19:34 uur 23-01-2019

Y Analytics wordt gelanceerd om kapitaal en onderzoek samen te brengen voor het goede

Y Analytics zal kapitaalverdelers helpen sociale en milieu-impact beter te begrijpen, op waarde te schatten en te beheren, waardoor de effectiviteit en het bereik van het kapitaal dat we als samenleving investeren worden vergroot

WASHINGTON & DAVOS, Zwitserland–(BUSINESS WIRE)– Vandaag markeert de lancering van Y Analytics, een nieuwe, onafhankelijke organisatie die is opgericht om meer en effectievere investeringen in het creëren van sociaal en ecologisch goed aan te sturen door kapitaalverdelers te voorzien van de onderzoeksbasis om de gevolgen van hun beslissingen goed te begrijpen. De organisatie, met hoofdkantoor in Washington, D.C. en geleid door Maryanne Hancock, zal helpen de kloof tussen de onderzoeksgemeenschap en kapitaalverdelers te overbruggen. Uiteindelijk zal dit ervoor zorgen dat kapitaal dat gericht is op het aanpakken van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties op de meest efficiënte wijze wordt gebruikt, en meer in het algemeen, dat we onze mogelijkheden vergroten om het kapitalisme te richten op oplossingen die het potentieel hebben om te zorgen voor echte, tastbare impact.

Volgens Maryanne Hancock, CEO van Y Analytics: “We bouwen voort op de uitgebreide inspanningen van anderen, die tientallen jaren hebben gewerkt om het begrip van de wereld over wat impact creëert te vergroten. Y Analytics is gebaseerd op het uitgangspunt van het leren van hun werk, waarbij gebruik gemaakt wordt van onderzoek om te begrijpen wat nu precies voor impact zorgt, effectieve tools worden opgebouwd voor de voorspelling, onderschrijving en behering van die impact en werk wordt gedeeld met anderen om een betere besluitvorming te stimuleren. Betere beslissingen mogelijk maken rond de vraag hoe de wereld het kapitaal in de richting van verandering kan leiden, is van vitaal belang voor het bereiken van de vooruitgang die we willen boeken.”

Bono, medeoprichter van The Rise Fund, verklaarde: “Kapitalisme is niet immoreel, maar het is amoreel en het heeft richting nodig. Als kapitalisme een kracht voor het goede wil zijn, moeten we kunnen meten wanneer het iets goeds oplevert en wanneer het schade aanricht. Om de grootste institutionele beleggers ervan te overtuigen hun fondsen toe te zeggen voor het aanpakken van enkele van ‘s werelds meest urgente uitdagingen, moeten we net zo zeker zijn over het rendement van de impact als dat we zijn over het financieel rendement – ongenuanceerd denken zal gewoon niet volstaan. We hebben harde feiten nodig – en die moeten komen van Y Analytics dat daarvoor in het leven is geroepen.”

Bill McGlashan, mede-oprichter en CEO van The Rise Fund, stelde: “We staan voor een zware reeks wereldwijde economische en ecologische uitdagingen, en zoals de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de VN laten zien, moeten we de schaalbare motor van het ondernemerschap activeren om een kans te maken. Hiervoor moeten we de mensen helpen beter te begrijpen wat nu eigenlijk voor echte verandering zorgt en hen in staat stellen de oplossingen uit te bouwen die werken. Y Analytics zal ertoe bijdragen dat het kapitaal dat verandering nastreeft alle feiten kent, zodat dat elke dollar zo effectief mogelijk wordt besteed en een gemeenschappelijke taal wordt geboden voor het nastreven van positieve impact. Hiermee wordt de kloof om de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te bereiken verkleind en vooruitgang geboekt op weg naar duurzaamheid en economische inclusie.”

Sir Ronald Cohen, voorzitter van de Global Steering Group for Impact Investment, merkte op: “De lancering van Y Analytics betekent een nieuwe stap in de cruciale inspanning om meer investeringen ter verbetering van het leven en de planeet in goede banen te leiden. Het is een mythe dat het niet mogelijk is om impact op betrouwbare wijze te meten en te vergelijken. Als impactbeleggen onze basis vormt voor sociale verbetering, is impactmeting ons navigatiesysteem. Ik kijk ernaar uit om de inspanningen van Y Analytics te ondersteunen om de vooruitgang van de impactrevolutie te versnellen.”

Anders Strömblad, hoofd External Management, AP2, zei: “We ondersteunen de missie van Y Analytics om een beter begrip te krijgen van hoe, naast marktrendement, te zorgen voor positieve maatschappelijke en milieu-impact. Voor beleggers kan impact niet eenvoudigweg een kwalitatieve term zijn, het moet inherent zijn aan en volledig geïntegreerd zijn in het bedrijfsmodel en kwantificeerbaar zijn. Het werk van Y Analytics om beter te begrijpen en te evalueren wat nu eigenlijk voor impact zorgt en om deze te volgen en te beoordelen in de loop van de tijd is van vitaal belang. We weten allemaal waarom we rekening moeten houden met sociale en ecologische impact, maar hoe we onszelf verantwoordelijk houden voor ons doel is de kern van het probleem.”

Y Analytics is een uitvloeisel van The Rise Fund en wordt mede onderbouwd door actieve beleggingservaring van in totaal bijna $ 2 miljard, verdeeld over 25 investeringen in een verscheidenheid aan industriële sectoren en verspreid over de hele wereld. Voortbouwend op het werk van The Rise Fund – in samenwerking met Bridgespan en KPMG – en met een team van economen en onderzoekers, zal Y Analytics onderzoek proberen te vertalen om besluitvormers te helpen de impact aan het begin van het kapitaalverdelingsproces te evalueren en de impact daarna rigoureus te beheren. Het zal ook samenwerken met andere organisaties die creatief in deze ruimte werken en de opgedane lessen delen om de kennis in het veld te vergroten. Het zal zich concentreren op twee primaire werkstromen:

  • Creatie, vooruitgang en beheer van op onderzoek gebaseerde disciplines – Opbouwen van mechanismen en methodologieën die de kloof tussen onderzoeksgemeenschappen, kapitaalverdelers en andere belangrijke besluitvormers overbruggen. Y Analytics zal de benaderingen en lessen actief delen met het publiek om het veld vooruit te helpen.
  • Diensten voor impactbeoordeling en -analyse – Helpen van beleggers om effectievere, empirisch onderbouwde beslissingen te nemen met behulp van een rigoureuze aanpak die onderzoek coördineert en vertaalt om schattingen van de netto-impact in economische termen te onderbouwen die een investering met zich meebrengt over verschillende impacttrajecten.

Y Analytics zal actief samenwerken met leiders in een breed scala aan disciplines om ervoor te zorgen dat het meerdere perspectieven opneemt in haar werk. In de Redactionele Adviesraad hebben zitting: Helene Gayle (President en CEO van The Chicago Community Trust en voormalig CEO van CARE), Lenny Mendonca (Senior Partner Emeritus, McKinsey and Company), Judith Rodin (voormalig President, Rockefeller Foundation en President Emerita, University of Pennsylvania ), Laura Tyson (Distinguished Professor of the Graduate School, Haas School of Business en voorzitter, Raad van Bestuur, Blum Centre for Developing Economies, University of California, Berkeley) en Robert J. Zimmer (President, University of Chicago). Het vormt partnerschappen met toonaangevende onderzoeksinstellingen, zoals het Abdul Latif Jameel Poverty Action Lab op MIT, het World Resources Institute en met vooraanstaande onderzoekers die zullen dienen als Wetenschappelijke Raad van Advies. Deze partners zullen Y Analytics helpen bij het ontwikkelen van een grondiger begrip van potentiële impacttrajecten en bij het continu verder ontwikkelen van de werkzaamheden.

Y Analytics zal in de loop van de tijd samenwerkingsverbanden aangaan met een verscheidenheid aan organisaties en bedrijfstakken en deze van dienst zijn.

Over Y Analytics: Y Analytics is een nieuwe onafhankelijke organisatie voor openbaar belang waar onderzoek en kapitaal samenkomen ten behoeve van het goede. Y Analytics overbrugt de kloof tussen besluitvormers en de onderzoeksgemeenschap, door gebruik te maken van een op onderzoek gebaseerde aanpak om beter inzicht te krijgen in de impact van beslissingen over kapitaalverdeling. Met Y Analytics wordt de efficiëntie en het bereik van elke geïnvesteerde dollar vergroot, wat uiteindelijk zal leiden tot een duurzame toekomst. De organisatie, die een in vorming zijnde, gelieerde non-profit omvat, heeft het hoofdkantoor in Washington DC en wordt geleid door CEO, Maryanne Hancock.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Frank Thomas
The Rise Fund
Frank.Thomas@therisefund.com
of
Francesca Gilmore
Freuds
Francesca.gilmore@freuds.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr