01:13 uur 23-02-2019

Fantastec slaat handen ineen met Arsenal FC met lancering van officiële blockchain-app voor collectibles

Sporttechnologiebedrijf dat als eerste officieel erkende, op blockchain gebaseerde voetbalgerelateerde collectibles levert aan fans over de hele wereld

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– Fantastec heeft vandaag de eerste voetballicentieovereenkomst met Premier League-club Arsenal FC aangekondigd voor een nieuwe blockchain-app voor authentieke collectibles, genaamd Fantastec SWAP.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20190222005540/nl/

Arsenal players appear on Fantastec SWAP in official licensing deal (Graphic: Business Wire)

Arsenal players appear on Fantastec SWAP in official licensing deal (Graphic: Business Wire)

Het in Londen gevestigde Fantastec is een toonaangevende vernieuwer op het gebied van sportfantechnologie en de op blockchain gebaseerde ‘SWAP’-app zal een brede aantrekkingskracht hebben op wereldwijde sportliefhebbers, gamers en sportkaartverzamelaars.

Fantastec SWAP ontgrendelt unieke en authentieke clubinhoud via de app, zoals handtekeningen van spelers en exclusieve beelden. Met de innovatieve blockchain-technologie kunnen fans over de hele wereld nu officieel gelicentieerde collectibles van de club ontdekken, verzamelen en ruilen met andere fans, met volledig vertrouwen.

“Fantastec SWAP is een baandbrekend fenomeen voor internationale voetbalfans en ook voor de industrie voor sport-collectibles,” aldus Simon Woollard, Product Partner bij Fantastec. “De meerderheid van de sportfans is nu ‘mobile first’ en geografisch verwijderd van hun favoriete teams. Fantastec heeft een nieuwe benadering ontwikkeld voor fans om waardevollere relaties aan te gaan met de teams en de spelers waar ze van houden, door hun activiteiten in de app te belonen en hen in staat te stellen een echt deel van de geschiedenis van een club in bezit te hebben – met tijdstempel en veilig beschermd op de blockchain.” Woollard voegde hieraan toe: “We hebben geluk dat we kunnen werken met zo’n vooruitstrevende club als Arsenal die de waarde inziet van een betere verbinding met hun wereldwijde fans, terwijl de club tegelijk ook een veilig platform biedt voor wereldwijde fans om contact te maken en met elkaar verbinding te leggen.”

Peter Silverstone, Commercial Director van Arsenal, stelde: “Als voetbalfans herinneren velen van ons zich dat we spelerskaarten verzamelden en ruilden met vrienden. Dit initiatief met Fantastec SWAP brengt dat concept in de digitale wereld van vandaag de dag en geeft onze fans toegang tot unieke collectibles en content van Arsenal, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

Fantastec SWAP moedigt fans aan om hun ploegcollecties op te bouwen door in-app teampakketten te kopen en te ruilen met andere fans over de hele wereld. Voltooide collecties verdienen beloningen van de teams en bieden fans de mogelijkheid om moeilijkere verzamelniveaus te bereiken met zeldzamere collectibles en hogere beloningen. Het unieke blockchain-platform biedt sociale netwerk-achtige functies waarmee fans hun collectibles kunnen verbinden en ruilen met hetzelfde vertrouwen dat ze zouden hebben als ze fysiek interactie zouden hebben. Dit is vooral van vitaal belang bij het ruilen van zeldzame spelershandtekeningen.

“We hebben Fantastec SWAP gebouwd met een robuust blockchain-ecosysteem dat centraal staat, met de veeleisende infrastructuur- en beveiligingsnormen die worden gebruikt door de Bank of England. Blockchain gebruikt mathematica en codering om ervoor te zorgen dat alle transacties eerlijk en waarachtig zijn, zodat mensen over de hele wereld waardevolle dingen online met vertrouwen kunnen uitwisselen,” verklaarde Woollard. “We zijn verheugd over het feit dat Arsenal de eerste club is die met Fantastec SWAP op de markt komt. Ze zullen spoedig in goed gezelschap zijn met nog veel meer topvoetbalclubs die zullen volgen.”

Fantastec SWAP is nu beschikbaar in de App Store en Google Play over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.fantastec-swap.io

-Einde-

Over Fantastec

De ‘fan voorop’-benadering van Fantastec verbindt internationale fans met de sporten die hun dagelijks leven van energie voorzien. Fantastec is een unieke mix van wetenschappers, ingenieurs, data-analisten, ontwerpers, onderzoekers, creatieve mensen op het gebied van sportmarketing en communicatieprofessionals, en is bezig met het uitvinden van de toekomst van internationale fanbetrokkenheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Nick Clarke
nick.clarke@fantastec.io
+44 (0)20 3948 1057

Check out our twitter: @NewsNovumpr