08:00 uur 25-02-2019

Beslechting van het geschil tussen de Republiek Guinee en BSG Resources

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– De Republiek Guinee en Nysco, de 100% aandeelhouder van BSG Resources (‘BSGR’) (samen ‘de partijen’), kondigen gezamenlijk de beslechting van hun geschil over mijnconcessies en vergunningen in de Republiek Guinee (‘Guinee’) aan.

Na deze overeenkomst doet BSGR afstand van haar vorderingen op blok 1 en 2 van SIMANDOU en zien beide partijen af van alle openstaande procedures.

Op verzoek van de Republiek Guinee gaat een nieuwe groep investeerders (gepresenteerd door en inclusief dhr. Beny Steinmetz) de afzetting in ZOGOTA exploiteren om ijzererts te exporteren, volgens een versneld tijdschema.

De partijen zijn verheugd dat deze overeenkomst een nieuw hoofdstuk in hun relatie opent dat de ontwikkeling mogelijk maakt van een mijnbouwproject van wereldklasse ten behoeve van de inwoners van Guinee.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor BSGR:
Buchanan
Bobby Morse, +44 (0)20 7466 5000
Senior Partner
BSGR@buchanan.uk.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr