbevelingen van NICE en het NDT-systeem voor eenmalig gebruik PICO vindt u terug op http://www.smith-nephew.com/piconiceguidance/

– eindigt –

* zoals het biomechanisch model aantoonde

Referenties

1. NICE Medical Technology Guidance MTG43. PICO Negative Pressure Wound Dressings for closed surgical incisions. May 9th 2019

2. World Union of Wound Healing Societies (WUWHS) Consensus Document. Closed surgical incision management: understanding the role of NPWT. Wounds International, 2016

3. Smith & Nephew. April 2019. Outcomes following PICO compared to conventional dressings when used prophylactically on closed surgical incisions: systematic literature review and meta-analysis. Report reference EO/AWM/PICO/004/v3

4. Smith & Nephew October 2017. Project Opal PICO 7 System Stability Testing, Initial Time PointInternal Report. DS/17/253/R.

5. Malmsjö M, Huddleston, E., and Martin, R., .Biological Effects of a Disposable, Canisterless Negative Pressure Wound Therapy System. ePlasty. 2014;14.

6. Karlakki SL, Hamad AK, Whittall C, et al.Incisional negative pressure wound therapy dressings (iNPWTd) in routine primary hip and knee arthroplasties: A randomised controlled trial. Bone Joint Res. 2016;5(8):328-337.

7. Payne C, Edwards D.Application of the Single Use Negative Pressure Wound Therapy Device ( PICO ) on a Heterogeneous Group of Surgical and Traumatic Wounds. ePlasty. 2014:152-166.

8. Loveluck J, Copeland, T., Hill, J., Hunt, A., and Martin, R., .Biomechanical Modeling of the Forces Applied to Closed Incisions During Single-Use Negative Pressure Wound Therapy. ePlasty. 2016.

NICE heeft het gebruik van de inhoud van dit product gecontroleerd. NICE is onafhankelijk van eender welk geadverteerd bedrijf of product.

Over Smith & Nephew

Smith & Nephew is een portefeuillebedrijf binnen de medische technologie met leiderschapsposities in de orthopedie, geavanceerde wondbehandeling en sportgeneeskunde. Smith & Nephew heeft meer dan 16.000 medewerkers en is gevestigd in meer dan 100 landen. De jaaromzet in 2018 bedroeg $4,9 miljard. Smith & Nephew is lid van de FTSE100, (LSE:SN, NYSE:SNN). Voor meer informatie over Smith & Nephew kunt u terecht op onze bedrijfswebsite www.smith-nephew.com en volg ons op TwitterLinkedIn of Facebook.

Om meer te weten te komen over hoe we u aan CLOSER TO ZERO™ kunnen helpen om minder problemen te ondervinden op chirurgische sites, kunt u terecht op www.closertozero.com

Toekomstgerichte verklaringen

Dit document kan toekomstgerichte verklaringen bevatten die al dan niet accuraat zijn. Toekomstgerichte verklaringen zijn bijvoorbeeld verklaringen betreffende verwachte omzetgroei en handelsmarges, marktontwikkelingen en onze producten. Woorden als “streven”, “plannen”, “voornemen”, “voorzien”, “goed gepositioneerd”, “geloven”, “schatten”, “verwachten”, “beogen”, “overwegen”, “beschouwen” en gelijkaardige uitdrukkingen zijn over het algemeen bedoeld om toekomstgerichte verklaringen te identificeren. De toekomstgerichte verklaringen brengen bekende en onbekende risico’s, onzekerheden en andere belangrijke factoren met zich mee die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten afwijken van wat in de verklaringen wordt uitgedrukt of geïmpliceerd. Voor Smith & Nephew omvatten deze factoren onder meer: economische en financiële omstandigheden van de markten waar we actief zijn, vooral deze die een invloed hebben op zorgverleners, betalers en klanten; prijsniveaus voor gevestigde en innovatieve medische hulpmiddelen; ontwikkelingen in de medische technologie; wettelijke goedkeuringen, vergoedingsbesluiten of andere overheidsmaatregelen; productfouten, het terugroepen van producten of andere problemen met kwaliteitsmanagementsystemen of het niet naleven van gerelateerde regelgeving; procesvoering met betrekking tot octrooi- of andere claims; wettelijke nalevingsrisico’s en gerelateerde onderzoeks-, herstel- of handhavingsacties; verstoring van onze toeleveringsketen of activiteiten of die van onze leveranciers; concurrentie voor gekwalificeerd personeel; strategische acties, waaronder overnames en afstotingen, ons succes bij het uitvoeren van due diligence, het waarderen en integreren van overgenomen bedrijven; verstoringen die het gevolg kunnen zijn van transacties of andere veranderingen die wij in onze bedrijfsplannen of organisatie aanbrengen om ons aan te passen aan marktontwikkelingen; en tal van andere zaken die een invloed hebben op ons of onze markten, waaronder die van politieke, economische, zakelijke, competitieve of reputationele aard. Gelieve de documenten te raadplegen die Smith & Nephew heeft ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission in het kader van de U.S. Securities Exchange Act van 1934, die is aangepast, met inbegrip van Smith & Nephew’s meest recente jaarverslag op Form 20-F, waarin een aantal van deze factoren wordt besproken. Elke toekomstgerichte verklaring is gebaseerd op de informatie waarover Smith & Nephew op de datum van de verklaring beschikt. Alle schriftelijke of mondelinge toekomstgerichte verklaringen die toerekenbaar zijn aan Smith & Nephew worden door deze voorzorg gekwalificeerd. Smith & Nephew is niet verplicht om toekomstgerichte verklaringen bij te werken of te herzien om te beantwoorden aan veranderingen in de omstandigheden of in de verwachtingen van Smith & Nephew.

 Handelsmerk van Smith & Nephew. Bepaalde merken zijn geregistreerd bij het Amerikaanse Patent and Trademark Office.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Enquiries
Media
Rachel Cunningham
ROAD Communications
Rachel@roadcommunications.co.uk
+44-(0)20-8995-5832

Dave Snyder
Smith & Nephew
+1-(978)-749-1440

Check out our twitter: @NewsNovumpr