22:55 uur 26-02-2019

Selexis SA en Turgut Pharmaceuticals breiden relatie voor ontwikkeling van biosimilars uit door twee commerciële licentieovereenkomsten te ondertekenen

Onder de nieuwe CLO’s zal Selexis de pijplijn van biosimilar-producten in de oncologie van Turgut helpen te verbeteren

GENÈVA & ISTANBUL–(BUSINESS WIRE)– Selexis SA en Turgut Pharmaceuticals (Turgut Ilaclari A.S.) hebben vandaag aangekondigd dat ze twee commerciële licentieovereenkomsten (CLO’s) hebben ondertekend waarmee Turgut gebruik zal maken van Selexis’ SUREtechnology Platform™ en SURE CHO-M Cell Line™ voor de ontwikkeling van twee hoogwaardige biosimilar antilichamen: een controlepuntremmer voor de behandeling van bepaalde kankers en een monoklonaal antilichaam voor de behandeling van metastatische HER2-positieve borstkanker. Met de toevoeging van deze CLO’s werken de bedrijven nu samen om meerdere biosimilar-producten te ontwikkelen voor kanker en ontstekingsziekten. De bedrijven hebben de ondertekening van de meest recente eerdere CLO’s aangekondigd in december 2017.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190226006206/nl/

“In iets minder dan drie jaar tijd hebben we vijf commerciële licentieovereenkomsten ondertekend ten behoeve van de samenwerking met het Turgut-team om de pijplijn van hun hoogwaardige biosimilars te verbeteren. Onze technologie en cellijn hebben bewezen een grote impact te hebben op de ontwikkeling van biosimilars, wat ongelooflijk belangrijk is gezien de enorme behoefte om patiënten meer toegang te geven tot levensveranderende biologische geneesmiddelen,” aldus Marco Bocci, PhD, DPharm, Vice President Licensing & Business Development van Selexis. “Turgut deelt onze passie om patiënten sneller en kosteneffectiever kennis te laten maken met geavanceerde geneesmiddelen. Het succes dat we tot nu toe met Turgut hebben gezien, voedt onze samenwerking en we zijn verheugd om hun inspanningen om biosimilars op de markt te brengen te blijven ondersteunen onder deze nieuwe overeenkomsten.”

Het bedrijfseigen SUREtechnology Platform van Selexis vergemakkelijkt de snelle, stabiele en kosteneffectieve productie van vrijwel elk recombinant eiwit, inclusief biosimilars, en biedt een naadloze integratie van het ontwikkelingscontinuüm van biologische producten, van ontdekking tot commercialisering. Selexis maakt gebruik van het SUREtechnology Platform en heeft met succes vele biosimilars gegenereerd, waaronder producten die op de markt zijn, die glycan-profielen hebben die overeenkomen met oorspronkelijke producten.

“Deze twee producten zijn baanbrekende behandelingen die de toegankelijkheid voor een veel grotere patiëntenpopulatie kunnen vergroten,” stelde Serdar Alpan, MD, PhD, hoofd van de Biotechnology Group, Turgut Pharmaceuticals. “Als expert op het gebied van cellijnontwikkeling en gevestigde partner van Turgut, bieden de tools en technologieën van Selexis ons het concurrentievoordeel dat we nodig hebben om onze biosimilar-programma’s verder te ontwikkelen. We kijken uit naar het boeken van vooruitgang in deze programma’s.”

De Selexis SURE CHO-M-cellijn is een gepatenteerde hoogwaardige zoogdiercellijn die is afgeleid van CHO-K1-cellen en wordt gebruikt voor de productie van therapeutische recombinante eiwitten en monoklonale antilichamen. De groei- en productie-eigenschappen van de Selexis SURE CHO-M-cellijn zijn goed gedefinieerd en de voerstrategie is geoptimaliseerd, wat zorgt voor snellere en efficiëntere opschaling naar bioreactoren. Therapeutica die worden gegenereerd met behulp van Selexis SURE CHO-M-cellen zijn te vinden in zowel klinische proeven als in gecommercialiseerde producten.

Over Selexis SA

Selexis SA is de wereldleider in de ontwikkeling van cellijnen met de beste modulaire technologie en zeer gespecialiseerde oplossingen waarmee de life sciences-industrie snel innovatieve geneesmiddelen en vaccins kan ontdekken, ontwikkelen en commercialiseren. Onze wereldwijde partners maken gebruik van Selexis-technologieën voor de bevordering van meer dan 110 geneesmiddelen bij de klinische ontwikkeling en de productie van vier commerciële producten. Als onderdeel van een uitgebreid ontwikkelingsproces voor geneesmiddelen, verkorten de technologieën van het Bedrijf de ontwikkelingstermijnen en verminderen ze de productierisico’s. In juni 2017 werd Selexis onderdeel van de JSR Life Sciences Groep. Het CDMO-serviceaanbod van JSR maakt gebruik van de volledige mogelijkheden van Selexis’ eigen SUREtechnology Platform™ om een end-to-end-oplossing voor de industrie te bieden. Meer informatie is beschikbaar op www.selexis.com.

Over Turgut Pharmaceuticals

Turgut Group, met meer dan 50 jaar ervaring, is een van de grootste ondernemers van de Turkse farmaceutische industrie. De groep heeft onlangs haar farmaceutische activiteiten ondergebracht bij Turgut Pharmaceuticals, met een focus op biotechnologie. Met haar wereldwijde samenwerkingsverbanden, een volledig geïntegreerd ontwikkelingsplatform voor monoklonale antistoffen en de biotechnologieproductiefaciliteit volgens wereldwijde GMP-standaard, is Turgut Pharmaceuticals het toonaangevende biotechbedrijf in Turkije met de visie om hoogwaardige biosimilars te ontwikkelen die voldoen aan de strikte wettelijke vereisten van sterk gereguleerde markten zoals Europa en de Verenigde Staten. www.turgutilac.com.tr

 

VOOR MEER INFORMATIE

– Web  

www.selexis.com

– LinkedIn

www.linkedin.com/company/selexis-sa

– Twitter

www.twitter.com/SelexisSA

– Facebook

www.facebook.com/SelexisSA

LinkedIn-pagina van Turgut Pharmaceuticals: www.linkedin.com/company/10116105/

 

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediavragen voor Selexis
Mike Beyer
Sam Brown Inc.
+1 312-961-2502
mikebeyer@sambrown.com

Bedrijfsvragen voor Selexis
Robert Meister
Hoofd Corporate Communications
+1 602-953-1716
robert.meister@selexis.com

Bedrijfsvragen voor Turgut Pharmaceuticals
Serdar Recep Alpan
Hoofd Biotechnology Group
+902122801251
salpan@turgutilac.com.tr

Check out our twitter: @NewsNovumpr