16:55 uur 28-03-2019

Milrem Robotics betreedt de mijnbouwroboticasector

TALLINN, Estland–(BUSINESS WIRE)– Het Estlandse energiebedrijf Enefit maakte gebruik van het onbemande grondvoertuig de Multiscope uit de commerciële lijn van Milrem Robotics om de staat van de pilaren in een mijn te bepalen waarin de mijnbouw tien jaar geleden eindigde.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190328005671/nl/

The Estonian energy company Enefit utilized Milrem Robotics’ commercial line unmanned ground vehicle ...

The Estonian energy company Enefit utilized Milrem Robotics’ commercial line unmanned ground vehicle Multiscope to determine the condition of the pillars in a mine in which mining ended ten years ago. (Photo: Business Wire)

De Multiscope, die was uitgerust met 3D LiDAR’s, werd gebruikt in de Estlandse mijn in gesloten ondergrondse locaties. Daar de ankerstructuur die wordt gebruikt om het plafond te ondersteunen wordt verwijderd na het einde van de mijnbouwactiviteiten, mogen mensen die gebieden niet langer betreden.

“Enefit maakt gebruik van slimme en innovatieve oplossingen om onze productie efficiënter te maken, onze milieu-impact te minimaliseren en risico’s voor de veiligheid op het werk te voorkomen. Een onbemand voertuig is een uitstekende oplossing voor het doen van onderzoeken in een gebied dat mogelijk onveilig of verboden is voor mensen om te betreden,” aldus Veljo Aleksandrov, Development Project Director bij Enefit. “De missie van het voertuig was succesvol: we verkregen de driedimensionale beelden en andere noodzakelijke gegevens die van vitaal belang zijn voor het bouwen van een zonne-energiecentrale bovenop de mijn,” voegde Aleksandrov eraan toe.

Enefit is van plan om een van de grootste zonne-energiecentrales van de regio te bouwen bovenop de verlaten mijn, die ongeveer 3.500 MWh duurzame elektriciteit per jaar zal opwekken.

“De ingenieurs van Milrem Robotics werken aan verschillende robotica-oplossingen die zijn ontworpen voor de civiele markt. Bovendien concentreren ze zich op autonome bewegingen in gecompliceerde omgevingen. Multiscope is een goed voorbeeld van de wijze waarop onze technologie helpt om de efficiëntie te verhogen en complexe taken uit te voeren,” stelde Kuldar Väärsi, CEO van Milrem Robotics.

Voor deze missie werd de Multiscope ondergronds bestuurd met behulp van gegevens afkomstig van LiDAR’s en HDR-breedbeeldcamera’s, maar in toekomstige projecten kan autonome besturing worden toegepast.

Dit was de eerste keer dat de omstandigheden in een gesloten kamerblok op deze manier werden onderzocht, verklaarde Enefit.

De video van de Multiscope ondergronds is hier te vinden: https://youtu.be/kH_mKtdOaoE

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Gert Hankewitz
Export Director
gert.hankewitz@milrem.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr