13:01 uur 11-03-2019

Lancering van Nara Solar – een nieuw Europees platform voor ontwikkeling van zonne-energie

  • Macquarie’s Green Investment Group en Univergy International kondigen de oprichting van Nara Solar aan
  • Nara Solar zal zich specialiseren in de ontwikkeling van fotovoltaïsche zonne-energieprojecten in vroege stadia en op kleine tot grote schaal
  • Het platform heeft zijn hoofdkantoor in Madrid en zal in heel Europa actief zijn om een eerste pijplijn van meer dan 700 MW te ontwikkelen in Spanje, Frankrijk en Nederland.

LONDEN & EDINBURGH, Schotland–(BUSINESS WIRE)– Nara Solar, een nieuwe Europese ontwikkelaar van zonne-energie, kondigt haar lancering aan. Nara Solar is een 50:50 joint venture tussen Macquarie’s Green Investment Group (GIG) [1] en Univergy International [2] en zal zonne-energieprojecten in vroege stadia en op kleine tot grote schaal ontwikkelen vanuit haar operationele basis in Spanje.

Nara Solar zal in eerste instantie het bestaande Europese portfolio van Univergy International van meer dan 35 projecten ontwikkelen, in totaal meer dan 700 MW. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Madrid en het zal opereren vanuit vier kantoren in Spanje; de Spaanse markt zal een centrale focus zijn voor Nara Solar, met als streven om de capaciteit van haar huidige Spaanse portfolio in het komende jaar te verdrievoudigen.

De Europese markt biedt aanzienlijke kansen voor de ontwikkeling van zonne-energie. Naar verwachting zal meer dan 93 GW aan nieuwe zonne-energiecapaciteit in Europa worden geïnstalleerd tussen 2018 en 2022, met meer dan 8 GW in Spanje, wat een jaarlijkse Spaanse groei van 21% vertegenwoordigt. Zonne-energie is nu een van de goedkoopste vormen van hernieuwbare energie in heel Europa en in 2018 vond de levering plaats van de eerste subsidievrije, door PPA gesteunde zonne-energieprojecten, geleverd in Spanje [3].

Yago Acon, CEO van Nara Solar, verklaarde: ‘De Europese markt voor zonne-energie maakt een periode van aanzienlijke groei door, met name in Spanje, waar de dalende kosten de heropflakkering van de industrie hebben gestimuleerd. Het is een opwindende tijd om een nieuw zonne-ontwikkelingsplatform te creëren dat nieuwe investeringsmogelijkheden zal genereren en de groei van zonne-energie in heel Europa zal helpen stimuleren.’

Noot voor de redactie

[1] Green Investment Group Limited (GIG) is een specialist in projectontwikkeling en hoofdinvestering in groene infrastructuur. Dankzij hun staat van dienst, expertise en bekwaamheid zijn ze een wereldwijde leider op het gebied van groene investeringen die zich toelegt op de ondersteuning van de groei van de wereldwijde groene economie. Als onderdeel van de Macquarie Group zijn ze een van ‘s werelds grootste teams van gespecialiseerde groene investeerders.

[2] Univergy International is een bedrijf voor de ontwikkeling van hernieuwbare energie dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling, bouw en exploitatie van fotovoltaïsche zonne-energieprojecten. De groep is gevestigd in Tokyo en Madrid en is op bijna elk continent actief via haar wereldwijde projectenportfolio van meer dan 2,6 GW. .

[3] Wereldwijde marktvooruitzicht 2018 – 2022 van Solar Power Europe

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Yago Acon, Nara Solar
Tel: +34 699 300 930
Email: yago.acon@narasolar.com