15:00 uur 07-03-2019

CycloMedia neemt Floating Point FX over om groei in de VS en wereldwijd te bevorderen

Acquisitie versterkt CycloMedia’s aanwezigheid VS, breidt data-analyse-mogelijkheden uit

ZALTBOMMEL, Nederland–(BUSINESS WIRE)– CycloMedia, de toonaangevende internationale leverancier van nauwkeurige data van de openbare ruimte en data-analyse, heeft Floating Point FX overgenomen. Dit is een 3D modelleerbedrijf uit Madison, Wisconsin.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190307005307/nl/

CycloMedia (Photo: Business Wire)

CycloMedia (Photo: Business Wire)

Floating Point FX (FPFX) biedt verschillende markten die gebruikmaken van geospatiale data, krachtige platforms-as-a-service voor data-visualisatie en -analyse. Met behulp van mobiele LiDAR en beeldanalyse technieken produceert Floating Point FX zeer gedetailleerde 3D-visualisaties van omgevingen op straatniveau. Het bedrijf heeft onder meer de transportsector, nutsbedrijven, de communicatiesector en de overheid voorzien van zeer nauwkeurige data-analyse-oplossingen. In toenemende mate zijn deze oplossingen, die de workflow verbeteren, gebaseerd op CycloMedia’s zeer nauwkeurige 3D-beelden en LiDAR-gegevens.

CycloMedia en Floating Point FX bieden samen een breed scala aan diensten op het gebied van beeldanalyse, waaronder LiDAR-scanning, 3D-modellering en 3D realtime scène-opnames. Organisaties kunnen zo gebruikmaken van complete oplossingen voor visualisatie, ontwerp en analyse.

De overname stelt CycloMedia in staat om de activiteiten in Noord-Amerika verder uit te bouwen en een grote verscheidenheid van bedrijven en overheidsinstellingen van zeer nauwkeurige data en beeldmateriaal op straatniveau te voorzien. De acquisitie zal ook toekomstige uitbreiding in andere landen mogelijk maken.

De klanten van CycloMedia en Floating Point FX zullen beter worden bediend met het gecombineerde aanbod. Het levert een nauwkeurige digitale weergave van de buitenwereld, zodat klanten fysieke infrastructuren op afstand kunnen beoordelen, analyseren en meten.

“Dit is een strategische acquisitie voor CycloMedia die ons team versterkt, onze capaciteit vergroot en ons aanbod uitbreidt om onze groei te versnellen. Onze uitgebreide aanwezigheid in de VS is een essentieel onderdeel van de wereldwijde groeistrategie van CycloMedia”, aldus Joe Astroth, CEO US van CycloMedia.

“De externe wereld wordt steeds complexer. De integratie van de data- en data-analyse-mogelijkheden van onze twee bedrijven zal ons helpen om te voldoen aan de groeiende vraag van onze klanten naar een zeer nauwkeurige, real-time digitale weergave van hun omgeving. Na het afronden van deze acquisitie zullen wij ook naar mogelijkheden kijken om Floating Point’s technologie verder in Europa te introduceren”, zegt Frank Pauli, CEO van CycloMedia.

De deal volgt een significante investering van Volpi Capital in CycloMedia in augustus 2018. Volpi Capital is een Europese private equity firma gespecialiseerd in het middensegment van de markt. De Floating Point FX-acquisitie maakt deel uit van CycloMedia’s investeringsstrategie voor data analyse, die het bedrijf vorig jaar aangekondigde.

Financiële details van de overeenkomst worden niet bekendgemaakt.

Over CycloMedia
CycloMedia werd in 1980 opgericht en is de toonaangevende internationale leverancier van data- en softwareoplossingen die de buitenwereld nauwkeurig op het scherm virtualiseren. De klanten van CycloMedia ontvangen praktische inzichten van het geodata-platform. Hiermee kunnen ze dagelijks op afstand nauwkeurige beslissingen nemen en uitvoeren en zo een uitzonderlijke ROI realiseren. CycloMedia richt zich met zijn oplossingen op belastingaanslagen, vermogensbeheer, openbare veiligheid, bouw & techniek, nutsvoorzieningen & transport en verzekeringen & onroerend goed. CycloMedia heeft tweehonderd mensen in dienst en heeft zijn hoofdkantoor in Zaltbommel. Er zijn nevenvestigingen in de VS en Duitsland. Meer informatie is te vinden op www.cyclomedia.com

Contacts

Frank Pauli, CEO, CycloMedia
+31 6 122 38 319
fpauli@cyclomedia.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr