03:15 uur 18-04-2019

EMPP Law Firm: groot prijzenfonds gelanceerd om journalisten te ondersteunen bij onderzoek naar sancties tegen Russische industrieel Oleg Deripaska

MOSKOU–(BUSINESS WIRE)– Een prijzenfonds van $ 600.000 is aangekondigd ter ondersteuning van onderzoeksjournalisten die de echte redenen willen ontdekken voor de opname van Oleg Deripaska in de SDN-lijst van OFAC en voor de oplegging van sancties aan bedrijven die hij heeft opgericht.

Sanctioning Investigation is gericht op het stimuleren van echt journalistiek onderzoek naar de processen die de oplegging van Amerikaanse sancties sturen, onder beweringen dat het ministerie van Financiën en OFAC regelmatig hun wettelijke autoriteit te buiten gaan om nationale politieke redenen.

Inzendingen worden beoordeeld door een panel van experts bestaande uit vooraanstaande personen uit het journalistieke, academische, juridische en politieke domein. Alle inzendingen moeten voldoen aan de basisprincipes van journalistiek die algemeen worden aanvaard door toonaangevende nieuwsorganisaties en beroepsinstanties.

Een eerste selectieronde zal de meest veelbelovende onderzoeken identificeren, die tot $ 25.000 aan financiering zullen ontvangen om hun kosten te dekken. De algemene winnaar ontvangt $ 300.000. De winnaars van de tweede en derde plaats krijgen $ 200.000 en $ 100.000 toegekend.

Meer informatie, waaronder termijnen, aanvraagprocedures en AV, zijn te vinden op de website http://www.sanctioninginvestigation.com/

Informatie voor redacteuren

In april 2018 legde het Amerikaanse ministerie van Financiën sancties op aan de industriëel Oleg Deripaska, waardoor zijn bedrijven werden verlamd en miljoenen mensen die met deze bedrijven verbonden zijn, in gevaar werden gebracht.

Om de actie te rechtvaardigen, verwees het ministerie naar een reeks beschuldigingen tegen de zakenman, maar er werd geen bewijsmateriaal voorgelegd. Deze beschuldigingen zijn door de media en de autoriteiten voortdurend opnieuw herhaald zonder onderbouwd te zijn of zelfs inhoudelijk in twijfel te zijn getrokken.

Het prijzenfonds van $ 600.000 dat vandaag door EMPP Law Firm is aangekondigd, is bedoeld om onderzoeksjournalisten te ondersteunen die de bronnen van deze beschuldigingen en de ware redenen voor het opleggen van sancties aan Oleg Deripaska willen ontdekken.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mergen Dorayev, +7 (495) 945 51 90. investigation@empp.ru

Check out our twitter: @NewsNovumpr