18:50 uur 25-02-2019

Steve Lomax treedt in dienst bij Avalara als Managing Director voor Europa

BRIGHTON, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Avalara (NYSE: AVLR), een vooraanstaande leverancier van automatiseringssoftware voor fiscale naleving voor bedrijven van alle soorten en maten, heeft vandaag de benoeming aangekondigd van Steve Lomax als nieuwe Managing Director voor de regio EMEA. Vanuit het hoofdkantoor van de regio EMEA in Brighton wordt Lomax verantwoordelijk voor het dagelijks toezicht op de strategische activiteiten van het bedrijf binnen de regio, met speciale aandacht voor het stimuleren van de groei van de suite van oplossingen voor fiscale automatisering van het bedrijf. De benoeming van Lomax komt op een moment waarop strengere en complexere fiscale voorschriften, alsmede veranderende regels voor grensoverschrijdend verkeer binnen de regio, de noodzaak voor bedrijven om processen te automatiseren vergroten.

Met meer dan 25 jaar ervaring binnen de financiële dienstensector, kan Lomax bogen op een sterke reputatie met betrekking tot het bevorderen van groei op het gebied van software-as-a-service (SaaS), technologie en consultancy. Meest recentelijk bekleedde hij de functie van Managing Director voor de regio EMEA bij Cheetah Digital, de toonaangevende onafhankelijke cross-channel marketing solutions provider. Verder bekleedde hij hoge leidinggevende posities bij Experian, ClarityBlue en KPMG.

“Ik verheug me erop samen met het team van Avalara te werken aan de ontwikkeling van de positie van het bedrijf binnen de fiscale automatiseringssector in de regio EMEA. De regio heeft te maken met enkele aanzienlijke economische en regulatieve uitdagingen die een directe impact hebben op hoe bedrijven hun verplichtingen op het gebied van naleving en omzetbelasting kunnen beheren,” aldus Lomax.

Pascal van Dooren, EVP International bij Avalara, merkt op: “De positie van Managing Director voor de regio EMEA is cruciaal voor ons bedrijf, met name in deze tijd, met zoveel onzekerheid in heel Europa. We zijn heel blij Steve in onze gelederen te hebben en we verheugen ons op de positieve veranderingen die hij zal aanbrengen en invloed die hij zal uitoefenen op onze activiteiten op de markten in de regio EMEA, niet alleen vanuit een bedrijfsontwikkelingsperspectief, maar ook met betrekking tot de dagelijkse activiteiten van ons team.”

Avalara gaat door met investeren in haar team, haar technologie en haar expertise, met inbegrip van de overname dit jaar van de bedrijfsmiddelen van Compli, een bedrijf dat producenten van alcoholhoudende dranken helpt bij het naleven van de regels, en Indix, een vooraanstaand platform voor kunstmatige intelligentie.

Over Avalara

Avalara helpt bedrijven van alle soorten en maten om hun fiscale verplichtingen na te komen. In samenwerking met vooraanstaande leveranciers van ERP-, accountants- en e-commercesystemen en systemen voor financieel beheer, levert Avalara op de cloud gebaseerde nalevingsoplossingen voor diverse transactiebelastingen, met inbegrip van verkoop- en gebruiksbelasting, btw, accijnzen, communicatiebelasting en andere indirecte belastingen. Het hoofdkantoor van Avalara bevindt zich in Seattle. Verder heeft het bedrijf kantoren in de VS en andere delen van de wereld, waaronder in het Verenigd Koninkrijk, België, Brazilië en India. Meer informatie: avalara.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media
Jesse Hamlin
Avalara
media@avalara.com
518-281-0631

Beleggers
Kevin Faulkner
ICR, LLC
investor@avalara.com
206-641-2425

Check out our twitter: @NewsNovumpr