09:21 uur 03-05-2019

Checkout.com haalt $ 230 miljoen op in Europese Serie A-recordronde

  • Grootste fintech Serie A-fondsenwerving ooit in Europa geleid door Insight Partners en DST Global*
  • Op twee na grootste fintech Serie A-ronde ooit wereldwijd
  • Online internationaal betalingsbedrijf telt Samsung, Easygroup, Getty Images, Deliveroo, Transferwise, Patreon en Virgin Active onder haar klanten
  • Deven Parekh van Insight Partners wordt lid van het bestuur als niet-uitvoerend bestuurder

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Checkout.com, de wereldwijde leverancier van betalingsoplossingen, kondigt vandaag aan dat het voor de eerste keer in haar geschiedenis fondsen van externe investeerders aanneemt en 230 miljoen dollar heeft opgehaald in de grootste fintech Serie A-ronde van Europa ooit, en wereldwijd de op twee na grootste fintech Serie A-ronde aller tijden.

De recordronde, geleid door groeibeleggers Insight Partners en DST Global, onderstreept de ambitie van de zeven jaar oude onderneming uit het VK, die de wereld van digitale handel transformeert door verkopers een oplossing te bieden die betalingen in alle geografische gebieden en kanalen mogelijk maakt. Het soevereine vermogensfonds GIC uit Singapore, Blossom Capital, Endeavour Catalyst en andere strategische investeerders nemen ook deel aan de ronde. Checkout.com zal de financiering gebruiken om haar snelle groei in Europa, de VS en het Midden-Oosten voort te zetten, met verdere uitbreiding naar Azië en Latijns-Amerika.

Het bedrijf met hoofdkantoor in Londen, dat oplossingen biedt die al veel van de toonaangevende fintechs in het VK en de EU enorm ondersteunt, voorziet in ‘s werelds meest complete grensoverschrijdende betalingsoplossing voor digitale handel. De eigen technologie van Checkout.com helpt snelgroeiende bedrijven om te beschikken over een naadloze en betrouwbare wereldwijde betalingsverwerking voor zowel bedrijven als consumenten. Het bedrijf biedt directe toegang tot binnenlandse aankopen via verschillende betaalmethoden en verspreid over verschillende regio’s, waaronder alle belangrijke creditcards en betaalpassen, online bankieren, PayPal, Apple Pay en andere eWallets. Dit wordt bereikt door een enkel, uniform geïntegreerd platform dat ook hulpmiddelen voor fraudebeheer, analyses en uitgebreide rapportagemogelijkheden biedt.

Oprichter Guillaume Pousaz verklaarde: “We hebben het geluk gehad dat een aantal van ‘s werelds toonaangevende beleggers ons al enige tijd benaderen, maar onze focus bleef liggen op het opbouwen van de beste reeks producten als we maar kunnen voor onze handelaren op vier continenten. Nadat we met behulp van nieuwe aanstellingen gestaag een duurzaam bedrijf hadden opgebouwd, was het cruciaal om partners te vinden die onze visie delen over hoe ondernemende bedrijven in de toekomst financiële diensten zullen gebruiken. We hebben dit vanaf onze vroege dagen voorzien en hebben vanaf het begin het platform van Checkout.com ontworpen, zodat we gemakkelijk incrementele diensten kunnen leveren aan onze klanten naarmate het bedrijf zijn aanbod uitbreidt.”

“Investeerders van wereldklasse aan boord krijgen voor onze eerste financieringsronde is een bevestiging van alles waar het Checkout.com-team in de loop der jaren hard voor heeft gewerkt en een manier om te onderstrepen hoe serieus we zijn over het opbouwen van een wereldleider die elk bedrijf in elke regio van dienst kan zijn. Het kapitaal zal ons helpen de snelheid waarmee we nieuwe producten uitrollen te verhogen, om tegemoet te komen aan de steeds complexer wordende behoeften van onze handelaren. Prestaties op het gebied van betalingen en gegevensstromen zijn belangrijke factoren voor succes voor handelaren. Ons doel blijft om onze klanten te helpen hun bedrijf te laten groeien, door hen de oplossingen en inzichten te bieden die ze nodig hebben om marktaandeel te veroveren.”

De zakelijke klanten van Checkout.com omvatten enkele van ‘s werelds bekendste merken, zoals Samsung, Easygroup, Getty Images, Deliveroo, Transferwise, Patreon en Virgin Active. Het verwerkt meer dan 150 valuta’s en heeft 345 medewerkers, waarvan bijna 200 in Londen en de rest in de acht kantoren van het bedrijf. Verwacht wordt dat het team de komende drie jaar zal verdrievoudigen naarmate het bedrijf zijn kernactiviteiten uitbreidt en nieuwe productgebieden betreedt.

Na de fondsenwerving zal Deven Parekh, Managing Partner bij Insight Partners zitting nemen in het bestuur.

Deven Parekh stelde: “We volgen Checkout.com al een tijdje en we zijn onder de indruk van hun toewijding om het juiste product voor hun handelsklanten te ontwerpen, evenals hun inzet om een winstgevend bedrijf te creëren. De betalingswereld verandert snel en online betalingen zullen in de toekomst de bron van de meeste financiële diensten zijn. We zijn ervan overtuigd dat Checkout.com een groot deel van die transacties zal aantrekken, omdat het product en het verenigde platform het volledige scala aan diensten bieden dat groeiende ondernemingen nodig hebben. Insight Partners is verheugd het Checkout.com-team te verwelkomen in ons portfolio en kijkt ernaar uit om samen verder te groeien.”

Tom Stafford, Managing Partner bij DST Global, merkte op: “Betalingen vormen een essentieel onderdeel van elk online bedrijf. Nu de verwachting is dat de markt voor digitale betalingen tot 2021 zal groeien tot $ 6 biljoen, kan Checkout.com volgens ons snel groeien door haar technologiegedreven en klantgerichte betalingsoplossing. We zijn verheugd om samen te werken met Guillaume en het team.”

Checkout.com is in deze transactie geadviseerd door FT Partners en advocatenkantoor Wilson Sonsini Goodrich & Rosati.

*Volgens Dealroom-gegevens over Serie A-fondsenwervingen was Immunocore ($ 320 miljoen) de grootste Serie A-fondsenwerving voor een bedrijf uit het VK in 2015, gevolgd door OakNorth ($ 200 miljoen) in oktober 2017. Buiten biotech was de grootste Serie A-ronde in Europa TradePlus24 (Zwitserland) in januari 2019 ($ 120 miljoen).

– Einde –

Over Checkout.com

Checkout.com helpt bedrijven meer betalingen over de hele wereld te accepteren via één integratie. Het technologiebedrijf werkt samen met internationale bedrijven om hun betalingen te optimaliseren, met realtime gegevens. Het uniforme wereldwijde betalingsverwerkingsplatform van Checkout biedt aankopen en relevante betaalmethoden in het land, pariteit tussen regio’s, fraudefilters en rapportagefuncties – en dit allemaal via één API. Het helpt bedrijven in Europa, de VS en het Midden-Oosten een snellere en betrouwbaardere verwerking te bereiken in meer dan 150 valuta’s, met directe toegang tot Visa, Mastercard, American Express, alle grote internationale kaarten en populaire alternatieve en lokale betaalmethoden. Zie voor meer informatie: www.checkout.com

Over Insight Partners

Insight Partners is een toonaangevende internationale durfkapitaalonderneming en participatiemaatschappij die investeert in snelgroeiende technologie- en softwarebedrijven die transformatieve veranderingen in hun industrieën stimuleren. Insight werd opgericht in 1995 en heeft momenteel meer dan $ 20 miljard aan beheerd vermogen en heeft cumulatief geïnvesteerd in meer dan 300 bedrijven wereldwijd. Onze missie is het vinden, financieren en succesvol werken met visionaire leidinggevenden door hen te voorzien van praktische, hands-on groei-expertise voor de bevordering van succes op de lange termijn. Rond onze mensen en ons portfolio moedigen we een cultuur aan gebaseerd op de kernopvatting: groei is gelijk aan kansen. Ga voor meer informatie over Insight en al haar investeringen naar www.insightpartners.com of volg ons op Twitter @insightpartners.

Over DST Global

DST Global is wereldwijd een van de toonaangevende internetinvesteringsgroepen. Het portfolio omvat enkele van ‘s werelds toonaangevende en meest waardevolle internetbedrijven zoals Facebook, Twitter, Airbnb, Spotify, WhatsApp, Alibaba en JD. DST Global heeft het hoofdkantoor in Hong Kong en heeft kantoren in Silicon Valley, New York, Londen en Beijing.

Contacts

Antonella Scimemi
Antonella@burlington.cc / tel. +44 7530 815018

Check out our twitter: @NewsNovumpr