13:39 uur 08-03-2019

Zuid-Korea meest geavanceerd in 5G leiderschap volgens Arthur D. Little analyse

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Met de versnellende uitrol van 5G-netwerken heeft Arthur D. Little (ADL) de 5G Country Leadership Index gepubliceerd. De benchmark, welke 40 landen omvat, identificeert Zuid-Korea als duidelijke leider, gevolgd door de Verenigde Staten. Andere 5G-leiders zijn Australië, Qatar, Zwitserland, Finland, Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten. Frankrijk en Duitsland volgen op achterstand, terwijl Italië en het VK iets achterlopen op de leidende landen.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190308005218/nl/

Arthur D. Little 5G Leadership Index (Photo: Business Wire)

Arthur D. Little 5G Leadership Index (Photo: Business Wire)

Regionaal gezien is Zuidoost-Azië het verst met de ontwikkelling, waarbij bijvoorbeeld Zuid-Korea de Olympische Winterspelen benut om zijn capaciteiten te etaleren. De VS zijn een van de eersten die commerciële 5G-diensten hebben gelaceneerd. De Samenwerkingsraad van de Arabische Golfstaten (GCC) gaat ook voorop, terwijl Europa over het algemeen achterblijft als gevolg van haar heterogene infrastructuur en fragmentatie en de in veel landen langlopende processen voor toewijzingen van het frequentie-spectrum.

De Index is gebaseerd op een gedetailleerde analyse van de technische infrastructuur en de neiging tot 5G-commercialisering. Leiders hebben 5G-spectra reeds toegewezen, hoogwaardige backhaul-infrastructuur geïmplementeerd, ambitieuze doelen aangekondigd voor de lancering van 5G of hebben deze reeds gelanceerd en hebben met succes meerdere use-cases getest. Bovendien tonen deze landen bereidheid om nieuwe diensten aan te nemen en ishet concurrentieniveau daar om commercialisering te bevorderen.

De bevindingen van de 5G Leadership Index valideren het ADL-rapport uit 2017 over de vijf mogelijke implementatiemodellen voor 5G. Globaal gezien zijn Gigabit-breedband voor thuis, toekomstige bedrijfsnetwerken en digitale industriële ecosystemen de modellen die de 5G-vooruitgang het meest hebben gedreven. 5G Fixed-Wireless-Access verbetert bijvoorbeeld de dekking van Gigabit-breedband, waar de VS hard aan werkt. 5G staat centraal in de volgende fase van digitalisering en biedt de altijd beschikbare, hoge snelheid- en hoge capaciteitsnetwerken die nodig zijn voor industriële procesautomatisering, autonome voertuigen, robotica en kunstmatige intelligentie.

Karim Taga, Managing Partner en Global Practice Leader TIME bij Arthur D. Little legt uit: “Concurrentievermogen van bedrijven zal in de toekomst afhangen van 5G-netwerken, wat hun snelle implementatie essentieel maakt. Hoewel Zuid-Korea momenteel de duidelijke leider is, gaan veel anderen ook verder dan proeven om 5G-netwerken te lanceren. We verwachten dat de acceptatie in Q3 / 4 2019 zal versnellen door de lancering van 5G-apparaten op het Mobile World Congress van vorige week. In 2019 verwachten we dat tientallen telecom operators 5G-services commercieel lanceren, waardoor ze uiteindelijk de positie van hun landen zullen verbeteren. De race is gaande!” Het volledige rapport is op aanvraag beschikbaar. Voor meer informatie, klik hier: www.adl.com/5GLeadershipIndex

Contacts

Cate Bonthuys
Tel: +44 7746546773
cate@catalystcomms.co.uk

Check out our twitter: @NewsNovumpr