14:30 uur 24-04-2019

Immersion tekent overeenkomst met TDK Electronics brengt haptisch ontwerp en marketing naar PowerHap piëzo-actuatoren

SAN JOSE, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Immersion Corporation (NASDAQ: IMMR), de toonaangevende ontwikkelaar en licentiegever van touch feedback-technologie, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend met dochteronderneming TDK Electronics van TDK Corp. (TSE: 6762), voor het ontwerp en de marketing van haptische feedback voor piëzo-actuatoren van TDK PowerHap™.

Volgens de overeenkomst zal Immersion de actuatoren van TDK opnemen in referentieontwerpen voor de automotive-, industriële en andere markten. Immersion zal ook de componenten certificeren voor gebruik met zijn softwareproducten. Dit zal klanten van TDK in een breed scala aan markten in staat stellen om snel geavanceerde haptische oplossingen te implementeren met zijn krachtige actuatoren.

Met 25 jaar ervaring op het gebied van touch-technologie, brengt Immersion de kunst van het ontwerpen en de exacte wetenschap achter haptische feedback in actuatoren en IC’s samen. Het bedrijf verbindt het haptische ecosysteem door de certificering van haptische componenten, waardoor partners zoals TDK en hun klanten consistentie en zeer betrouwbare haptische ervaringen op verschillende apparaten en hardwareconfiguraties kunnen handhaven.

“Als de wereldleider in haptische expertise, is Immersion zeer verheugd om samen te werken met TDK. Onze gezamenlijk gecreëerde referentie-uitingen zullen de markt tonen hoe de allerbeste touch-ervaringen kunnen worden geboden aan consumenten over de hele wereld”, aldus Ramzi Haidamus, CEO van Immersion. “We helpen onze ecosysteempartners om de toepassing van aanraking in hun componenten te verbeteren en bieden deskundige service en kennis waarmee ze de kracht van haptiek kunnen overbrengen op de applicaties, apparaten en systemen van hun klanten.”

“Onze PowerHap piëzo-actuatoren leveren ongeëvenaarde prestaties op het gebied van versnelling, kracht en responstijd en bieden daarmee een ongekende kwaliteit van haptische feedback”, zegt Dr. Georg Kuegerl, CTO van de TDK Piezo & Protection Devices Business Group. “De samenwerking met Immersion stelt ons in staat om ons marktbereik naar klanten, die op zoek zijn naar de meest innovatieve en geavanceerde haptische oplossingen voor hun toepassingen, uit te breiden.”

Over Immersion

Immersion Corporation (NASDAQ: IMMR) is de toonaangevende innovator van touch feedback-technologie, ook wel bekend als haptiek. Het bedrijf biedt technologische oplossingen voor het creëren van immersieve en realistische ervaringen die digitale interacties verbeteren door het gevoel van de aanraking van de gebruiker in te zetten. Met meer dan 3.500 uitgegeven of aangevraagde patenten, is de technologie van Immersion overgenomen in meer dan 3 miljard digitale apparaten en biedt het haptiek in mobiele, automotive, gaming-, medische producten en consumentenelektronica. Immersion heeft zijn hoofdkantoor in San Jose, Californië, met kantoren over de hele wereld. Meer informatie vindt u op www.immersion.com.

Over TDK Corporation

TDK Corporation is een toonaangevend elektronicabedrijf dat is gevestigd in Tokio, Japan. Het werd in 1935 opgericht om ferriet, een belangrijk materiaal in elektronische en magnetische producten, te commercialiseren. Het uitgebreide portfolio van TDK bevat passieve componenten zoals keramische, aluminium elektrolytische en filmcondensatoren, evenals magnetisme, hoge frequentie en piëzo- en beschermingsapparaten. Het productenspectrum omvat ook sensoren en sensorsystemen zoals temperatuur- en druk-, magnetische en MEMS-sensoren. Daarnaast levert TDK stroomvoorzieningen en energie apparatuur, magnetische koppen en meer. Deze producten worden op de markt gebracht onder de productmerken TDK, EPCOS, InvenSense, Micronas, Tronics en TDK-Lambda. TDK richt zich op veeleisende markten op het gebied van informatie- en communicatietechnologie en automotive, industriële en consumentenelektronica. Het bedrijf heeft een netwerk van ontwerp- en productielocaties en verkoopkantoren in Azië, Europa en in Noord- en Zuid-Amerika. In het boekjaar 2018 boekte TDK een totale omzet van USD 12 miljard en had wereldwijd ongeveer 103.000 mensen in dienst.

Over TDK Electronics

TDK Electronics (voorheen EPCOS) ontwikkelt, produceert en brengt elektronische componenten en systemen op de markt onder de productmerken TDK en EPCOS en richt zich op snelgroeiende geavanceerde technologiemarkten, waaronder elektronica voor de automotive, industriële elektronica en consumentenelektronica, evenals informatie- en communicatietechnologie. Dankzij de 24.000 medewerkers op 20 ontwerp- en productielocaties en een uitgebreid verkoopnetwerk, is het bedrijf wereldwijd gepositioneerd, buiten het leveren van standaardproducten, om nauw samen te werken met klanten en de juiste oplossingen voor hun te creëren.

Toekomstgerichte verklaringen

Dit persbericht bevat ‘toekomstgerichte verklaringen’ die risico’s en onzekerheden met zich meebrengen, evenals veronderstellingen die, als ze nooit werkelijkheid worden of onjuist blijken, ertoe zouden kunnen leiden dat de resultaten van Immersion Corporation en haar geconsolideerde dochterondernemingen wezenlijk verschillen van de resultaten die expliciet of impliciet zijn geformuleerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen.

Alle verklaringen, anders dan de verklaringen van historische feiten, zijn verklaringen die kunnen worden beschouwd als vooruitziende verklaringen, waaronder, maar niet beperkt tot, de verklaring dat Immersion actuatoren van TDK in referentieontwerpen voor automotive, industriële en andere markten zal omvatten; de verklaring dat Immersion componenten van TDK zal certificeren voor gebruik met de softwareproducten van Immersion; de verklaring dat klanten van TDK snel geavanceerde haptische oplossingen kunnen implementeren; de verklaring dat Immersion het haptische ecosysteem verbindt door de certificering van haptische componenten; de verklaring van de heer Haidamus met betrekking tot het creëren van referentie-uitingen die de markt tonen hoe de allerbeste aanrakingservaringen kunnen worden gecreëerd; en de verklaring van de heer Haidamus met betrekking tot de ecosysteempartners van Immersion die de haptiek naar de toepassingen, apparaten en systemen van hun klanten brengen.

De werkelijke resultaten van Immersion kunnen wezenlijk verschillen van de resultaten die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen worden vermeld of geïmpliceerd als gevolg van risico’s en onzekerheden die verband houden met de activiteiten van Immersion, waaronder, maar niet beperkt tot: onverwachte problemen en uitdagingen bij productontwikkeling (inclusief met betrekking tot de touch feedback-technologie van Immersion) door Immersion en zijn licentiehouders (inclusief TDK); onverwachte moeilijkheden en uitdagingen die zich voordoen bij de implementatie door de licentiehouders van Immersion (inclusief TDK); onverwachte veranderingen op de markt voor actuatoren; nadelige resultaten in toekomstige geschillen over intellectueel eigendom en de daaraan verbonden kosten; de effecten van het huidige macro-economische klimaat; vertraging of het niet bereiken van de acceptatie van of commerciële vraag naar de producten van Immersion of producten van derden waarin de technologieën van Immersion zijn verwerkt; en een vertraging in of het niet bereiken van de acceptatie van touch feedback als een kritische gebruikerservaring. Veel van deze risico’s en onzekerheden vallen buiten de controle van Immersion.

Voor een meer gedetailleerde uitleg van deze factoren en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk kunnen variëren, moeten geïnteresseerde partijen de risicofactoren bekijken die zijn opgesomd in het meest recente 10-K-formulier en 10-Q-formulier van Immersion, die beide zijn opgenomen in het bestand bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. De toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht weerspiegelen de overtuigingen en voorspellingen van Immersion per de datum van deze release. Immersion neemt geen enkele verplichting op zich om deze toekomstgerichte verklaringen bij te werken als gevolg van financiële, zakelijke of andere ontwikkelingen die zich voordoen na de datum van deze release.

Het gebruik van het woord “partner” of “partnerschap” in dit persbericht houdt niet in dat het een juridische partner betreft.

Immersion en het Immersion-logo zijn handelsmerken van Immersion Corporation in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

(IMMR – C)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen (Immersion):
Linda Quach, +1-408-350-8832
lquach@immersion.com

Investeerdersinformatie (Immersion):
The Blueshirt Group
Jennifer Jarman, +1-415-217-5866
jennifer@blueshirtgroup.com

Mediavragen (TDK Electronics):
Dr. Heinz Kahlert, +49-89-54020-2243
info@tdk-electronics.tdk.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr