17:37 uur 25-03-2019

TSG Consumer Partners opent kantoor in Londen

Vestiging van de eerste internationale aanwezigheid buiten de VS

SAN FRANCISCO & LONDEN–(BUSINESS WIRE)– TSG Consumer Partners (‘TSG’), een toonaangevende private equity-onderneming die zich uitsluitend richt op de merkconsumentensector, heeft vandaag aangekondigd dat het bedrijf een kantoor heeft geopend in Londen, het eerste kantoor buiten de VS.

De aanwezigheid van TSG in Londen verdiept de inzet voor de Europese markt en vergroot het vermogen van het bedrijf om aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden in de regio te identificeren en ten uitvoer te leggen. De positie van TSG in Europa komt na een reeks investeringen in vooraanstaande Europese bedrijven zoals Revolution Beauty – dat onlangs het op twee na snelstgroeiende particuliere bedrijf werd genoemd door de Sunday Times Fast Track 100 – BrewDog, Canyon Bicycles, Bergfreunde.de, evenals ZOEVA en HUDA Beauty, die vorig jaar allebei een kantoor hebben geopend in Londen.

Beth Pickens, voormalig Managing Director en hoofd European Consumer Banking bij William Blair, is toegetreden tot TSG als Principal gevestigd in Londen. Colin Welch, partner en Managing Director bij TSG, is verantwoordelijk voor het begeleiden van het nieuwe kantoor in Mayfair.

“Europa vertegenwoordigt een dynamische en aantrekkelijke markt met boeiende investeringsmogelijkheden in het consumenten- en retailsegment,” aldus Chuck Esserman, CEO en oprichter van TSG Consumer Partners. “TSG heeft een sterke staat van dienst in Europa en de omvang van ons bedrijf is de afgelopen jaren gestaag gegroeid; eenderde van het kapitaal uit ons TSG7-fonds is in het buitenland ingezet, voornamelijk op het continent. Nu met een gevestigd kantoor in Londen zullen we beter in staat zijn om nauw samen te werken met toonaangevende merken en hun managementteams om hen te helpen hun volledige wereldwijde potentieel te bereiken.”

Colin Welch merkte op: “De toevoeging van een kantoor in Londen positioneert ons verder als de partner bij uitstek voor consumentenbedrijven in heel Europa, met name diegenen die willen profiteren van grensoverschrijdende groeikansen. Dit helpt ons ook om extra waarde te creëren voor onze in de VS gevestigde partnerbedrijven naarmate deze hun activiteiten uitbreiden naar het buitenland. Ik ben verheugd om nauw samen te werken met Beth om met elkaar nieuwe investeringsmogelijkheden te identificeren en ons momentum in de regio te versnellen.”

Beth Pickens voegde hieraan toe: “TSG is bij uitstek de investeerder in de consumentensector en hun samenwerkingsbenadering en waardering voor de kracht van de visie van een ondernemer maken het bedrijf waarlijk uniek. Het doet me enorm veel genoegen om me te voegen bij Colin en toe te treden tot het getalenteerde team van TSG, terwijl we de aanwezigheid van TSG op de Europese markt verdiepen en de wereldwijde groei van sterke consumentenmerken blijven ondersteunen.”

Beth Pickens treedt toe tot TSG met bijna twee decennia ervaring in investment banking, laatstelijk als Managing Director en hoofd European Consumer Banking bij William Blair in Londen. Naast het verstrekken van strategisch en financieel advies aan bedrijven uit de consumentensector, heeft mw. Pickens de Europese consumentenpraktijk van William Blair opgericht. Ze is sinds 2001 gevestigd in Londen. Haar opmerkelijke participaties omvatten het adviseren van Rapha Racing Limited bij de verkoop aan RZC Investments, van Happy Socks AB bij de verkoop aan Palamon Capital Partners en de beursgang en de volgende emissies voor Tumi.

Mw. Pickens ontving een Master of Business Administration van de University of Chicago Graduate School of Business en een Bachelor of Science in Finance van de University of Illinois.

About TSG Consumer Partners

TSG Consumer Partners, LLC is een toonaangevende private equity-onderneming die zich uitsluitend richt op de merkconsumentsector. Sinds de oprichting in 1987 is TSG actief investeerder in de sectoren voeding, drank, restaurant, beauty, persoonlijke verzorging, fitness, gezondheid en welzijn, huishouden, kleding en accessoires en e-commerce. Representatieve eerdere en huidige partnerbedrijven zijn onder meer Duckhorn Wine Company, Planet Fitness, IT Cosmetics, REVOLVE, HUDA Beauty, BrewDog, Canyon Bicycles, Pabst, Backcountry, vitaminwater, thinkThin, popchips, Stumptown, Smashbox Cosmetics en e.l.f. Cosmetics. Ga voor meer informatie naar tsgconsumer.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

TSG Consumer Partners
Sard Verbinnen & Co
Conrad Harrington / Dan Goldstein / Julie Rudnick
+44 20 7467 1050 / 310-201-2040 / 212-687-8080

Check out our twitter: @NewsNovumpr