13:00 uur 11-02-2019

Ocean Harvest Technology Ltd behaalt positieve resultaten voor OceanFeed Poultry bij proeven aan de Universiteit van Guelph en in commerciële toepassingen

ATLANTA & MILLTOWN, Ierland–(BUSINESS WIRE)– OceanFeed Poultry is een gepatenteerde mix van rode, bruine en groene zeewieren bestaande uit met name polysacchariden en bioactieve stoffen die wordt gemaakt door Ocean Harvest Technology Ltd. Uit voedingsproeven blijkt dat het zeer goed als diervoeder supplement of diervoeder ingrediënt in pluimveevoeding kan worden gebruikt.

Professor Elijah Kiarie, supervisor van de proeven uitgevoerd aan de Universiteit van Guelph, verklaarde: “We hebben OceanFeedTM Poultry getest in vleeskuikens die een antibiotica-vrij rantsoen kregen en zagen significante verbeteringen in de groei, het borstspier aandeel en het metabolisme van de dieren. Het team is van mening dat een aantal van deze effecten kan worden toegeschreven aan de invloed van bioactieve stoffen in zeewier op de darmecologie en -immuniteit. In voortgaande experimenten wordt er nu gekeken naar de veranderingen in de darm microbiota en de immuunrespons.”

Roger Weber en Chris Tegenbosch, beide commerciële vleeskuiken producenten uit Ontario, Canada, stelden: “Wij gebruiken OceanFeed Poultry al meer dan een jaar op onze bedrijven en hebben vergelijkbare productieresultaten gezien, waaronder verbeteringen in de uitval van >1% en ~1 g/dag verhoging van de gemiddelde dagelijkse gewichtstoename. De dieren nemen sneller voer op met OceanFeed™, en het strooisel blijft veel droger door een veel drogere mest, mede daarom zijn we erg blij met de resultaten van de toepassing van OceanFeed™.”

Graham Ellis, CEO van Ocean Harvest Technology, vatte het als volgt samen: “Dit is het nieuwste in een reeks proeven die we hebben gedaan in toepassingen voor pluimvee, varkens en runderen. Prebiotica op basis van zeewier kunnen een belangrijke toepassing zijn voor producenten die gezonde prestaties willen behalen in hun activiteiten, met name omdat de wereld blijft evolueren in de richting van natuurlijke oplossingen en het gebruik van antibiotica strakker gereguleerd wordt. Het is geweldig om te zien dat in de dagelijkse praktijk gebruikers dezelfde voordelen behalen als die we zien in onze universitaire proeven.”

Ocean Harvest Technology Ltd is te vinden op IPPE op stand A247 en de onderzoeksresultaten zullen worden getoond door professor Kiarie op hetzelfde evenement.

Over Ocean Harvest Technology

Ocean Harvest Technology Limited (OHT) is een wereldwijd bedrijf dat de OceanFeedTM-ingrediënten voor diervoeders produceert op basis van eigen formules die zijn gericht op de bioactieve ingrediënten in verschillende soorten zeewier. Het bedrijf biedt een scala aan natuurlijke ingrediënten gericht op het verbeteren van de gezondheid van dieren, het milieu en de consument. Ga voor meer informatie naar www.oceanharvesttechnology.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor meer informatie:
Graham Ellis
Ocean Harvest Technology Limited
Switchboard: +353 (0) 9351807
info@oceanharvest.ie