22:05 uur 25-02-2019

INNFOS intelligente robot XR1 onthuld op MWC

‘s Werelds eerste humanoïde servicerobot, aangedreven door SCA

BARCELONA–(BUSINESS WIRE)– Het Mobile World Congress (MWC), de jaarlijkse brancheconferentie, vond plaats van 25 t/m 28 februari in Barcelona, Spanje. Ter plaatse om 14:00 uur op 26 februari onthulde het Chinese R&D-team van INNFOS de intelligente servicerobot aangedreven door INNFOS SCA, XR-1.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190225006026/nl/

(Graphic: Business Wire)

(Graphic: Business Wire)

Met de demonstraties van begroeten, koffie serveren, dansen, Q&A en zelfs garengeleiding, trok de XR-1 de aandacht van vele aanwezigen en de media. Nog belangrijker is dat de robot de seriële compliante actuators presenteerde die door INNFOS zijn ontwikkeld. Dit is een belangrijke stap in de richting van het bouwen van een servicerobot die in staat is tot intieme menselijke interacties.

SCA verwijst naar de Smart Compliant Actuator die onafhankelijk is ontwikkeld door INNFOS. SCA integreert de onderliggende servodriver, hoge precisie encoder, krachtige borstelloze motor en lichtgewicht reductiemotor. Het is de basis van de XR-1 intelligente servicerobot. Alle gewrichten van de XR-1 worden geassembleerd met INNFOS SCA. Het belangrijkste kenmerk van SCA zijn de geïntegreerde meewerkende gewrichten die zowel hoge precisie als dynamische bewegingen kunnen bereiken met behoud van de veiligheidskenmerken.

Momenteel worden deze intelligente servicerobots veel gebruikt in bedrijven, zorginstellingen, huishoudens en andere omgevingen. Om veilige en intelligente interacties tussen mens en machine te bereiken, moeten servicerobots compliante besturingselementen bevatten, bestand zijn tegen schokken en de functies van een hoge precisie robot behouden.

INNFOS voldoet aan alle bovengenoemde vereisten, waardoor SCA een geavanceerde actuator is. Het INNFOS-team overwon veel technische problemen en verlaagde het volume van de actuators marginaal.

Tegelijkertijd verbetert het compliantiecontrolealgoritme de mens-machine-interactie aanzienlijk. SCA kan op grote schaal worden gebruikt in de machinebouw en -verwerking, lucht- en ruimtevaart, precisie-instrumenten, gezondheidszorg en andere gebieden.

Tijdens de expo toonde de XR-1 zijn dynamische mechanische prestaties en hoge integratie. Het wordt een nieuwe trend voor robotgewrichten in de toekomst!

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

INNFOS Drive (Beijing) Technologies Co.,Ltd
Catherine Liu
info@innfos.com
http://www.innfos.com/company

Check out our twitter: @NewsNovumpr