18:36 uur 19-02-2019

Nieuwe Enforce Tac-standhouder Meggitt Training Systems toont draagbare simulator voor handvuurwapens

SUWANEE, Georgia, VS–(BUSINESS WIRE)– Meggitt Training Systems zal demonstraties van zijn draagbare simulator FATS® 100P uitvoeren tijdens eerste bezoek aan Enforce Tac (stand 12-129) op 6-7 maart 2019 in Neurenberg, Duitsland.

Gebruikmakend van de belangrijkste kenmerken van de bestaande programma’s Engagement Skills Trainer II van het Amerikaanse leger en Indoor Simulated Marksmanship Trainer van het marinierskorps van de Verenigde Staten, vormt de toonaangevende FATS 100P een aanzienlijke uitbreiding in virtuele opleidingsmogelijkheden met handvuurwapens. Dit is ideaal voor gebruik door Europese ordehandhavingsautoriteiten.

“Nu de uitdagingen voor tactische ordehandhaving zich ontwikkelen, gebruikt Meggitt de aanwezige expertise en klantenfeedback om de draagbare 100P toe te voegen aan de bestaande simulatorenlijn met de toonaangevende FATS 300 en 180”, zei Matt Cunningham, verkoopdirecteur virtuele systemen van Meggitt. “De bezoekers aan onze stand op Enforce Tac kunnen meer informatie krijgen, vooral over de wijze waarop de FATS 100P het delen van middelen tussen eenheden mogelijk maakt en gemakkelijk geplaatst kan worden in een praktijkruimte die geen speciale trainingsomgeving is.”

De FATS 100P biedt geavanceerde functionaliteiten voor instructeur en trainee, zoals omgang met wapens en analyse van schotplaatsing, automatische coachingtools voor schietvaardigheid, video-gebaseerde beoordelingstraining voor escalatie en de-escalatie, en verbeterde grafische capaciteiten, samen in een compact pakket. Draagbaar en licht, is de FATS 100P verkrijgbaar in twee stevige koffers met het formaat van een grote tas voor de schietbaan die het eenvoudig maken voor een persoon om dit te vervoeren, op te stellen en te gebruiken.

Er kunnen maximaal zes wapensimulatoren, inclusief de draadloze BlueFire® en de converteerbare BlueRail® , tegelijkertijd worden gedraaid. Tot de door Meggitt tentoongestelde wapens behoren M4-karabijnen, Glock G17-pistolen, OC-spray en een Taser X26P.

Bezoek stand 12-129 of maak een afspraak via https://meggitttrainingsystems.com/about/request-a-meeting-with-meggitt-training-systems/ om tijdens Enforce Tac een demonstratie van de FATS 100P-simulator van Meggitt bij te wonen of een gesprek te voeren met een bedrijfsvertegenwoordiger.

Over Meggitt Training Systems

Meggitt Training Systems, producenten van FATS® – en Caswell-technologieën, een divisie van Meggitt PLC, is de meest vooraanstaande leverancier van geïntegreerde live-fire-trainingssystemen en trainingssystemen voor virtuele wapens. Na de aankoop van FATS® virtuele trainingssystemen en Caswell International’s live-fire-terreinen en -diensten heeft Meggitt Training Systems de uitbreiding van de mogelijkheden volgens de traditie van deze twee brancheleiders voortgezet. Er zijn internationaal meer dan 13.600 Meggitt live-fire-terreinen en 5.100 virtuele systemen actief voor training van beoordelings- en situationeel bewustzijn en schiettraining voor de strijdkrachten en ordehandhavings- en veiligheidsorganisaties.

Meggitt Training Systems heeft ruim 400 mensen in dienst op het hoofdkantoor in Atlanta en op zijn vestigingen in Orlando, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, de VAE, Australië en Singapore. Het bedrijf kan overal ter wereld onderhoudspersoneel inzetten voor instructeurstraining, systeeminstallatie en onderhoud.

Over Meggitt PLC

Meggitt PLC, met hoofdvestiging in het Verenigd Koninkrijk, is een internationale groep die actief is in Noord-Amerika, Europa en Azië. Meggitt is bekend om de gespecialiseerde techniek voor extreme omgevingen en wereldmarktleider op het gebied van luchtvaart, defensie en energie. Het bedrijf heeft wereldwijd bijna 11.000 mensen in dienst bij meer dan 50 fabrieksfaciliteiten en op regionale kantoren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michelle Henderson
Meggitt Training Systems
Tel: +1 678 288 1090
michelle.henderson@meggitt.com
www.MeggittTrainingSystems.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr