16:17 uur 01-03-2019

Verklaring van Arrowgrass over de aankondiging van Basware dat de gesprekken met Tradeshift zijn stopgezet

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De beleggingsfondsen van Arrowgrass Capital Partners LLP (“Arrowgrass”) nemen kennis van de aankondiging van Basware Corporation (“Basware”) van vandaag dat de gesprekken met Tradeshift Holdings Inc (“Tradeshift”) over een mogelijke aanbestedingsofferte voor Basware zijn stopgezet. Daarnaast merkt Arrowgrass op dat de onherroepelijke verbintenis die het met Tradeshift heeft ondertekend om een offerte voor ongeveer 25% van de Basware-aandelen in zijn bezit te aanvaarden, indien die offerte uiterlijk op 28 februari 2019 aan een prijs van minstens 46,5 EUR per Basware-aandeel was ingediend, vandaag vervalt.

Basware kondigde de mogelijke aanbestedingsofferte van Tradeshift aan in november 2018. Arrowgrass ondertekende een onherroepelijke verbintenis nadat het rechtstreeks door Tradeshift was benaderd om steun te vragen bij zijn mogelijke aanbestedingsofferte. Op basis van de kennis van Arrowgrass dat de specifieke zaken met betrekking tot Basware tevredenstellend waren en dat Tradeshift meer tijd nodig had om de financiering rond te krijgen, verlengde Arrowgrass te goeder trouw zijn onherroepelijke verbintenis tot 28 februari 2019, en nam daarbij onder meer aan dat de financiering van Tradeshift binnen die vooropgestelde termijn in orde zou zijn.

Arrowgrass is ervan overtuigd dat de waarde van Basware voor alle aandeelhouders van Basware wordt gemaximaliseerd door een combinatie van Basware met een strategische koper of de acquisitie van het bedrijf door particulier risicokapitaal. Arrowgrass zal constructief samenwerken met de raad van bestuur van Basware en de adviseurs om ervoor te zorgen dat alle strategische alternatieven actief worden nagestreefd. Arrowgrass verklaart bovendien dat het nu Arma Partners LLP (“Arma Partners”) als zijn financiële adviseur in deze zaak heeft aangesteld.

Over Arrowgrass

Arrowgrass Capital Partners is een in Londen gevestigde alternatieve vermogensbeheerder die werd opgericht in februari 2008. Momenteel beheert Arrowgrass de volgende vier fondsen: Arrowgrass Master Fund Ltd., Arrowgrass Equity Focus Fund Limited, Arrowgrass Customised Solutions I Limited en Arrowgrass Inflection Fund Limited.

Arma Partners LLP (“Arma Partners”), dat gemachtigd en gereguleerd is door de Financial Conduct Authority in het Verenigd Koninkrijk, treedt exclusief voor Arrowgrass op en voor niemand anders in verband met de hier vernoemde zaken. In het kader van deze zaken zullen Arma Partners, zijn afdelingen en de respectieve partners, leden, beambten, adviseurs, werknemers en tussenpersonen daarvan niemand anders als hun klant beschouwen, noch zullen zij verantwoordelijk zijn voor het bieden van de bescherming die hun klanten toekomt of van het advies in verband met de hier vernoemde zaken aan iemand anders buiten Arrowgrass.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Arma Partners
David Smith
+44 207 290 8100
Media
Shawn Pattison
Abernathy MacGregor
(857) 205-8923 / (212) 371-5999

Kyla MacLennan
Abernathy MacGregor
(646) 939-3062 / (212) 371-5999

Check out our twitter: @NewsNovumpr