15:15 uur 22-03-2019

Delticom AG/Autobandenmarkt.nl: Als u online banden koopt voor een schappelijke prijs, hoeft u het nog niet zonder vakkundige montage te doen.

  • Als u nieuwe zomerbanden nodig hebt, kunt u bij Autobandenmarkt.nl veel geld besparen.
  • Banden kopen op internet is heel gemakkelijk: Ook een leek op het gebied van techniek vindt snel en gemakkelijk een passende band.
  • Autobandenmarkt.nl heeft een omvangrijk assortiment, van schappelijk geprijsde kwaliteitsbanden tot aan premium-merken.
  • Servicepartners van Autobandenmarkt.nl zorgen voor de vakkundige montage.

HANNOVER, Duitsland–(BUSINESS WIRE)– Als het voorjaar eraan komt, wordt het voor veel automobilisten tijd om op zomerbanden over te gaan. Als echter bij de inspectie van de banden blijkt dat ze zo langzamerhand aan vervanging toe zijn, dat het profiel versleten is of de banden zelfs zichtbare beschadigingen hebben, zoals scheuren of bulten, is het tijd voor een nieuwe set banden. Een profieldiepte van 1,6 millimeter is het wettelijke minimum, maar experts raden aanzienlijk meer aan – zomerbanden zouden al bij drie millimeter moeten worden vervangen. Ook onafhankelijk van de daadwerkelijke rijprestatie is het voor banden na acht tot tien jaar tijd om met pensioen te gaan. De reden: Het rubber wordt hard en de rij-eigenschappen en wegligging worden slechter.

Vier nieuwe banden zijn natuurlijk een behoorlijke investering – het is geen uitzondering dat daarvoor in geautoriseerde garages tussen 300 en 400 euromoet worden neergeteld. Als u op banden wilt besparen, kunt u eens aan het volgende alternatief denken: Steeds meer klanten kopen daarom banden bij webshops als Autobandenmarkt.nl – het marktaandeel van online verkochte banden is in de afgelopen jaren gestaag gestegen. De voordelen liggen voor de hand: Zo kunnen klanten bij Autobandenmarkt.nl gratis kiezen uit een omvangrijk assortiment met alle denkbare merken en modellen, en hoeven ze zich niet te beperken tot de partners van hun handelaar of hun garage. Het productenspectrum van Autobandenmarkt.nl reikt bovendien van voordelige kwaliteitsbanden tot aan het premiumsegment – zonder uitzondering tegen aantrekkelijke prijzen.

Echter: „Veel mensen hebben tot nu toe nog niet online banden durven kopen, omdat ze moeilijkheden zien die er eigenlijk niet zijn,“ weet Maren Höfler van Autobandenmarkt.nl Een reden: Veel mensen weten niet wat er na de koop gebeurt – per slot van rekening zijn de banden dan nog niet aan de auto gemonteerd. Moeten online kopers dus zelf maar de vaardigheden van automonteurs ontwikkelen? Mevrouw Höfler kan hen geruststellen: „U hoeft zich geen zorgen te maken, wij weten dat bijna niemand het gereedschap in zijn garage heeft om nieuwe banden op de velgen te zetten. Zelfs een normale bandenwissel durft bijna niemand aan – en met reden.“ Autobandenmarkt.nl zet daarom in op samenwerking met een hecht netwerk van servicepartners – garages in de buurt, die direct tijdens de bestelprocedure gratis als ontvanger van de levering kunnen worden gekozenen die de nieuwe banden vakkundig monteren. Alleen al in Nederland werkt Autobandenmarkt.nl samen met 1.000 servicepartners. „Op die manier kunnen automobilisten zowel van de capaciteiten van de online handel als van de persoonlijke online-service van regionale partners profiteren,“ legt mevrouw Höfler uit. En ook de keuze van de banden die bij uw auto passen is bij Autobandenmarkt.nl heel eenvoudig: Met behulp van informatie uit het kentekenbewijs kunt u in de webshop alleen de zoekresultaten zien en kiezen die goedgekeurd zijn voor uw auto. „Er staat dus bij ons wat dat betreft dus niets meer in de weg van een portemonnee die geen geweld is aangedaan, veiligheid en comfort“, aldus mevrouw Höfler.

Over Autobandenmarkt.nl:

Bij Autobandenmarkt.nl kunnen belangstellenden kiezen uit meer dan 100 bandenmerken en meet dan 25.000 modellen: daaronder ook telkens de banden die als beste uit de tests zijn gekomen. Banden voor personenauto‘s, motoren evenals vrachtwagens, nutsvoertuigen en bussen maken ook deel uit van de portefeuille naast volledige wielen, velgen en vervangonderdelen en accessoires voor personenauto‘s. Bijzonder praktisch: De nieuwe banden worden snek en gratis* op elk gewenst adres geleverd. De kopers kunnen bij het online aankopen van de banden ook heel eenvoudig een van de meer dan 1.000 professionele montagepartners kiezen die dan de nieuwe banden vakkundig monteert. Vele van de garages die met ons samenwerken bieden ook nog andere bandenservice aan.

*vanaf 2 banden

Banden online kopen:

www.reifendirekt.de, www.reifendirekt.at, www.reifendirekt.ch, www.123pneus.ch, www.autobandenmarkt.nl, www.123pneus.fr, www.mytyres.co.uk, www.gommadiretto.it, www.neumaticos-online.es en in vele van de Delticom online shops.

Alles over banden van A tot Z: www.banden.nl

Bandentests: www.autobandentest.com

Informatie over het bedrijf: www.delti.com

Contacts

Contactpersoon voor de pers:
insignis Agentur für
Kommunikation GmbH (GPRA)
Henning Jahns
Luisenstraße 5
30159 Hannover
Tel.: +49-511-132214-14
Fax: +49-511-132214-99
delticom@insignis.de

Delticom AG
Brühlstrasse 11
30169 Hannover
presse@delti.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr