00:00 uur 03-04-2019

DE BANK OF SINGAPORE LANCEERT OFFICIEEL EUROPESE VERMOGENSBEHEERDOCHTER

BOS Wealth Management Europe S.A., met hoofdkantoor in Luxemburg en een bijkantoor in Londen, staat klaar om de toenemende ultravermogende bevolking van Europa nog beter van dienst te zijn

SINGAPORE & HONGKONG & LONDEN & LUXEMBURG & DUBAI–(BUSINESS WIRE)– Bank of Singapore, de private banking-tak van OCBC Bank, de op één na grootste financiële dienstengroep van Zuid-Oost-Azië, lanceerde officieel haar vermogensbeheerdochter, BOS Wealth Management Europe S.A. (“BOSWM”), waardoor Bank of Singapore nog beter geplaatst is om kansen in Europa aan te grijpen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190402005849/nl/

Bank of Singapore launched its European wealth management subsidiary BOS Wealth Management in Luxemb ...

Bank of Singapore launched its European wealth management subsidiary BOS Wealth Management in Luxembourg and London to deepen its presence in the region which has the highest number of ultra-high net worth individuals globally. (L-R) BOS Wealth Management Chief Executive Officer Mr Anthony Simcic, Director General of Commission de Surveillance du Secteur Financier Mr Claude Marx, OCBC Group CEO Mr Samuel Tsien, Bank of Singapore CEO Mr Bahren Shaari, OCBC Bank Chief Operating Officer and Bank of Singapore Chairman Mr Ching Wei Hong, and Bank of Singapore Global Market Head for Singapore, Malaysia and International Mr Olivier Denis (Photo: BOSWM)

Hierdoor wordt een nieuwe groeifase ingeluid in haar aanwezigheid in Europa, dat wereldwijd het grootste aantal ultravermogende individuen telde in 2018 – 35% van de totale bevolking – met een verwachte stijging van 24% voor de volgende vijf jaar1.

Aan het hoofd van de dochtermaatschappij, met hoofdkantoor in Luxemburg, staat Chief Executive Officer, Dhr. Anthony Adriano Simcic. Mevr. Liz Bottomley is de General Manager van de Britse tak van BOSWM, gevestigd in Londen. Zij rapporteert aan Dhr. Simcic.

BOSWM telt momenteel 30 werknemers verspreid over haar kantoren in Luxemburg en Londen en is van plan om strategisch te blijven aanwerven.

Op 1 april 2019 werd de activiteit van BOSWM in Luxemburg officieel geopend in aanwezigheid van de Luxemburgse minister van Financiën, Dhr. Pierre Gramegna. Mevr. Foo Chi Hsia, High Commissioner voor het VK in Singapore, woonde de opening van het Britse bijkantoor in Londen op 2 april 2019 bij.

Dhr. Samuel Tsien, de Group Executive Officer van OCBC Bank, de moedermaatschappij van Bank of Singapore, Ching Wei Hong, Chief Operating Officer van OCBC Bank en voorzitter van Bank of Singapore, en Bahren Shaari, Chief Executive Officer van Bank of Singapore, alsook 400 gasten waren op beide evenementen aanwezig.

In een reactie op de officiële lancering van BOSWM, verklaarde Dhr. Bahren Shaari, Chief Executive Officer van Bank of Singapore: “Dit is een belangrijke mijlpaal voor Bank of Singapore. Europa heeft altijd integraal deel uitgemaakt van onze business. Het organiseren van BOS Wealth Management Europe in twee toonaangevende financiële centra versterkt nog verder ons engagement om de ultravermogende en vermogende individuen in deze regio van dienst te zijn.”

De Luxemburgse minister van Financiën zei: “De lancering van BOS Wealth Management Europe is een belangrijke gebeurtenis. Het is de eerste financiële instelling uit Singapore die zich in Luxemburg vestigt. Het feit dat Bank of Singapore ervoor gekozen heeft haar Europese hub in het Groothertogdom Luxemburg te vestigen, bevestigt de rol van Luxemburg als een van Europa’s toonaangevende vermogens- en activabeheercentra.”

Vóór de oprichting van BOSWM, bediende Bank of Singapore haar Europese klanten vanuit haar Singaporese hoofdkantoor en via het Londense kantoor van haar moedermaatschappij OCBC Bank.

Details van de belangrijkste leidinggevenden

Dhr. Anthony Simcic
Chief Executive Officer (CEO), BOS Wealth Management Europe S.A.

Dhr. Simcic werd op 12 maart 2018 benoemd tot Chief Executive Officer. Hij heeft de Frans-Italiaanse nationaliteit en kan terugblikken op 20 jaar bank- en vermogensbeheerervaring.

Als CEO is hij verantwoordelijk voor de globale strategie, het beheer, de commerciële ontwikkeling en implementatie van de activiteiten van BOSWM in de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk.

Voor hij BOSWM vervoegde, was Dhr. Simcic de Managing Director van HSBC Private Bank in Luxemburg.

Hij rapporteert rechtstreeks aan Dhr. Olivier Denis, Global Market Head for Singapore, Malaysia and International van Bank of Singapore. Dhr. Simcic is houder van een Master’s Degree in Europese Studies van de London School of Economics and Political Science en van een Bachelor’s Degree (Hon) in Economie van de Universiteit van Warwick.

Mevr. Liz Bottomley
General Manager, BOS Wealth Management Europe S.A. – Brits bijkantoor

Mevr. Bottomley vervoegde in november 2018 het Londense bijkantoor van OCBC Bank en werd op 2 januari 2019 benoemd tot General Manager van BOS Wealth Management Europe S.A. – Brits bijkantoor. Als veteraan binnen de sector adviseert Mevr. Bottomley al meer dan 25 jaar lang particuliere klanten in Europa en Azië.

Als General Manager van het Britse bijkantoor is ze verantwoordelijk voor het doen groeien van de activiteit van BOSWM in het VK. Mevr. Liz rapporteert aan Dhr. Anthony Simcic, Chief Executive Officer van BOS Wealth Management Europe S.A.

Mevr. Bottomley was vroeger Head of Private Banking bij Arbuthnot Latham, een toonaangevende private bank in Londen en een Client Partner van Coutts’ International Private Banking Division.

Over Bank of Singapore

Bank of Singapore is de gespecialiseerde private banking-dochter van OCBC Bank. Ze geniet een sterke Aa1-rating van Moody’s en biedt een uniek waardevoorstel als een veilige, in Singapore geregistreerde private bank.

Ze werkt op een productplatform met een open architectuur en kan terugvallen op sterke onderzoeksvaardigheden, vooral inzake onderzoek over de opkomende markten, om haar klanten zo te helpen de juiste beslissingen te nemen voor beleggingen in vastrentende waarden, aandelen en geldmarktinstrumenten, maar ook inzake portefeuillebeheer, trust- en verzekeringsdiensten. Over de jaren heen heeft ze Managed Investments-vaardigheden en toonaangevende trust- en adviesdiensten opgebouwd, ondersteund door een van de grootste onderzoeksteams in Azië.

Naast private banking-diensten hebben de klanten van Bank of Singapore toegang tot persoonlijke en zakelijke bankingdiensten, alsook tot beleggingsopportuniteiten die geboden worden door OCBC Bank of haar dochtermaatschappijen.

Zij kan de commerciële bankingmogelijkheden optimaal benutten om haar klanten een brede waaier aan consumenten- en bedrijfsbanking-, corporate finance en thesauriediensten aan te bieden over het volledige regionale en internationale netwerk van OCBC Bank.

Bank of Singapore bedient zeer vermogende individuen en kapitaalkrachtige families in haar belangrijkste markten van Zuid-Oost-Azië, Groter China, de Filipijnen, India Sub-Continent en andere internationale markten. Naast haar hoofdkantoor in Singapore heeft Bank of Singapore ook nog kantoren in Hongkong en Dubai International Financial Centre, met representatieve kantoren in Manila en Dubai. In Europa bedient de bank haar klanten via BOS Wealth Management Europe Société Anonyme (S.A.) in Luxemburg en vanuit haar Londense kantoor van OCBC.

Dankzij haar sterke prestaties heeft ze tal van erkenningen binnen de sector in de wacht gesleept. Bank of Singapore werd in 2018 uitgeroepen tot de beste private bank van het Midden-Oosten en Noord-Afrika door Aziatische private bankers en in 2017 tot beste private bank voor Indiase niet-ingezetenen door Aziatische private bankers.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.bankofsingapore.com.

Voor alle updates over Bank of Singapore, volg @bankofSG op twitter en “volg” linkedin.com/bankofsingapore op LinkedIn.

Over OCBC Bank

OCBC Bank is de langst gevestigde bank in Singapore. Ze ontstond in 1932 door de fusie van drie plaatselijke banken, waarvan de oudste werd opgericht in 1912. Op basis van de activa is ze nu de op één na grootste financiële dienstengroep in Zuid-Oost-Azië en een van banken ter wereld met de hoogste rating, met een Aa1-rating door Moody’s. OCBC Bank, die erkend wordt omwille van haar financiële kracht en stabiliteit, behoort eerlang tot World’s Top 50 Safest Banks door Global Finance en werd door The Asian Banker uitgeroepen tot best beheerde bank in Singapore.

OCBC Bank en haar dochterondernemingen bieden een brede waaier aan commerciële banking-, gespecialiseerde financiële en vermogensbeheerdiensten aan, gaande van consumenten-, corporate, beleggings-, privé- en transactiebankieren tot thesaurie, verzekering, vermogensbeheer en makelaardijdiensten.

De belangrijkste markten van OCBC Bank zijn Singapore, Maleisië, Indonesië en Groter China. Ze telt meer dan 570 kantoren en representatieve kantoren in 19 landen en regio’s. Haar dochter Bank OCBC NISP telt meer dan 300 kantoren in Indonesië, terwijl OCBC Wing Hang meer dan 100 kantoren telt in Hongkong, China en Macao.

De private banking-diensten van OCBC Bank worden verleend door haar 100% dochteronderneming Bank of Singapore die werkt op een uniek productplatform met een open architectuur om zo de allerbeste producten te kunnen aanbieden om de doelstellingen van de klanten te verwezenlijken.

De verzekeringsdochter van OCBC Bank, Great Eastern Holdings, is de oudste en langst bestaande levensverzekeringsgroep in Singapore en Maleisië. Haar vermogensbeheerdochter, Lion Global Investors, is een van de grootste vermogensbeheervennootschappen uit de privésector in Zuid-Oost-Azië.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.ocbc.com.

1 Volgens het 2019 Wealth Report van Knight Frank

Contacts

Voor mediavragen gelieve contact op te nemen met:
Ann Chiu
Assistant Vice President
Group Brand and Communications
OCBC Bank
Tel.: (65) 6530 6146
HP: (65) 9692 6240
E-mail: annchiu@ocbc.com

Ow Yong Weng Leong
Vice President
Group Brand and Communications
OCBC Bank
Tel.: (65) 6530 4849
HP: (65) 9791 3734
E-mail: wengleong@ocbc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr