16:00 uur 29-04-2019

Scott+Scott breidt internationale aanwezigheid uit met kantoor in Amsterdam

Eerste wereldwijd kantoor dat zich uitsluitend bezighoudt met geschillenbeslechting voor eisers

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Scott+Scott, Attorneys at Law LLP heeft de opening van Scott+Scott Europe BV in Amsterdam aangekondigd, waarmee de wereldwijde expansie wordt voortgezet. Scott+Scott, met kantoren in New York, Connecticut, Californië, Londen en nu Amsterdam, is een internationaal advocatenkantoor met een welverdiende reputatie voor het adviseren van multinationale ondernemingen en institutionele beleggers over herstelprogramma’s en -kansen – en voor het recupereren van miljarden dollars voor klanten in complexe zaken betreffende overtredingen van het mededingingsrecht en ander wangedrag.

“Scott+Scott is al vele jaren een vertrouwde partner van Michelin en we kennen de kwaliteit, ervaring en integriteit die ze bieden aan particuliere handhavingszaken,” aldus Jerome Cloarec, hoofd Global Antitrust van Michelin Group. “We zijn verheugd dat het kantoor zijn Europese aanwezigheid heeft uitgebreid, vooral naar Nederland, dat een van de Europese topjurisdicties is voor eisers. Multinationale klanten die de verliezen van concurrentieverstorend gedrag willen recupreren, zullen enorm profiteren van deze stap.”

Het kantoor staat bekend om een breed scala van zaken die in het nieuws zijn gekomen, waaronder:

  • Vertegenwoordigen van individuele bedrijven in Europa, waaronder Hermès, GrandVision en Vodafone, in rechtszaken tegen Visa en Mastercard, waarbij werd beweerd dat de kosten die zij opleggen voor het accepteren van betaalkaarten in strijd zijn met de Europese mededingingswetgeving.
  • Vertegenwoordigen van meer dan 40 Amerikaanse steden die farmaceutische fabrikanten, distributeurs en retailapotheken willen aanspreken op de rol die hun misleidende en onethische marketingpraktijken speelden bij het creëren van de verwoestende opioïdecrisis die gemeenten in het hele land verlamt.
  • Verkrijgen van 2,3 miljard dollar aan schikkingen met 15 banken als hoofdadvocaat voor een landelijke collectieve antitrust rechtszaak, gebaseerd op een samenzwering om de valutamarkt te manipuleren.

Een kantoor in Amsterdam openen is een logische stap voor het laten groeien van de firma. Nederland heeft een degelijk regime voor procesvoering en is een vooraanstaande jurisdictie voor particuliere handhavingszaken. De rechtbanken zijn steeds vriendelijker voor partijen die schadevergoeding eisen vanwege prijsafspraken en andere vormen van wangedrag. Nederland biedt ook een mechanisme om zaken op wereldwijde basis te regelen. De opening van het Scott+Scott-kantoor in Amsterdam maakt het eenvoudiger en sneller om verliezen over de hele wereld terug te krijgen. Amerikaanse beleggers kunnen hulp krijgen voor verliezen buiten de VS zonder dat ze externe advocatenkantoren hoeven in te schakelen.

“Het doet ons genoegen dat Scott+Scott, met wie we al lang een relatie hebben, nu in de positie is om toezicht te houden op en advies te geven over onze aandelenposities buiten de VS,” stelde Marc Edwards, General Counsel voor het Oklahoma Firefighters Pension and Retirement System. “Nu onze investeringen in Europa zijn gegroeid, hebben we een internationaler overzicht nodig. We hebben er vertrouwen in dat Scott+Scott onze volledige account in de gaten houdt en ons wereldwijd advies geeft, in plaats van gedeelten ervan te moeten doorverwijzen.”

“Scott+Scott is het eerste transatlantische bedrijf in Nederland dat zich uitsluitend bezighoudt met geschillen over claims,” verklaarde David Scott, Managing Partner bij Scott+Scott. “Het openen van het kantoor in Nederland heeft twee doelen: het stelt ons in staat onze multinationale klanten te bedienen met een pan-Europese aanpak, en het biedt onze in de VS gevestigde institutionele klanten een uitgebreide en allesomvattende aanpak voor hun Europese investeringen. Onze aanwezigheid in Nederland voorziet onze klanten, ongeacht of ze hun hoofdkantoor in de Verenigde Staten of Europa hebben, van een one-stop-shop voor wereldwijde terugbetalingen, ongeacht waar de schade is opgetreden.”

Scott+Scott Europe BV wordt naar verwachting 1 juni 2019 geopend met kantoren aan de Herengracht 280, 1016 BX Amsterdam, Nederland.

Attorney Advertising

Over Scott+Scott Attorneys at Law LLP

Scott+Scott heeft veel ervaring met het voeren van grote rechtszaken in verband met effecten, antitrust, arbitrage, gegevensprivacy en consumentenacties in de Verenigde Staten en Europa. De firma vertegenwoordigt pensioenfondsen, ondernemingen, stichtingen, bedrijven, particulieren en andere entiteiten wereldwijd met kantoren in New York, Londen, Amsterdam, Connecticut, Californië en Ohio. Ga voor meer informatie naar www.scott-scott.com of bel +1.800.404.7770

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media: Sharon Tucker
Telefoon: +1-860-531-2605; stucker@scott-scott.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr