23:55 uur 09-04-2019

Het Certifiable Ground Control Station van GA-ASI beheert de eerste end-to-end-vlucht

SAN DIEGO (VS)–(BUSINESS WIRE)– Het Certifiable Ground Control Station (CGCS) van General Atomics Aeronautical Systems, Inc. (GA-ASI) werd gebruikt om de volledige vlucht van een MQ-9B SkyGuardian, inclusief het opstijgen en landen, op 12 maart te beheren. Dit is de eerste keer dat de CGCS wordt gebruikt om een volledige end-to-end-vlucht van een op afstand bestuurbaar vliegtuig (Remotely Piloted Aircraft, RPA) te beheren.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190409006031/nl/

“Controlling takeoff and landing was the last step in a progression of flight milestones for the CGC ...

“Controlling takeoff and landing was the last step in a progression of flight milestones for the CGCS,” said David R. Alexander, president, GA-ASI. “Our vision is that MQ-9B will be the first RPA certified to fly in national and international airspace. To achieve that goal, our GCS needs to be type-certified, as well. Completing an end-to-end flight was an important step in achieving that ultimate goal.” (Photo: Business Wire)

“Het beheren van het opstijgen en landen was de laatste stap in de voortgang van de mijlpalen voor het CGCS”, zei David R. Alexander, president, GA-ASI. “Onze visie is dat MQ-9B de eerste gecertificeerde RPA zal zijn om mee te vliegen in het nationale en internationale luchtruim. Om dat doel te bereiken, moet onze GCS ook type-gecertificeerd zijn. Het voltooien van een end-to-end-vlucht was een belangrijke stap in het bereiken van dat ultieme doel.”

De vlucht startte vanaf de Yuma Proving Grounds in Yuma, Arizona. De CGCS beschikt over een Pro Line Fusion® geïntegreerd luchtvaartelektronica systeem van Collins Aerospace, de Abaco FORCE2-vluchtcomputer, evenals alle bedieningen van wapens en springladingen voor de MQ-9B.

De CGCS-architectuur biedt de scheiding tussen vlucht- en missiekritieke functies. Vluchtkritieke functies worden uitgevoerd met behulp van standaard vliegtuigelektronica en vluchtcomputers met de certificeerbare DAL B-software van GA-ASI. De missiekritieke functies zijn gescheiden en worden uitgevoerd naast de bewezen Advanced Cockpit springlading- en wapenuitrusting van GA-ASI.

Hoge-resolutiefoto’s van de CGCS zijn beschikbaar voor gekwalificeerde media uit het overzicht in het GA-ASI mediacontact.

Over GA-ASI

GA-ASI (General Atomics Aeronautical Systems, Inc.), een tak van General Atomics, is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van bewezen betrouwbare RPA (Remotely Piloted Aircraft) systemen, radarapparatuur, en elektro-optische en daaraan gerelateerde missiesystemen, waaronder de Predator® RPA serie en de Lynx® Multi-mode Radar. Met meer dan 5 miljoen vlieguren levert GA-ASI toestellen met een lang uithoudingsvermogen, geschikt voor multi-missies, met geïntegreerde sensor- en datalinksystemen die nodig zijn voor situatieanalyses en snelle interventies tijdens persistente vluchten. Het bedrijf produceert ook allerlei grondstations en software voor sensorcontrole/beeldanalyse, biedt pilotenopleidingen en ondersteuning, en ontwikkelt metamateriaal-antennes. Bezoek voor meer informatie www.ga-asi.com.

Reaper, Predator en Lynx zijn geregistreerde merknamen van General Atomics Aeronautical Systems, Inc.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

GA-ASI Media Relations
Robert Walker
General Atomics Aeronautical Systems, Inc.
+1 (858) 524-8108
ASI-MediaRelations@ga-asi.com