04:07 uur 25-03-2019

1,1 miljoen mensen geholpen in 2018 dankzij de humanitaire inspanningen van de Big Heart Foundation uit de Verenigde Arabische Emiraten

SHARJAH, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– The Big Heart Foundation (TBHF), een vooraanstaande internationale organisatie uit Sharjah, VAE, heeft humanitaire hulp ter waarde van USD 15,8 miljoen (AED 58 miljoen) geboden aan 1.091.000 miljoen vluchtelingen, binnenlandse ontheemden en acuut achtergestelde personen in 12 conflictgebieden wereldwijd.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190324005044/nl/

(TBHF Graphic)

(TBHF Graphic)

De humanitaire non-profitorganisatie uit Sharjah, het op twee na grootste emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), die onder leiding staat van Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Mohammed Al Qasimi, Eminente Ambassadrice van de UNHCR en voorzitter van de TBHF, heeft het geld aangewend voor het ondersteunen en opzetten van 20 projecten in samenwerking met de UNHCR en Artsen zonder Grenzen in de cruciale sectoren van voedselveiligheid, gezondheidszorg en onderwijs.

De inspanningen in 2018 strekten zich uit over 12 landen, te weten: Bangladesh, Egypte, Irak, Jordanië, Maleisië, Pakistan, Palestina, Syrië, Tanzania, Mauritanië, Somalië en Zuid-Soedan, en waren niet alleen gezicht op de inzet van noodhulp, maar ook op de duurzame rehabilitatie en herontwikkeling van de gemeenschap door de mensen toegang te geven tot betere gezondheidszorg, beter onderwijs en betere kansen op de arbeidsmarkt.

Mariam Al Hammadi, directrice van de TBHF, lichtte de humanitaire strategie van de TBHF, aangenomen in 2018 en voortgezet in de toekomst, als volgt toe: “Onze inspanningen zijn gebaseerd op twee hoofdbeginselen. Directe hulp, gevolgd door versterking en rehabilitatie van de gemeenschap door middel van onderwijs, beroepstrainingen en werkgelegenheid. Dit heeft achtergestelde groepen geholpen toegang te verkrijgen tot de hulpmiddelen die zij nodig hebben om hun toekomst veilig te stellen, en vormt een belangrijk onderdeel van de internationale inspanningen tot het realiseren van de VN-agenda voor 2030.”

De TBHF heeft de projecten geïmplementeerd door middel van zes fondsen die werken onder het vaandel van de organisatie. In 2018 faciliteerde het MENA-fonds de ontwikkeling van het hoofdgebouw van het nationale kankerinstituut in Cairo, Egypte. Het fonds voor vluchtelingen en binnenlandse ontheemden werd aangewend voor verbetering van de gezondheidszorg voor 24.000 Syrische vluchtelingen in de ‘Big Heart Clinic’ in het Zaatari-kamp in Jordanië, en voor het faciliteren van de bouw van een ziekenhuis met 100 bedden voor Rohinya-vluchtelingen in Cox’s Bazar.

Het fonds voor Palestijnse kinderen werd gebruikt om de oprichting mogelijk te maken van de eerste middelbare school voor 45.000 kinderen met gehoorbeperkingen in Palestina. Verder werd de urgente medische hulp aan kinderen door de UNRWA ondersteund.

Het Zakat-fonds van de TBHF werd aangewend om een gemeenschapscentrum op te richten voor 3000 binnenlands ontheemde studenten in Aleppo ter ondersteuning van de inspanningen van de UNHCR om activiteiten te organiseren die duurzame bescherming bieden. Het noodfonds werd aangewend om urgente hulp te dienen aan kwetsbare gemeenschappen in Zuid-Soedan, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP). Het Ameera-fonds was verantwoordelijk voor 16% van de totale bijdragen van de TBHF in 2018 door middel van diverse projecten en campagnes om het bewustzijn rond kanker te verhogen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mousa Nimer
+971 50 222 0561
m.nimer@nncpr.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr