10:00 uur 30-04-2019

Dé start-up-competitie voor “deep tech”-scale-ups: EIT Digital Challenge 2019

BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– Wie wordt de volgende Europese tech-gigant ? Dat is wat EIT Digital, de Europese aanjager van digitale innovatie, zich afvraagt. Snelgroeiende start-ups kunnen zich aanmelden voor de zesde editie van de EIT Digital Challenge. Aan de beste tien bedrijven zullen geldprijzen en prijzen in natura met een totale waarde van € 750.000 worden uitgereikt. De deadline voor aanmelding is 14 juni 2019.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190430005083/nl/

Lucky winners of the EIT Digital Challenge 2018: Italian scaleup Enerbrain (Photo: Business Wire)

Lucky winners of the EIT Digital Challenge 2018: Italian scaleup Enerbrain (Photo: Business Wire)

Bedrijven kunnen zich nu aanmelden voor de EIT Digital Challenge, de competitie voor Europese digitale “deep tech”-bedrijven. Snelgroeiende start-ups – ook wel scale-ups genoemd – kunnen zich aanmelden in een van de vijf categorieën: Digitale technologie, Digitale steden, Digitale industrie, Digitaal welzijn en Digitale financiën.

“We zullen 25 bedrijven selecteren en uitnodigen voor een exclusief evenement in Brussel, waar zij zich kunnen presenteren aan een jury van ondernemers en beleggers van hoog niveau”, aldus Dolf Wittkamper, hoofd van de EIT Digital Accelerator. “Tien winnaars krijgen een jaar lang ondersteuning op maat ter waarde van € 50.000 van de EIT Digital Accelerator. Daarbovenop ontvangt de winnaar in elke categorie een geldbedrag van € 50.000.” De EIT Digital Accelerator bestaat uit een team van veertig ervaren acces to market and acces to finance business developers. Zij werken vanuit dertien Europese steden en Silicon Valley. Sinds 2012 heeft de EIT Digital Accelerator meer dan 300 snelgroeiende start-ups geholpen om klanten en kapitaal te werven.

De competitie is bedoeld voor “deep tech”-scale-ups met een onderscheidend productaanbod dat is gebaseerd op geavanceerde, moeilijk te reproduceren digitale technologieën. “Europa kan een centrale rol gaan spelen in de digitale economie als het zich concentreert op deep tech, dat impact alle bedrijfstakken. Via de EIT Digital Challenge willen we de beste ambitieuze Europese ondernemers vinden en hen helpen bij de opbouw van bedrijven die in de toekomst de markt van digitale technologie kunnen domineren”, zegt Chahab Nastar, Chief Innovation Officer van EIT Digital.

Aanmeldingscriteria

Om te kunnen deelnemen aan de EIT Digital Challenge 2019, moeten bedrijven:

  • zijn gevestigd in een EU-lidstaat;
  • zich in de groeifase bevinden, met een jaaromzet van meer dan 300.000 euro of een totale financiering van meer dan 2 miljoen Euro;
  • uiterlijk tien jaar geleden zijn opgericht.

De deadline voor aanmeldingen is 14 juni 2019. Ga voor meer informatie en een aanmeldingsformulier naar www.challenge.eitdigital.eu.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Luisa Sieveking
Communicatie EIT Digital Challenge
challenge@eitdigital.eu

Karin Oost
Communication lead EIT Digital Benelux
karin.oost@eitdigital.eu
(0031) (00) 6 57 54 71 06

Check out our twitter: @NewsNovumpr