14:00 uur 17-04-2019

Energy Vault wint World Changing Idea Award 2019 van Fast Company voor transformatieve energieopslagtechnologie op industriële schaal

Energy Vault wint in de categorie energie voor zijn unieke opslagoplossing die ongekende economische voordelen biedt voor globale energieleveranciers

LUGANO, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Energy Vault, een bedrijf van Idealab dat opslag voor hernieuwbare energieopslagproducten creëert, heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn selectie door Fast Company als de winnaar van een van zijn prijzen voor World Changing Idea 2019. Het bedrijf won in de energiecategorie en werd erkend vanwege zijn transformatieve energieopslagtechnologie op industriële schaal die een nieuwe standaard creëert op het gebied van economische en andere operatieve prestatievoordelen voor globale energieleveranciers. De oplossing van Energy Vault wordt verder gedifferentieerd door zijn unieke gebruik van duurzame materialen voor zijn blokopslagcomponenten, inclusief het vermogen om materialen te gebruiken die anders een stortplaats of hergebruik tegen hoge kosten zouden vereisen, bijv. ascarbonaat, grond verontreinigd met koolwaterstoffen, staalslib, enz. World Changing Ideas onderscheidt bedrijven, beleid, projecten, en concepten die innovatieve oplossingen aanbieden die de wereld kunnen transformeren en helpen de samenleving duurzamer en gelijker te maken. De winnaars werden gekozen uit een lijst van honderden finalisten uit een pool van bijna 2000 inzendingen. Iedere categorie werd beoordeeld door een jury van prominente sociale ondernemers, durfkapitalisten, denkers, ontwerpers, en een redacteur van Fast Company . De technologie van Energy Vault wordt in de mei-editie van het papieren tijdschrift in het zonnetje gezet, die vandaag in de winkel ligt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190417005402/nl/

Energy Vault - Solar PV and Wind Storage (Photo: Business Wire)

Energy Vault – Solar PV and Wind Storage (Photo: Business Wire)

Duurzame energie heeft geworsteld om fossiele brandstoffen te vervangen als gevolg van onvoorspelbaarheid in de productie en afhankelijkheid van factoren zoals wind en zonlicht. In de afwezigheid van meer efficiënte en kosteneffectieve opslag, is de hoeveelheid elektriciteit die aan het netwerk kan worden geleverd van duurzame energiebronnen beperkt, al is het nu betaalbaar.

Energy Vault’s baanbrekende technologie was geïnspireerd op waterkrachtcentrales met pompen die afhankelijk zijn van de kracht van zwaartekracht en de beweging van water om elektriciteit op te slaan en af te geven. De oplossing van het bedrijf is gebaseerd op dezelfde goed begrepen principes gebruikt in deze centrales, maar vervangt water met speciaal gemaakte betonblikken door een zeer innovatief gebruik van goedkope materialen. De grote blokken worden gecombineerd met Energy Vault’s gepatenteerde systeemontwerp en gepatenteerde algoritme-gebaseerde software, die de energieopslag en afgifte van elektriciteit kalibreert terwijl het rekening houdt met een aantal factoren, waaronder stroomvoorziening, volatiliteit van de energievraag, en weersomstandigheden.

Als resultaat kan het bedrijf alle voordelen van een waterkrachtcentrale leveren, maar tegen een veel lagere prijs van opslag, hogere roundtrip-efficiëntie en onbegrensde schaalbaarheid gegeven de eliminatie van de vereiste voor specifieke topografie en negatieve impact op het milieu en flora en fauna. Het systeem van Energy Vault kan ook worden gekoppeld aan duurzame energieopwekking zoals zonnecellen voor offgrid- en microgrid-oplossingen, zodat commerciële en industriële klanten in staat zijn om hun duurzame energiegebruik te maximaliseren en de belofte van betrouwbare 24 uur per dag aan afgelegen steden en dorpen in opkomende markten.

“Het gebrek aan een levensvatbare, duurzame en schaalbare opslagoplossing is een van de grootste uitdagingen van de mensheid geweest tijdens de transitie van zijn historische afhankelijkheid van fossiele brandstoffen naar duurzame energie,” zei Robert Piconi, chief executive officer en medeoprichter van Energy Vault. “Energy Vault’s technologie lost dit probleem op in een manier die goed voor de planeet is en ook efficiënt om te bouwen en gebruiken. We zijn zeer vereerd dat Fast Company het belang van ons werk heeft erkend met de World Changing Idea Award. We willen onze inspanningen snel doorzetten terwijl we onze innovatieve ideeën transformeren in daadwerkelijke commerciële inzet en alle energieleveranciers ondersteunen voor een duurzame wereld.”

Naast de reeds genoemde klanten- en strategische partnerschappen, heeft Energy Vault overeenkomsten met andere klanten op meerdere continenten.

Bezoek voor meer informatie over Energy Vault’s technologie en de selectie voor een World Changing Idea 2019 prijs:

Over Energy Vault
Energy Vault, een Idealab portfoliobedrijf, is een maker van opslagproducten voor duurzame energie die de benadering van langdurige, grootschalige energieopslag revolutioneren. Door de conventionele natuurkundige principes van zwaartekracht en potentiële energie toe te passen, combineert het systeem een innovatieve kraan met zes armen die speciaal ontwikkelde massieve betonblokken optilt met een gepatenteerd cloudgebaseerd softwareplatform dat de opslag en afgifte van elektriciteit orkestreert. Met gebruik van 100 procent milieuvriendelijke materialen tegen ongeëvenaard lage prijzen, versnelt Energy Vault de transformatie naar een volledige duurzame wereld.

Bezoek voor meer informatie over Energy Vault energyvault.ch of volg ons op @EnergyVaultInc

Over de World Changing Ideas Awards
World Changing Ideas is een van de Fast Company’s grote jaarlijkse prijsuitreikingen en richt zich op het maatschappelijk welzijn, en bevordert eindproducten en dappere concepten die de wereld beter maken. Een panel van juryleden uit alle sectoren kiezen winnaars, finalisten en eerzame vermeldingen op basis van haalbaarheid en potentiële impact. Met het belonen van vindingrijkheid en bevorderen van innovatie richt Fast Company de aandacht op ideeën met veel potentie en helpt hen hun bereik uit te breiden om meer mensen te inspireren om de werken aan het oplossen van de problemen die ons allemaal aangaan.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Al Duncan
1.626.585.6900
media@energyvault.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr