18:03 uur 15-03-2019

Het Amsterdam Universitair Medisch Centra gaat als eerste ziekenhuis in Nederland real-time MRI-geleide cardiale catheter ablaties voor de behandeling van hartritmestoornissen toepassen.

Imricor tekent eerste commerciële overeenkomst in Nederland voor het Advantage-MR-systeem.

MINNEAPOLIS–(BUSINESS WIRE)– Imricor kondigde vandaag aan dat het zijn eerste commerciële overeenkomst in Nederland heeft getekend met Amsterdam Universitair Medisch Centra (UMC), locatie VUmc, voor het Advantage-MR™ EP recorder/stimulatorsysteem. Met deze overeenkomst is Amsterdam UMC de eerste locatie in Nederland waar het Advantage-MR-systeem geïnstalleerd wordt en real-time MRI-geleide catheter-ablaties voor de behandeling van hartritmestoornissen uitgevoerd gaan worden. Hiermee is het Amsterdam UMC een van de eersten in de wereld die elektrofysiologische procedures doormiddel van interventionele cardiale MRI (iCMR) klinisch gaan toepassen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190315005318/nl/

iCMR Field+Lab team, Amsterdam UMC (Photo: Business Wire)

iCMR Field+Lab team, Amsterdam UMC (Photo: Business Wire)

De “klinische introductie van het MRI-geleide cardiale-ablatiesysteem van Imricor luidt een nieuw tijdperk in voor de cardiologie,” zei Dr. Marco Götte, oprichter van het interventionele cardiale magnetische resonantie (iCMR) Field+Lab en cardioloog aan het Amsterdam UMC. “Deze baanbrekende technologie zal de manier waarop wij in Amsterdam UMC over de behandeling van hartritmestoornissen denken fundamenteel veranderen. Met MRI-geleide procedures werken electrofysiologen en beeldvormende cardiologen nauw samen om geavanceerde behandelingsplannen te ontwikkelen die worden gebaseerd op de individuele, unieke textuur van het hart van een patiënt in relatie tot zijn ziektebeeld. Dit heeft het potentieel om de hartzorg voor patiënten met structurele hartkwalen en hieraan gerelateerde hartritmestoornissen wezenlijk te verbeteren.”

Het Advantage-MR-systeem van Imricor en Vision-MR-apparaten is een systeem dat cardiologen in staat stelt om cardiale ablatieprocedures met real-time MRI-begeleiding uit te voeren. In tegenstelling tot conventionele procedures geleid door röntgenstralen, maken ablaties geleid door MRI hetcardiologen mogelijk de behandelstrategie te individualiseren op basis van de unieke cardiale structuur en het substraat bij elke patiënt, kan tijdens de eerste procedure de kwaliteit van de laesies direct worden beoordeeld en kunnen lacunes (‘gaps’)in de ablatielijnen direct worden aangevuld. Deze voordelen hebben de potentie de uitkomst voor de patiënt te verbeteren en bieden een veiligere, meer kosten-effectieve behandeling– dit alles in een omgeving die vrij is van röntgenstraling, waardoor veel veiliger voor zowel de patiënt als de arts.

“Ik ben erg trots, samen met Imricor en Dr. Götte en Dr. Allaart, dat ons hartcentrum zo’n fundamentele innovatie kan introduceren en toepassen. Wij beschouwen deze nieuwe technologie een belangrijke mijlpaal in het ontsluiten van het volledige potentieel van MRI op het gebied van cardiologie,” zei Prof. Albert (Bert) van Rossum, vicedirecteur van Divise III, Hartcentrum Amsterdam UMC, afdelingshoofd Cardiologie VUmc, en aanstaande voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Cardiologie.

“Wij zijn enthousiast over de kans om met het team van wereldklasse van het Amsterdam UMC samen te werken,” zei Steve Wedan, CEO van Imricor. “Als eerste Nederlandse locatie die stralingsvrije MRI-geleide cardiale ablaties voor de behandeling van hartritmestoornissen aan hun patiënten aanbiedt, heeft Amsterdam UMC opnieuw zijn leidende positie aangetoond in Nederland en wereldwijd.”

Over Imricor

Imricor Medical Systems is een particuliere onderneming die zich inzet voor het ontsluiten van het potentieel van invasieve cardiale magnetische resonantie (iCMR) door middel van het leveren van MR-compatibele systemen en apparaten waarmee artsen cardiale ablaties kunnen uitvoeren onder realtime MRI-begeleiding.

Over het Amsterdam Universitair Medisch Centra, locatie VUmc

In Juni 2018 bundelden de in Amsterdam gevestigde universitaire medische centra VUmc en AMC hun krachten, tot Amsterdam UMC, met meer dan 15.000 gezondheidszorgprofessionals in dienst en een jaarlijkse omzet van 2 miljard euro. Amsterdam UMC biedt complexe patiëntenzorg en huisvest acht geïntegreerde onderzoekinstituten. Door hun krachten te bundelen, zijn deze onderzoekinstituten een aantrekkelijke partner voor grootschalige, internationale studies.

Contacts

Jodi Lamberti – Imricor
+1 952.818.8417; info@imricor.com
www.imricor.com

Daniela Cohen – Amsterdam Universitair Medisch Centra, locatie VUmc
+31 (0)20-4443444; d.cohen@vumc.nl