19:20 uur 11-03-2019

Loek van den Boog treedt toe tot General Atlantic als speciaal adviseur

LONDEN & AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– General Atlantic, een toonaangevende wereldwijde verstrekker van groeikapitaal, heeft vandaag aangekondigd dat Loek van den Boog, voormalig voorzitter van Mendix en Myriad, is toegetreden als speciaal adviseur en voorzitter van General Atlantic Netherlands. Dhr. Van den Boog keert terug naar de onderneming na deze eerder gesteund te hebben als speciaal adviseur tussen 1996 en 2004. Tijdens zijn eerdere dienstverband bij General Atlantic zat hij in de raad van bestuur van een aantal portfoliobedrijven, waaronder Global Collect en Patni Computer Systems. Bij zijn terugkeer wordt van hem verwacht dat hij gebruik maakt van zijn software- en technologie-expertise en zijn uitgebreide netwerk om strategische steun en advies te bieden aan de beleggingsteams en portfoliobedrijven van de onderneming.

Het General Atlantic-team van speciale adviseurs, bestaande uit senior leidinggevenden van over de hele wereld, delen diepgaande expertise en best practices voor het opbouwen van bedrijven ter ondersteuning van het doel van de onderneming om strategische waarde toe te voegen aan groeibedrijven die marktleider willen worden.

“Loek biedt ongeëvenaarde ervaring in het leiden van snelgroeiende softwarebedrijven en het ontwikkelen en uitvoeren van internationale expansiestrategieën,” aldus Gabriel Caillaux, Managing Director en hoofd van EMEA voor General Atlantic. “Namens het hele team van General Atlantic verwelkomen we Loek weer terug bij de onderneming en kijken ernaar uit om met hem samen te werken.”

Dhr. Van den Boog is een leidinggevende, onafhankelijke consultant en particuliere belegger in de software-industrie. Hij is momenteel voorzitter van de raad van toezicht van Five Degrees, een aanbieder van digitale banktechnologie, en adviseert Vallstein, een toonaangevende leverancier van oplossingen voor bankrelatiebeheer in Amsterdam. Dhr. Van den Boog bekleedde eerder leidinggevende functies in internationale softwarebedrijven en was voorzitter of bestuurslid van verschillende private en publieke bedrijven, waaronder Oracle, Mendix, Global Collect, Myriad Group, FICS en Patni Computer Systems, waar hij diende als uitvoerend bestuurder en interim CEO tussen 2009 en 2010.

“Ik ben verheugd om terug te keren naar General Atlantic om te werken met haar investeringsteams en een portfolio van groeibedrijven die de industrie willen leiden en ontwrichten,” verklaarde dhr. Van den Boog. “Ik hoop dat de breedte van het perspectief dat ik heb opgedaan in mijn carrière tot nu toe – in leidinggevend, niet-leidinggevend en adviserend opzicht – General Atlantic en haar portfoliobedrijven goed van dienst zal zijn.”

Dhr. Caillaux voegde eraan toe: “Ik wil graag Jan-Michiel Hessels bedanken, die vijf jaar speciale adviseur is geweest bij General Atlantic, voor zijn waardevolle bijdragen aan de onderneming en voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld bij het adviseren en versnellen van de groei bij onze portfoliobedrijven. We wensen hem het allerbeste voor zijn volgende uitdaging.”

In de EMEA-regio heeft General Atlantic 27 investeringsprofessionals die gevestigd zijn in haar kantoren in Londen, Amsterdam en München. De onderneming investeert sinds 1989 in de regio met een totale investering van ongeveer $ 7,5 miljard vanaf 31 december 2018. De onderneming investeert in vier belangrijke sectoren, waaronder financiële dienstverlening, gezondheidszorg, technologie en consumenten. General Atlantic investeert in een aantal toonaangevende snelgroeiende bedrijven in de EMEA-regio, waaronder Adyen, Argus Media, ControlExpert, FlixBus, Greensill, Hemnet, Hyperion Insurance Group, IHS Markit, Joe & the Juice, Kauferportal, ManoMano, Network International, NUCOM Group, OpenClassrooms, PowerCloud, Property Finder, Saxo Bank, Sézane, Studio Moderna en Typeform.

Over General Atlantic

General Atlantic is een toonaangevende wereldwijde verstrekker van groeikapitaal die kapitaal en strategische ondersteuning biedt aan groeibedrijven. General Atlantic werd opgericht in 1980 en combineert een gezamenlijke wereldwijde aanpak, sectorspecifieke expertise, een beleggingshorizon op lange termijn en een diepgaand inzicht in groeifactoren om samen te werken met geweldige ondernemers en managementteams voor de opbouw van uitzonderlijke bedrijven wereldwijd. General Atlantic beschikt over meer dan 150 beleggingsprofessionals in New York, Amsterdam, Beijing, Greenwich, Hong Kong, Jakarta, Londen, Mexico City, Mumbai, München, Palo Alto, São Paulo, Shanghai en Singapore. Ga voor meer informatie over General Atlantic naar de website: www.generalatlantic.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mary Armstrong
General Atlantic
media@generalatlantic.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr