22:07 uur 01-05-2019

Overname van Cogeco Peer 1 door Digital Colony afgesloten

Zelfstandig bedrijf richt zich op digitale infrastructuuroplossingen met neutrale host

TORONTO–(BUSINESS WIRE)– Cogeco Peer 1, een toonaangevende leverancier van colocatie, netwerkconnectiviteit en beheerde services, heeft vandaag de voltooiing aangekondigd van de overname door Digital Colony, een wereldwijde investeringsonderneming die zich toelegt op strategische kansen in digitale infrastructuur. Het bedrijf, dat zelfstandig zal opereren, maakte eerder deel uit van Cogeco Communications Inc. (TSX: CCA). De transactie werd oorspronkelijk aangekondigd op 27 februari 2019.

Cogeco Peer 1 blijft gevestigd in Toronto en zal prioriteit blijven geven aan werknemersbetrokkenheid en klant- en partnersucces via twee bedrijfsonderdelen. Het nieuwe Fibre-bedrijfsonderdeel zal zich richten op het opschalen van de glasvezelactiva van het bedrijf. Deze omvatten momenteel meer dan 3.300 routekilometer aan eigen, dicht metrovezel in de twee grootste stedelijke markten van Canada. Het wordt de eerste op een neutrale host gebaseerde leverancier van kleine cellen en 5G-infrastructuur en glasvezelconnectiviteit voor ondernemingen en groothandels. Het andere bedrijfsonderdeel gaat zich concentreren op de groei van het datacenterportfolio van het bedrijf dat zich bevindt in Noord-Amerika en Europa, door hybride oplossingen en beheerde services aan te bieden aan een wereldwijd blue-chip klantenbestand.

“Nu de wereld steeds afhankelijker wordt van draadloze technologieën en mobiele apparaten, is een verhoogde toegang tot digitale infrastructuur en cloudopslag absoluut noodzakelijk,” aldus Susan Bowen, CEO van Cogeco Peer 1. “We kijken ernaar uit om als zelfstandige onderneming tegemoet te komen aan de behoeften aan glasvezel en datacenters van een reeks klanten, van exploitanten van mobiele netwerken tot toonaangevende bedrijfsorganisaties.”

“Cogeco Peer 1 beschikt over een sterk managementteam om het bedrijf te leiden terwijl het de volgende fase van groei en evolutie ingaat,” stelde Steven Sonnenstein, Managing Director bij Digital Colony. “We zijn verheugd om het leiderschapsteam te ondersteunen bij het opschalen van het bedrijf en het leveren van superieure service aan klanten over de hele wereld als leverancier van digitale infrastructuur met neutrale host.”

RBC Capital Markets trad op als enige financieel adviseur van Digital Colony; Miller Thomson LLP diende als juridisch adviseur van het bedrijf; en TD Bank leidde de schuldfinanciering. BMO Capital Markets trad op als de exclusieve financieel adviseur van Cogeco Communications; en Stikeman Elliott LLP gaf juridisch advies.

OVER COGECO PEER 1

Cogeco Peer 1 is een wereldwijde leverancier van essentiële business-to-business producten en services, zoals colocatie, netwerkconnectiviteit, managed hosting, clouddiensten en beheerde services, waardoor klanten in Canada, Mexico, de Verenigde Staten en West-Europa zich kunnen richten op hun kernactiviteiten. Met 16 datacenters, uitgebreid FastFiber Network® en meer dan 50 points-of-presence in Noord-Amerika en Europa gecombineerd, is Cogeco Peer 1 een vertrouwde partner voor kleine, middelgrote en grote bedrijven en biedt het de mogelijkheid om missiekritieke gegevens wereldwijd te raadplegen, te verplaatsen, te beheren en op te slaan, ondersteund door een superieure klantenondersteuning. Cogeco Peer 1 is een portfoliobedrijf van Digital Colony, een wereldwijde beleggingsonderneming die zich inzet voor strategische kansen in digitale infrastructuur. Ga voor meer informatie naar www.cogecopeer1.com.

OVER DIGITAL COLONY

Digital Colony is een wereldwijde beleggingsonderneming die zich toelegt op strategische kansen in digitale infrastructuur. Het bedrijf werd in 2018 gelanceerd door Digital Bridge Holdings, LLC, een toonaangevende investeerder in en exploitant van bedrijven die de volgende generatie mobiele en internetconnectiviteit mogelijk maken, en Colony Capital, Inc. (NYSE: CLNY), een toonaangevend wereldwijd bedrijf in onroerend goed en vermogensbeheer. Het bedrijf brengt de sector-, operationele en investeringsexpertise van Digital Bridge in de telecommunicatiesector samen met de 26 jaar ervaring van Colony Capital als wereldwijde vermogensbeheerder. Ga voor meer informatie naar www.digitalcolony.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Richard Cook
Champion Communication
Tel.: +44 (0) 207 030 3818
richard.cook@championcomms.com

Voor Digital Colony
Charlyn Lusk
Stanton
Tel.: +1 (646) 502-3549
clusk@stantonprm.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr