15:55 uur 09-04-2019

Smiths Detection heeft nu twee scanners met ECAC Standaard 3.1-goedkeuring

NEWARK, Calif.–(BUSINESS WIRE)– Smiths Detection heeft de ECAC Standaard 3.1-goedkeuring bereikt voor zijn CTX 9800 DSi™ 0,5 m/s detectiesysteem voor het opsporen van explosieven in ruimbagage. Dit is de tweede Smiths Detection-scanner die 3.1-goedkeuring heeft bereikt – de hoogst gedefinieerde screening-standaard voor ruimbagage in de EU.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190409005678/nl/

Smiths Detection Now Has Two Scanners with ECAC Standard 3.1 Approval (Photo: Business Wire)

Smiths Detection Now Has Two Scanners with ECAC Standard 3.1 Approval (Photo: Business Wire)

Alle eerder geïnstalleerde CTX 9800 DSi-systemen met Standaard 3-goedkeuring kunnen op locatie worden geüpgraded naar Standaard 3.1. De detectie-algoritmen voor de twee standaarden kunnen per pakstuk worden geselecteerd, afhankelijk van de bestemming en het bijbehorende risiconiveau. Deze op risico gebaseerde screening biedt extra flexibiliteit en productiviteit met behoud van het hoogste beveiligingsniveau.

“We zien dat meer klanten in hun aanbestedingen een voorkeur aangeven voor apparatuur met Standaard 3.1-goedkeuring,” verklaarde Matt Clark, VP Technology bij Smiths Detection. “Dit wijst erop dat luchthavens al anticiperen op de volgende standaarden en verstandig willen investeren in toekomstbestendige technologie – en natuurlijk ook de strengste beveiligingscontroles willen bieden.”

De CTX 9800 DSi, die gebouwd is op een schaalbaar platform, kan worden geüpgraded om te voldoen aan de evoluerende detectie- en capaciteitsvereisten en kan worden geïntegreerd in elk bagagesysteem. Met Computed Tomography (CT) produceert het 3D-afbeeldingen met een hoge resolutie en ondersteunt het onderscheid tussen organische en anorganische materialen in 2D en 3D.

Met de bandsnelheid van 0,5 m/sec kan de CTX 9800 DSi tot 1800 pakstukken per uur verwerken, waardoor het screeningproces sneller en efficiënter verloopt. Het accepteert grote en langwerpige items tot 2,5 meter, waardoor de noodzaak om bagage dat te groot is afzonderlijk te verwerken tot een minimum wordt beperkt.

Deze goedkeuring is een van de vele die in het bezit zijn van het CTX 9800-gamma, waaronder: certificering door de Amerikaanse Transportation Security Administration (TSA) door te voldoen aan de huidige wettelijke vereisten voor ruimbagage; en ook certificeringen van de Chinese CAAC en Israëlische IPMO.

Dit is de tweede Smiths Detection-scanner die de ECAC Standaard 3.1-goedkeuring ontvangt; de eerste was de HI-SCAN 10080 XCT.

Einde

Smiths Detection

Smiths Detection, onderdeel van Smiths Group, is een wereldleider in technologieën voor bedreigingsdetectie en -screening voor de luchtvaart, havens en grenzen, stedelijke veiligheid en het leger. Onze ervaring en geschiedenis in meer dan 40 jaar aan de frontlinie stelt ons in staat de oplossingen te bieden die nodig zijn om de samenleving te beschermen tegen bedreiging en de illegale doorgang van explosieven, verboden wapens, smokkelwaar, giftige chemicaliën en verdovende middelen.

Ons doel is eenvoudig: de veiligheid, gemoedsrust en bewegingsvrijheid bieden waar de wereld van afhankelijk is.

Ga voor meer informatie naar www.smithsdetection.com; of volg ons op:

LinkedIn op www.linkedin.com/company/smiths-detection

YouTube op www.youtube.com/user/smithsdetectiongroup

Twitter op twitter.com/smithsdetection.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor mediarelaties:
Karen Kulinski
Global Marketing Director, Aviation
+49 (0)611 9412 422
karen.kulinski@smithsdetection.com