06:00 uur 21-02-2019

Australië komt op als leidende innovator voor Agriculture 4.0

Investeerders en onderzoekers kijken naar Australië voor ontwikkeling van landbouw- en voedingstechnologie voor de toekomst

SYDNEY–(BUSINESS WIRE)– De lange en uitgesproken geschiedenis van Australië in landbouwonderzoek verstevigt de positie van het land als wereldwijde hub voor landbouw- en voedingstechnologie.

Australië wordt gestimuleerd door een verscheidenheid aan klimaten en ecosystemen, een stabiele en gunstige zakenomgeving en verbondenheid met de snel groeiende markten in Azië en benut deze voordelen om een centrum voor agtech- en foodtech innovatie te worden.

Australia for Agriculture 4.0, een nieuw initiatief van Austrade, het nationale promotiebureau voor handel en investeringen, bouwt voort op de indrukwekkende traditie van het land qua landbouwinnovatie om buitenlandse investeringen, export en samenwerking in zowel agtech als foodtech te faciliteren.

Het initiatief is gericht op het bevestigen van Australië als wereldwijde hub voor landbouw- en voedingsinnovatie. Het toont de agtech- en foodtechmogelijkheden van Australië en benadrukt de unieke technologische vooruitgang, excellentie qua onderzoek, de sterke traditie van innovatiekennis en de sterke binnenlandse overheidsondersteuning en aanwezige exportkanalen.

Austrade heeft een nieuw digitaal platform ontwikkeld (www.austrade.gov.au/agriculture40), dat vandaag op evokeAG wordt gelanceerd. Hierop worden de vaardigheden en inzichten van de Australische agtech- en foodtechsector getoond en worden investeerders, exporteurs en onderzoekspartners verbonden met de Australische overheid, de private sector en academische leiders en betrokkenen in de praktijk.

evokeAG is een nieuw agrifood-evenement voor de voedings- en landbouwgemeenschap. Het evenement wordt gehouden in Melbourne (Australië en brengt boeren, innovatoren en investeerders uit Australië en andere landen samen om nieuwe mogelijkheden te delen en de verkennen voor de volgende voedings- en landbouwgeneratie.

Austrade ontvangt meer dan 70 gedelegeerden tijdens een nationale missie van een week, onderdeel van evokeAG. De missie zal locaties in het Australisch Hoofdstedelijk Territorium, New South Wales, Queensland, Tasmanië en Victoria aandoen. Hier krijgen gedelegeerden de mogelijkheid om de toonaangevende Australische agtech- en foodtech-startups, succesvolle ondernemers, bedrijven, onderzoeksorganisaties en overheidsinstanties te ontmoeten.

“Australië heeft de potentie om een sterke speler te worden in agrifood-technologie en we willen de sector helpen bij het volledig realiseren van deze potentie”, zei Simon Birmingham, minister van handel, toerisme en investeringen.

“Onze boeren behoren tot de meest innovatieve ter wereld, maar we hebben een achterstand als het gaat om commercialisatie van onze voedings- en landbouwtechnologieën. Dit initiatief wil investeerders verbinden met Australische boeren en AgTech-startups en meer samenwerkend onderzoek en ontwikkelingsmogelijkheden creëren.”

De Australische overheid investeert meer dan A$600 miljoen per jaar in landbouwonderzoek en -ontwikkeling en ondersteunt een initiatief van de nationale landbouwfederatie (National Farmers’ Federation) om de Australische landbouw te laten groeien tot een industrie van A$100 miljard in 2030.

“Australische boeren en voedingsproducenten worden wereldwijd erkend om hun innovatie, aan de hand van technologie om consistente productiviteitsgroei te stimuleren, kwalitatief hoogwaardigere producten te ontwikkelen en wereldwijd competitieve bedrijven op te bouwen. Ondanks dat ze te maken hebben met milieu- en klimaatomstandigheden die tot de zwaarste ter wereld behoren, lieten ze het land uitgroeien tot een van de vijf grootste producenten van gerst, haver, kikkererwten, amandelen, rundvlees, schapen en wol”, zei Karen Caston, Senior Investment Specialist, Agribusiness and Food van Austrade.

“Australische landbouw- en voedingsproducenten zijn ook actief in het omarmen van moderne technologieën om hoogwaardige, traceerbare grondstoffen en producten voor exportmarkten te leveren. Onze agtech- en foodtechoplossingen springen wereldwijd in het oog en we zien toenemende aandacht van buitenlandse investeerders en onderzoekspartners, die Australië als een testomgeving of regionale locatie zien voor verdere ontwikkeling en ondernemerschap.”

Wereldleiders in agtech en foodtech, zoals Cisco en Bosch, kiezen voor Australië als basis voor uitbreiding van hun innovatiewerkzaamheden.

Cisco investeerde in de Australische agtech door de vestiging van innovatiecentra in Perth en Sydney, twee van slechts tien innovatiecentra in het wereldwijde netwerk van Cisco. Cisco Australië maakt gebruik van de sterke landbouwindustrie in het land en test op dit moment een nieuwe agtech-innovatie.

Het besluitvormingsplatform voor boerderijen (Farm Decision Platform) wordt getest in New South Wales en Victoria om boeren realtime gegevens over al hun landerijen te verstrekken. Het platform biedt op de boerderij beveiligde verbondenheid over grote afstanden en ondersteunt alle externe toepassingen/sensoren. Partners in de industrie kunnen hun toepassingen en sensoren op het platform onderbrengen. Het doel van Cisco is het wereldwijd uitrollen van deze oplossing, in samenwerking met diens agtechpartners.

Kevin Bloch, Chief Technology Officer van Cisco Australië, gaf aan dat Cisco’s besluit om in Australië in landbouwinnovatie te investeren gestimuleerd werd door een samenwerkende agtech-gemeenschap en de vooruitstrevende instelling en de probleemoplossende aanpak van Australische boeren.

“De relatieve schaal, de uitgebreide kennis van voeding en landbouw, de probleemoplossende aanpak en de overheidsondersteuning voor samenwerking leverden een omgeving op die de ontwikkeling van nieuwe innovaties ondersteunt”, zei Bloch. “Het is een samenwerkende omgeving waarin enerzijds de ‘tech’ en anderzijds de ‘gebruikers’ (producenten en landbouwkundigen) de mogelijkheid hebben om samen te komen en relevante en robuuste oplossingen te creëren.

Hier in Australië hebben we oplossingen gevonden.”

“Bosch investeert om drie belangrijke redenen in de Australische ontwikkelingshub Agriculture 4.0: de rijke geschiedenis als toonaangevend producent van landbouwproducten in de wereld, de kracht van landbouwkundig onderzoek en wetenschappelijke mogelijkheden, en de bereidheid van de landbouwindustrie om nieuwe oplossingen te testen en te omarmen”, zei Gavin Smith, president van Bosch Australia.

“Onze investeringen in en samenwerkingen met Australische instellingen is het bewijs voor de technologische kracht van Australië, die zal leiden tot de volgende landbouwrevolutie.”

Bezoek www.austrade.gov.au/agriculture40 voor meer informatie over de Australische agtech- en foodtechsector en ontdek hoe we u en uw bedrijf in verbinding kunnen brengen met Australië.

Bekijk een video waaruit blijkt waarom Australië een overtuigende bestemming is voor agtech- en foodtech-innovatie.

Over Austrade

De Australische handels- en investeringscommissie (Australian Trade and Investment Commission, Austrade) helpt bedrijven wereldwijd bij het herkennen en aangaan van investeringsmogelijkheden in Australië en het betrekken van Australische goederen en diensten. Tot onze assistentie behoort:

  • bieden van inzichten in Australische mogelijkheden
  • herkennen van mogelijke investeringsprojecten en strategische samenwerkingspartners
  • bijdragen aan herkenning van en contactopname met Australische leveranciers.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor media-informatie:
Naomi Mapstone
Media Manager, Australian Trade and Investment Commission
E: naomi.mapstone@austrade.gov.au
M: +61 466 142 308

Check out our twitter: @NewsNovumpr