17:12 uur 27-02-2019

IWBI genoemd op jaarlijkse lijst van Fast Company met de World’s Most Innovative Companies voor 2019

WELL zet meteorische opname voort en heeft nu circa 28 miljoen vierkante meter aan geregistreerde en gecertificeerde ruimte in 48 landen, en dit neemt nog steeds toe

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Het International WELL Building Institute (IWBI) staat vermeld op de lijst met World’s Most Innovative Companies van Fast Company en houdt daarmee het momentum rond WELL in 2019 op volle kracht. De lijst eert bedrijven die de grootste impact hebben op zowel de industrie als de cultuur. IWBI leidt de wereldwijde beweging voor de transformatie van onze gebouwen en gemeenschappen om gezondheid en welzijn voor iedereen te helpen realiseren.

“In 2018 hebben we WELL v2 gelanceerd, het portfolioprogramma voor bestaande gebouwen verbeterd, onze geografische voetafdruk uitgebreid en een aantal belangrijke mijlpalen voor acceptatie bereikt in branches en sectoren,” aldus voorzitter en CEO Rick Fedrizzi van IWBI. “Dat succes is stevig gebouwd op een interne cultuur van innovatie – in ons product, in ons leveringsmodel en in de manier waarop we met onze klanten omgaan. Om uitgeroepen te worden tot nr. 6 in de wellness-categorie op een lijst met leiders als Peloton en Parsley Health stemt ons nederig en is bevredigend.”

Fedrizzi merkte op dat IWBI in 2018 circa 12,5 miljoen vierkante meter heeft geregistreerd, een groei van 108% ten opzichte van 2017. Hiervan kwam bijna de helft uit portfolio’s en terugkerende klanten, en de rest uit individuele projecten. “In 2018 hebben we 82 projecten tot en met de certificering ondersteund, een stijging van 78% ten opzichte van 2017. Gecertificeerde vierkante meters zijn in 2017 met 203% gegroeid,” stelde Fedrizzi.

Opmerkelijke WELL-certificeringen en -prestaties in 2018 omvatten:

  • Eerste certificeringen in Ierland (Arup), Finland (Green Building Partners), Zweden (Castellum), Polen (BuroHappold), Nederland (Cairn Real Estate) en Italië (Jacobs)
  • Eerste gecertificeerd platinum-project in Europa (The Crown Estate, VK)
  • Het eerste dubbel gecertificeerde project van Europa op hetzelfde terrein: een basisstructuur en inrichting voor huurders (Sogeprom, Frankrijk)
  • Europa’s grootste ruwbouwproject (Gmp Property, Spanje)
  • ‘s Werelds grootste gecertificeerde commerciële interieurproject (Deloitte, VK)
  • Eerste geregistreerde projecten in Noorwegen, Turkije, België, Roemenië en Luxemburg, met 21 landen die nu in heel Europa vertegenwoordigd zijn
  • 22 vertegenwoordigers die deelnamen aan de WELL Concept Advisories

“Onze geweldige WELL AP-gemeenschap krijgt veel erkenning voor onze voortdurende opname,” merkte Fedrizzi op. “Vandaag hebben we meer dan 7500 WELL AP’s en aspiranten over de hele wereld, en de lancering van WELL v2 heeft veel mensen geïnspireerd om tegemoet te komen aan de strengheid en de beloningen van dit niveau van toewijding aan WELL.”

Fedrizzi gaf te kennen dat wat WELL onderscheidt, haar vereiste voor prestatietests is. “We evalueren meer dan 60 prestatie-indicatoren, vereisen meer dan 20 tests en gebruiken meer dan 10 apparaten om de prestaties van uw ruimte daadwerkelijk te verifiëren. Leiders willen niet raden – ze moeten het weten.”

“Met de lancering van WELL v2 waar we samen met onze klanten aan hebben gewerkt, met het lopende portfolioprogramma met bijna 30 wereldwijde deelnemers, nieuwe marketing- en verkoophulpmiddelen, inspirerende educatieve inhoud, nieuw onderzoek en ROI-gegevens en een opnieuw ontworpen WELL-projectplatform dat waarde toevoegt zodra een project in het systeem komt, kijken we uit naar verdere groei,” verklaarde Fedrizzi. “Wat nog belangrijker is, we zijn verheugd om de katalysator te zijn voor een tweede golf van duurzaamheid, gebaseerd op menselijke gezondheid en welzijn via gebouwen die mensen helpen zich te ontplooien.”

“De ongelooflijke vooruitgang die in Europa is geboekt, vertegenwoordigt de verbintenis van onze toegewijde WELL-gemeenschap om te voorzien in betere gebouwen waarin mensen kunnen opbloeien,” stelde Ann Marie Aguilar, Director of Operations van IWBI, Europa. “Momenteel komen meer dan 6 miljoen vierkante meter onroerend goed en bijna 400 projecten tegemoet aan WELL op heel het continent. We zijn verheugd om voort te bouwen op dit succes door voorstander te zijn van een agenda van toegankelijkheid, gezondheidsgelijkheid en lokalisatie om individuele markten te ondersteunen bij de geografische gezondheidsproblemen die hen het meest raken.”

Over IWBI en WELL

Het International WELL Building Institute™ (IWBI™) leidt de wereldwijde beweging om onze gebouwen en gemeenschappen te transformeren op manieren die mensen helpen bloeien. Het WELL v2™-proefproject is een recent gelanceerde versie van de populaire WELL Building Standard™, en het WELL Community Standard™-proefproject is een classificatiesysteem op wijkschaal dat een nieuw wereldwijd referentiepunt vormt voor gezonde gemeenschappen. WELL is exclusief gericht op de manier waarop gebouwen en gemeenschappen, en alles wat erin zit, ons comfort kunnen verbeteren, betere keuzes kunnen bevorderen en over het algemeen onze gezondheid en ons welzijn kunnen verbeteren in plaats van te schaden. IWBI mobiliseert en brengt de welzijnsgemeenschap voor vastgoed bijeen door beheer van de WELL AP™-referentie, het streven naar toepasbaar onderzoek, de ontwikkeling van educatieve middelen en pleitbezorging voor beleid dat overal de gezondheid en het welzijn bevordert. Voor meer informatie over IWBI en WELL kunt u hier terecht.

INTERNATIONAL WELL BUILDING INSTITUTE, IWBI, de WELL BUILDING STANDARD, WELL v2, WELL CERTIFIED, WELL AP, WELL en andere, en hun gerelateerde logo’s zijn handelsmerken of certificeringsmerken van International WELL Building Institute pbc in de Verenigde Staten en andere landen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Kristen Coco
media@wellcertified.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr